Czekolada

Chocolat
2000
7,4 220 tys. ocen
7,4 10 1 219583
7,0 37 krytyków
Czekolada
powrót do forum filmu Czekolada

Wczzoraj go obejrzałam - absolutnie nie żałuję :) Obsada świetnie spełniła swoja rolę także film ogolnie mi sie baaardzo podobał . Wiadomo historia troszke mało realna,ale oglada sie ja z zaciekawieniem. Aha zwracam uwagę na muzykę - wspaniała ;) Film dla relaxu nie zaszkodzi obejrzec Prawda ? pzdr

nagem771

to mój ulubiony film! zgadzam się co do muzyki-świetna, podobna do tej z Amelii...

nagem771

A propos muzyki podobało mi się jak Johnny Deep(Roux) grał na gitarze poza tym film bardzo przyjemnie się ogląda, taka trochę bajkowa historia.Tak jak
już ktoś wyżej napisał film dla relaksu.

ocenił(a) film na 8
nagem771

film swietn!! rowniez wczoraj obejrzalam. klimat taki bajkowy i pewnie dlatego kojarzyl mi sie z Timem Burtonem. jak bede miala okazje to na pewno jeszcze raz obejrze. obsada takze swietna.
pzdr

ocenił(a) film na 10
nagem771

uwielbiam "czekolade". świetna muzyka, wspaniała obsada. takich filmów powinno byc zdecydowanie wiecej!
magiczny film.
polecam

ocenił(a) film na 9
jackie_brown

Nooo, muzykę już mam ściągniętą, zwłaszcza utwory, które do ścieżki wykonał Johnny (Minor swing i caravan) no i to, kiedy Vianne otwiera sklep... Genialne ;P

użytkownik usunięty
nagem771

do tego filmu naeży sie uzbroić w kilka tabliczek czekolady, bo nie da się go oglądać bez poczucia niedosytu w zołądku :) bardzo dobry film.. a nazwisko głównej bohaterki przywodzi na myśl pewną znana markę firmy produkującej słodycze :) Rocher

ocenił(a) film na 6
nagem771

Miałam wczoraj oglądać, ale w końcu zdecydowałam się na "Czułe słówka". Ale "Czekolada" niedługo ma być dodatkiem do Dziennika, więc kupię i nadrobię zaległości :)

ocenił(a) film na 10
nagem771

piękny, baśniowy, wzruszający film, który z pewnością poruszyl serce niejednego widza! w dodatku obecność johnnego deppa, który miał małą, ale jakże znaczącą role- po prostu od wczoraj "czekolada" mogę śmiało stwierdzić, że czekolada należy do moich ulubionych filmów!

ocenił(a) film na 10
lawa_3

macie racje :)
a mam jeszcze pytanko znacie może "podobne" miłe dla oka filmiki ?
pozdrawiam wszystkich

ocenił(a) film na 10
nagem771

Oglądałam go wczoraj po raz n-ty, i po raz n-ty jestem nim zachwycona:)Za każdym razem odkrywam w nim coś nowego. To jeden z moich ulubionych filmów - ale tych naprawdę ulubionych. Świetna muzyka, świetna obsada (zwłaszcza mój ukochany Johnny Depp!!!).

ocenił(a) film na 10
nagem771

absolutnie się z Wami zgadzam....film był R-E-W-E-L-A-C-Y-J-N-Y!!!!!

Przemek

Film był tak cudowny że mogłabym go oglądać i oglądać, obsada wspaniała, ten klimat, ta muzyka, obejrzałam nawet napisy :-) pozdr!

ocenił(a) film na 9
Lady_From_Burton_World

film jest fajny, ale za pierwszym razem bardziej mi się podobał. pewnie dlatego, że czytałam książkę, a tam postaci są bardziej...głębokie?:)książka zawsze będzie lepsza od filmu, bo jest bardziej szczegółowa, a film to takie streszczenie, esencja. ale mimo wszystko był ok:) polecam inne ksiażki joann harris. w ktorejś z nich, chyba "jeżynowym winie" pojawia się roux i josephine:)no i ksiądz byl super:) te jego oczy:)

ocenił(a) film na 10
nagem771

ooo zobaczcie jeszcze wczoraj film miał (chyba) 138 miejsce a dzis już 67 :) wysoko w górę ,ale nie mam nic przeciwko - należy sie mu to :)

jeszcze raz pzdrrrrr wam :)

ocenił(a) film na 10
nagem771

Film po prostu wspaniały! Oglądałam go w ostatnią niedzielę w jedynce, 22.20. Słodziutka bajeczka! A Johnny Depp... mmm...równie słodki jak czekolada...:-)