PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=598657}
6,4 30 tys. ocen
6,4 10 1 30176
6,5 15 krytyków
Czekając na sobotę
powrót do forum filmu Czekając na sobotę

Film jest nieźle zrobiony, potrzebne jest pokazanie problemów polskiej wsi, ale to nie jest
dokument. Tutaj grają aktorzy, amatorzy. Podejdź do kogoś ze wsi z kamerą, na pewno tak luźno się
nie zachowa, a szczególnie nie opowie o swoich problemach.

ocenił(a) film na 5
Burmistrz

Dlatego też nazywamy to reportaż.

RAC_79

Wy, to znaczy kto?

ocenił(a) film na 5
Burmistrz

Ludzie świadomi.

RAC_79

Wszyscy świadomi, na stronie filmu widzą gatunek "reportaż", a tylko ja widzę "dokumentalny"?

ocenił(a) film na 6
Burmistrz

Co za bzdura.

Berith7777

Bzdurę napisał ktoś, kto zaszufladkował ten film jako dokumentalny. Ty oczywiście tego nie widzisz. Nic to. Jak dorośniesz, zobaczysz.

ocenił(a) film na 6
Burmistrz

Wjakim wieku trzeba być,żeby to "widzieć"?

Berith7777

Różnie, jedni rozumieją wcześniej, inni później, tak jak z mówieniem u dzieci.

ocenił(a) film na 6
Burmistrz

Nie mam zamiaru wyważać otwrtych drzwi,tym bardziej,że nic za nimi nie ma,jak widać po twoich komentarzach.

Berith7777

"Pajacyki".

ocenił(a) film na 6
Burmistrz

Pięknie!
itd.

Burmistrz

Bzdura totalna.

perun_6

Kolejny mocarz?

Burmistrz

Mocarz ? Chcesz spotkać tych niby nie aktorów ? Masz chęć się wybrać na wycieczkę i zobaczyć jak żyją ci z ekranu ? Ci których nazywasz aktorami ... Jak coś zapraszam. Podam namiary na priv.

perun_6

Za miesiąc mam zamiar wziąć urlop, jak się coś nie spierniczy, to może bym się nawet skusił, bo u nas zdarzają się podobne sytuacje, ale na pewno nikt z tych naszych, nie zagrałby tak w filmie. Ile to będzie kilometrów od Zamościa?

ocenił(a) film na 6
Burmistrz

Jestes z zamoscia?

pablo1984zamosc

Z Powiatu zamojskiego, gmina Szczebrzeszyn. Witam ziomala.

Burmistrz

Nie do końca. Dokument jest prawdziwy, ale przejaskrawia zastaną na miejscu nędzę, odsyłam do komentarza: http://www.filmweb.pl/film/Czekając+na+sobotę-2010-598657/discussion/ten+dokumen t+to+bzdura!!!,1478410