PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=490164}
6,4 3,7 tys. ocen
6,4 10 1 3738
Darwin. Miłość i ewolucja
powrót do forum filmu Darwin. Miłość i ewolucja

creation - 4/10

ocenił(a) film na 4

Ponizej oczekiwan to najlepsza ocena jaka moge dac za ten film. Rozczarowalem sie troche bo tak naprawde film byl mdly, wrecz bezplciowy. Plusem filmu bylo dosyc rzetelne przedstawienie zycia prywatnego Darwina i jego przygotowan do publikacji 'on the origin of species' oraz wewnetrznej walki dotyczacej jego teorii ewolucji a religijnosci. Minusem to anemicznosc akcji. Jest to moja bardzo subiektywna ocena, gdyz spodziewalem sie bardziej historii z jego podrozy, ksztaltowania teorii w wyniku obserwacji naukowych... a tak to po prostu powstal film obyczajowy, jak najbardziej spelniajacy cechy filmu biograficznego ale bez wiekszych emocji. Szkoda. Ciekawostka, ten aktor zagral juz podobna role, wcielajac sie w fikcyjna, ksiazkowa postac lekarza i biologa w filmie Master and Commander. Szczerze, to bardziej spodziwalem sie w tym filmie wlasnie takich historii niz opowiesci o zadomowionym Darwinie.

ocenił(a) film na 4
dabram17

Po obejrzeniu...

Miałem dokładnie te same nadzieje i tak samo się rozczarowałem. Film skupia się głównie na życiu rodzinnym Darwina. Chociaż jestem w stanie zrozumieć, że jest on skierowany dość specyficznej widowni i został nakręcony w celu, którego łatwo się domyśleć.

Jest wiele innych filmów na temat pracy Darwina, o charakterze naukowym i historycznym, więc nie było sensu się próbować wciskać się w tę niszę. Natomiast taki film będzie dobrze komponował się w niedzielne popołudnie, w paśmie familijnym.

zooo_2

chciała bym obejzeć ten film ale nigdzie niemoge go znaleźdź.
jak ktos wie gdzie go moge obejzeć to nich wklei linka albo poda adres strony. Z góry dziękuje .