Cóż można powiedzieć - po prostu cudowny film. Nie zgodzę sie z poprzednimi opiniami, że taka "słodka bajka" albo cos w tym stylu. Widziałam w tym filmie więcej dramatu, dawał do myślenia, moim zdaniem, to dobrze. Po pierwsze zaskoczyła mnie Carrie-Anne Moss w obsadzie. Poza tym, jak nie ulec urokowi takiej muzyki, tego klimatu... No i głos Johnny'ego Deppa. Naprawdę naprawdę znakomite aktorstwo i muzyka, ale do pewnie ze względu na Rachel Portman, która zawsze stwarza cuda. Niektóre momenty był y tak wzruszające np. ta praca mieszkańców miasteczka w kuchni, kiedy wszyscy przygotowywali smakołyki... Coś pięknego.
Hmmm Mnie akurat nie wzruszył. ;) Jednak trzeba przyznać, że bardzo przyjemny film. Nawet fajna fabuła, chociaż zakończenie przewidywalne.
Daje mu 9/10.
hmm..NAWET FAJNY i dajesz mu 9/10? :D to jakim dajesz 5? xD no dobra, ja równiez dałam 9/10 z tym, że mnie abolutnie oczarował. był słodki, ale rzeczywiście to nie było kolejne zbyt tkliwe romansidło. piękna historia zmagań samotnej kobiety z dwulicowa społecznoscia w jakiej musiała zyc, oraz świetna kreacja Johnnego Depp'a ^^
poza tmy uwielbiam czekolade *_* mniam :D