6,3 39 tys. ocen
6,3 10 1 38556
4,9 12 krytyków
Dead Silence
powrót do forum filmu Dead Silence

2/10

ocenił(a) film na 2

Nudny, bardzo mało straszny...

ocenił(a) film na 9
CityOnilne

Naprawdę?? Dla mnie ten film jest świetny, trzeba go wyczuć, zrozumieć...

ocenił(a) film na 2
bastyanmusic

No to ja w takim razie o 1 w nocy nie umiem sie bać, skupiać i wczuwać.

ocenił(a) film na 9
CityOnilne

Rozumiem. Lecz też myślę, iż przyjdzie czas, kiedy ze zrozumieniem obejrzysz ten film.

ocenił(a) film na 2
CityOnilne

a co tu jest takiego ważnego/niesamowitego do zrozumienia oO? jak ja nienawidzę tego argumentu...komuś się film nie spodobał, to na bank go nie zrozumiał -.-
a z założycielką tematu muszę się zgodzić. Jak na horror/thriller, jak zwał tak zwał, film w ogóle nie straszny i jakoś niespecjalnie też wciągający. Przynajmniej dla mnie ;]

ocenił(a) film na 2
CityOnilne

a co tu jest takiego ważnego/niesamowitego do zrozumienia oO? jak ja nienawidzę tego argumentu...komuś się film nie spodobał, to na bank go nie zrozumiał -.-
a z założycielką tematu muszę się zgodzić. Jak na horror/thriller, jak zwał tak zwał, film w ogóle nie straszny i jakoś niespecjalnie też wciągający. Przynajmniej dla mnie ;]

Tarantinka19

W tym filmie nie ma żadnej ukrytej prawdy, przesłania, czy jeszcze innego natchnienia. To jest po prostu horror. Jednym przypada do gustu a innym nie. Każdy ma prawo do swojego zdania. Akurat z żoną uwielbiamy horrory każdej maści ( no może po za tymi japońskimi - w końcu nie wychowaliśmy się w ich kulturze, a są one bardzo mocno zagnieżdżone w niej), i oboje uważamy, że to jeden z lepszych horrorów produkcji amerykańskiej. Trzyma w napięciu, ma klimat. Czy jest przewidywalny ... to zależy czy ogląda się go pod tym kątem, czy tylko pod kątem rozrywki. Odrębną sprawą jest "głupota" Amerykanów - a raczej bohaterów filmu - nie podlega dyskusji. Porównując ten horror do horrorów, a nie np. do Ojca Chrzestnego czy innego arcydzieła, można go ocenić spokojnie na "7". Na 10 oceniłbym, zastanawiając się grubo, może Lśnienie Stanleya K. @CityOnline, uwierz mi, że na dobrym ekranie, z genialnym nagłośnieniem, w ciemnym pokoju z "podskokami" mojej żony :), na pewno byś się przestraszyła .... a jeżeli uważasz, że nie, zmierz sobie tętno :P Na pewno jest straszniejszy od badziewi jak Ring czy Klątwa, które są stanowczo przereklamowane i właściwie nudne. Ogólnie Pozdrawiam wszystkich fanów Scary Movies ;) Bu!

ocenił(a) film na 6
Tarantinka19

a kto powiedział, że horror/thriller ma być straszny?

ocenił(a) film na 2
adryanusz_88

eeee a nie takie jest założenie gatunku jakim jest horror:P? horror chyba ma przede wszystkim straszyć:P

To tak jakby zapytać kto powiedział, że komedia ma być zabawna :P

ocenił(a) film na 6
Tarantinka19

horror ma mieć atmosferę grozy, niepokoju wg mnie i opierać się na zjawiskach nie występujących naturalnie realnym świecie ;) nie musi mieć wyskakujących, strasznych mord

ocenił(a) film na 2
adryanusz_88

no ale ja przecież nie mówię, że oczekuję po horrorze wyskakujących mord, które będą mnie straszyć :P wręcz przeciwnie, nie lubię czegoś takiego. Straszna może być właśnie atmosfera tak jak napisałeś, a w Dead Silence jakoś atmosfery grozy czy niepokoju nie czułam.

Pozdro ;)

CityOnilne

proszę podaj jakieś tytuły które są wg ciebie straszne a chętnie obejrzę...