4,6 138  ocen
4,6 10 1 138
Dead Men Walking
powrót do forum filmu Dead Men Walking

ale historia nie jest opowiedziana z klasą tak jak u Romero, czy w częściach 1-3 "Return of the Living Dead". Ale dobra, nie będę przeciez porównywał takiej produkcji do innych, o wyższym budżecie. "Dead Men Walking" jest dosłownie nie szkodzącym gatunkowi niskobudżetowym obrazem, o całkiem niezłym pomyśle - lecz słabo wykorzystanym. bowiem dialogi są szczerze mówiąc fatalne, troche rzeczy jest wyjątkowo nielogicznych, a aktorstwo jest strasznie kiepskie, jak i dobór osób do niektórych ról. plusami tej produkcji natomiast jest: wartka akcja, czasem dobre efekty flaków i krwi. reszta raczej sucks. jak ktos chce niech ogląda - do mnie ten film specjalnie nie trafił.

użytkownik usunięty
martinesek1

Warto też zwrócić uwagę na miejsce akcji. Za więzienie o zaostrzonym rygorze, z którego nigdy nikt nie uciekł (według słów naczelnika), robił jakiś opuszczony wysoki budynek. Bardzo słabe oświetlenie, ściany nieco odrapane, gdy pokazano budynek w całej okazałości, zauważyłem powybijane szyby. Mała liczba strażników, praktycznie brak kajdanek, więźniowie prowadzani koło strażnika, a czasem za nim (!) - psuło to odbiór filmu.

Co do reszty - zgadzam się z przedmówcą, może jednak nie krytykowałbym tak aktorstwa. Widziałem gorsze, dużo gorsze.

Za film odpowiada wytwórnia "The Asylum", specjalizująca się w filmach niskobudżetowych.