Mam zamiar iść na ten film i proszę niech odpowie ktoś co już oglądał, czy opłaca się iść na wersję z dubbingiem czy jest tak słaby jak na trailerze i tylko wersja z napisami?
Po cholerę w ogóle iść na film z dubbingiem?, po coś się uczyłeś czytac, dubbing tylko w animacjach.
Lepiej mi się ogląda filmy z dubbingiem, wolę zwracać cała uwagę na film, a nie na napisy, każdy lubi co innego, pytam o jakość dubbingu i nadal czekam na odpowiedź. Pozdrawiam.
Jak lubisz filmy z dubbingiem to idź na dubbing. Pytanie się na Filmwebie czy warto iść na dubbing, jest nierozsądne, bo tutaj znaczna większość jest przeciwko dubbingowi. Nawet jak dubbing jest na wysokim poziomie (mówię o produkcjach aktorskich) to na Filmwebie dużo osób pisze, że jest kiepski, a to głównie dlatego, że do dubbingu nie są przyzwyczajone.
"Deadpoola 2" z dubbingiem jeszcze nie widziałem (wybieram się w weekend), ale słyszałem, że nie ma cenzury i dubbing stoi na wysokim poziomie.
Też mi dużo chodziło o tą cenzurę, czy film trzymał by jakoś ten klimat deadpool'a bo oglądając trailer wydawał się być obcięty do wersji +13.
Bo to był akurat trailer PG-13. Amerykanie w przypadku filmów z kategorią R wypuszczają dwie wersje tego samego zwiastuna, jeden bez cenzury, a drugi ocenzurowany (wycięty z bluzgów, krwawych scen itp).
U nas dystrybutor zdecydował się na zdubbingowanie ocenzurowanego zwiastuna z prostego powodu. Zwiastun z dubbingiem jest wtedy emitowany w kinie przed produkcjami z PG-13. Sam miałem go m.in. przed "Avengers: Wojną bez granic". Gdyby zdubbingowali zwiastun bez cenzury to nie mogliby go wyświetlać przed filmami z PG-13 a to bardzo mocno zawęża promocję dubbingu.
Ciekawi mnie jak wypadnie dubbing w "Deadpoolu 2", ale niedługo się o tym przekonam.