PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=622009}

Demony

The Devil Inside
2012
5,5 23 tys. ocen
5,5 10 1 23098
4,0 7 krytyków
Demony
powrót do forum filmu Demony

4/10

ocenił(a) film na 4

Niestety film bardzo chaotyczny, niespójny, a mógłby być na prawdę dobry .... no cóż, oklepana tematyka.... czekam na coś nowego, co mnie zaskoczy, zaniepokoi, wystraszy!!!!

ocenił(a) film na 5
karymnata

Tu akurat się sprawdza porzekadło, że w trailerze jest 95% fajnych scen w filmie :-) Co mi się w "Demonach" bardzo podobało to sceny egzorcyzmów - te "giętkie" ciała, krew na łóżku i kropienie wodą święconą. No rewelacja! Sceny z matką głównej bohaterki też trzymają poziom.

A cała reszta to niestety nudy. No jakbym był w pokoju zwierzeń Wielkiego Brata: na ekranie dzieje się jakaś akcja, a potem każdy z bohaterów do kamery mówi to co myśli. Wow, nawet są sceny gdy sam kamerzysta mówi do swojej kamery! I troszkę filmowych durnot pokroju "to co robimy jest nielegalne i nikt nie może tego zobaczyć! A mogę wejść z kumplem i wszytko nagrywać? Eeeee, no jasne!". Jakbym ja coś niezgodnego z prawem majstrował to nigdy w życiu bym nie pozwolił na jakiekolwiek dokumentowanie, a tym bardziej przez postronne osoby i w trybie HD :-) Coś też lekarz w szpitalu za szybko się zgodził na egzorcyzmy - ryzykował karierę żeby kilku podejrzanych typów czyniło podejrzane i nielegalne czynności za jego zgodą i na terenie jego oddziału?

A poza tym nie wiem jaki cel mają diabły i demony w opętywaniu ludzi :-D

ocenił(a) film na 4
zmechu

Tak, masz rację - giętkie ciała, unoszenie się nad łóżkiem, chodzenie po ścianach - było niezłe :) ale reszta-treść, tak jak piszesz, nie logiczna. Takie filmy powinny trzymać w napięciu, powinien dreszcz przechodzić po plecach, mało tego powinny wzbudzać niepewność, lęk, obawy czy ten diabeł w końcu istnieje czy nie.... a tu nic, tzn dupa.