Przyznaję... Ciekawy pomysł, fajne zdjęcia ale cóż z tego? Ten film nie straszy. Z drugiej
strony to pewnie zboczenie naszych czasów, świat przepełniony przemocą, ciągle się z nią
stykamy i nic nas już nie straszy... W jakim świecie człowiek żyje ?
Ja już nie wymagam od horrorów, żeby mnie wystraszyły. Byle by były ciekawe, przemyślane i ograniczyły choć troszkę błędy logiczne. Did Sajlens pod tym względem jest całkiem niezły. A świat jest taki straszny, że ludziom nie potrzeba do udowodnienia tego gadających lalek;)
Mnie w horrorach nie jest nic w stanie wystraszyć (no może lekki dreszczyk ale nic więcej). Jedyne rzeczy jakich bym się bał to sytuacja jak do bardzo ciasnego pomieszczenia wlatuje szerszeń (lub więcej) lub gdy staje oko w oko z panterą/tygrysem lub jeszcze jak w moim kierunku zmierza cała chmara pająków. Ten horror ma wszystko to co klasyczny horror powinien posiadać czyli odpowiednią, mroczną kolorystykę (co zalicza się do klimatu), ciekawe postacie(Mary Shaw & lalki no i ten wierszyk, cała otoczka), fabułę i wg mnie najważniejsze: horror nie powinien kończyć się dobrze lub powinien na końcu zostawić pewne niedomówienie (ale zawsze w stronę zła, nigdy dobra) które dla widza powinno być zaskakujące.