Był jakiś taki serial paradokumentalny na Polsacie bodajże, też o podobnej tematyce, życie na wsi... Nie mogę sobie przypomnieć tytułu, kojarzy ktoś? Rok temu chyba leciał...
Może chodzi Ci o "Chłopaki do wzięcia"? Były tego 24 odcinki i ma być więcej na jesieni. Taki 'dokument' przedstawiający historię paru chłopków z prowincji szukających tej jedynej. Można się pośmiać z polskiej zaściankowości, chociaż jak człowiek uświadomi sobie, że oni wszyscy tak 'na poważnie'...
Nakręcili to ci sami twórcy co "Czekając na sobotę"-Irena i Jerzy Morawscy. Specjalizują się w takich "klimatach". O ile "Czekając na sobotę" można uznać za dobry, dający do myślenia dokument to "Chłopaki.." są zwykłą podpuchą i reżyserką byle widz mógł się pośmiać. Żerowanie na najniższych instynktach. Poziom patologii został tam przekroczony o stokroć. Nie nazwałabym tego dokumentem. Dla mnie to "serial" na poziomie "Pamiętników z wakacji". Przy bohaterach "Chłopaków" to osoby pokazane w "Czekając na sobotę" są niczym członkowie MENSY lub kandydaci do nagrody Nobla. Bez kitu. Cenię Morawskich ale "Chłopakami" zaniżyli noty. Mam nadzieję, że kasa uzyskana dzięki emisji tego badziewia zaprocentuje stworzeniem czegoś lepszego następnym razem. Uznaję "Chłopaków" za skok na kasę albo wypadek przy pracy. Morawska pisze świetne reportaże i kręci z mężem, w większości, naprawdę wartościowe rzeczy.