PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=598657}
6,4 30 tys. ocen
6,4 10 1 30176
6,5 15 krytyków
Czekając na sobotę
powrót do forum filmu Czekając na sobotę

To nie to

ocenił(a) film na 7

Szczerze to liczyłem na coś zupełnie innego. To co zobaczyłem to patologiczne rodziny, które nie maja pieniędzy, bo nie mają pracy. A nie maja pracy, bo uważają że nie ma pracy, która tak naprawdę jest tylko nie chce im się jej szukać. Czyste lenistwo:) Są tez młodzi ludzie mający wyjebane na wszystko i sobie żyją z dnia na dzień.

To na co liczyłem to przedstawienie problemu, polegającego na tym że ludzie żyją jak takie zombi. Cały tydzień praca. Weekend jakaś popijawa, leczenie kaca i znowu do roboty i byle do soboty:). Zresztą ten jeden kolo coś o tym mówił. I chyba nie ma tutaj podziałów między miastem a wsią, chociaż na wsi to jest bardziej widoczne. Jesteśmy niewolnikami własnego życia?? Może trzeba zrobić to samo co Christopher McCandless z filmu "Wszystko za życie"( chociaż może jednak nie Alaska;))

mikiwlkp

No tak ten chłopak co jest synem nauczycielki, on chyba pracował, był stolarzem i pół wypłaty chyba przepijał na dyskotece. Myślę, że różnica między wsią a miastem jest taka, że na wsi nie masz alternatywy, jak chcesz się zabawić to na dyskotekę w sobotę (no bo w inne dni tygodnia nie działa), a na dyskotece rozrywki raczej na niskim poziomie. Mnie osobiście najbardziej zszokowała postać tej dziewczyny striptizerki, jak puszczała dziecku te "muzykę" z telefonu i dziecko zasypiało, albo jak Ci pijani faceci ją obmacywali. Wiesz mi się wydaje, że problem tych ludzi polega na czymś trochę innym niż lenistwo, tylko na tym, że oni nie są w stanie zobaczyć możliwości, nie widzą tego że mogą robić coś innego, plus to, że wielu z nich ma wykształcenie po którym nie ma pracy, jak tak kilka dziewczyn było fryzjerkami to kogo one mają wszystkie strzyc we wsi?
Chyba masz racje wszyscy jesteśmy niewolnikami własnego życia, tyle że wydaje mi się, że ludzie ze wsi mają mniejszą klatkę