Czekolada

Chocolat
2000
7,4 220 tys. ocen
7,4 10 1 219581
7,0 37 krytyków
Czekolada
powrót do forum filmu Czekolada

Pełen magi

ocenił(a) film na 9

Oglądałam w czoraj film czekolada. Był to już mój kolejny raz. Opowieść o kobiecie która przyjeżdza do małego miasteczka by otworzyć tam czekoladziarnię jest tajemnicze i ciekawe. Film został barwnie przedstamiony jakby była w tej opowieści uchwycona magia. Ponownie cieszyłam się gdy leciała muzyka w filmie bo jest ona jedyna w swoim rodzaju i niezapomniana. Warto zobaczyć tą historię bo temat jest ciekawy gra aktorska na najlepszym poziomie i wpaniała reżyseria.

Obejżcie!

ocenił(a) film na 10
adamikus

Jeden z moich ulubionych filmów. Świetna historia, przepiękna muzyka, rewelacyjne zdjęcia - miałam czasami wrażenie jakby twórcy chcieli przywieźć na myśl efekt technicoloru, co mnie to urzekło. Za zdjęcia powinien być Oscar - i wreszcie obsada: Judi Dench to moja królowa.

ocenił(a) film na 10
adamikus

To prawda przepiękny, magiczny film. Kiedy sie go ogląda chce się tam być i smakować te wszystkie rodzaje czekolady:) coś pięknego! I mimo iż nie czytałam książki to teraz też tego nie zrobie, bo moglabym sobie zepsuć opinię o filmie, a tego nie chcę. Właśnie czytam "Rubinowe czółenka" to druga część, mam nadzieje, że zostanie kiedyś przeniesiona na szklany ekran:) fenomenalnie napisana.

ocenił(a) film na 8
adamikus

Zgadzam się, do tego romantyczny i z Deppem :)

ocenił(a) film na 7
kuskus

Również uważam ten film za bardzo dobry i mam pytanie, a nie chcę zakłądać nowego tematu, otóż: Czy ktoś wie czyj wiersz czytała Armande synowi Carlonie, gdy ten przyszedł malować portret?