PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620541}

Django

Django Unchained
2012
8,3 520 tys. ocen
8,3 10 1 520155
8,4 96 krytyków
Django
powrót do forum filmu Django

Który film przypadł wam bardziej do gustu?

ocenił(a) film na 6
MrCrowley15

Bękarty.

użytkownik usunięty
MrCrowley15

Django.

ocenił(a) film na 8
MrCrowley15

A musi być któryś bardziej? Oba są bardzo dobre, oba inne, obu dałem mocne 8, chociaż "Bękarty Wojny" miały na początku 9, ale mi przeszło. ;] Poza tym "Django" trzeba jeszcze sprawdzić na dużym ekranie.

ocenił(a) film na 8
zenek_8

Również uważam, że oba filmy są na tym samym, bardzo dobrym poziomie, jedynie ciekawił mnie co lud ma do powiedzenia ;)

ocenił(a) film na 6
MrCrowley15

Skoro Cię ciekawi to zdecydowanie Django , choć dałem mu tylko , albo aż 6 . Bękarty to dla mnie bardzo przeciętny film , takiemu mistrzowi jak Tarntino to tylko ujdzie , czyli 4 . Gdzie te czasy Pulp Fiction 10/10 , Wściekłe Psy 8/10 , Kill Bill obie części 8/10 ...

ocenił(a) film na 8
Walsh75

Może weź sobie zakoduj, że Tarantino nic lepszego od "Pulp Fiction" i "Wściekłych Psów" już nie nakręci i nie ma sensu każdego jego filmu porównywać do wcześniej wymienionych.
Gdybym patrzył przez pryzmat obydwu tytułów to "Django" to max 5/10... ale po co?
Nadal jest to wyśmienita rozrywka.

ocenił(a) film na 10
zenek_8

Ja bym jednak dorzucił "Bękarty" - trójka liczba święta ;)

ocenił(a) film na 6
zenek_8

Wiesz , że mnie zagiąłeś ? Już kilkanaście dobrych minut o tym myślę co powiedziałeś ... No bo tu muszę Ci przyznać rację- Tarantino nie robi złych filmów i to zawsze jest rozrywka . Ale z drugiej strony , skro już jakieś kryterium oceny przyjąłem , przy jego wcześniejszych filmach , to wypadałoby je jakoś sprawiedliwie rozdzielać . No bo inaczej , to co ? Tak jak mówisz , przyjąć że lepsze od Pulp Fiction i Wściekłych psów już nie będą i pozostałym dawać , nie wiem po siódemce , jako dobre i tyle :) Możesz nie uwierzyć , ale poważnie mnie to zaintrygowało - może to niegłupi pomysł jest :)))

ocenił(a) film na 8
Walsh75

Jak film jest dobry to nie ma co dumać nad oceną. W końcu oceniasz chyba dla siebie. Ja tam we łbie mam swój ranking, a gdybym miał dawać osobną skalę dla wszystkich filmów Tarantino to ta niechybnie zbliżała by się już do 3-4/10 ,a to przecież bzdura, bo Quentin słabego filmu jeszcze nie zrobił. Osobną skalę można dawać dla serii "Alien" czy "Zabójczej Broni". np. ;]

zenek_8

Przecież zrobił coś lepszego. Zrobił "Bękarty wojny", które są jego najlepszym filmem.

ocenił(a) film na 8
LandaH

Nie są, ale nie chcę z panem spierać. ;]

ocenił(a) film na 8
zenek_8

Się.

ocenił(a) film na 8
LandaH

Otóż to! Również uważam "Bękarty wojny" za najlepszy film Tarantino. Na podobnym, rewelacyjnym poziomie są jeszcze "Wściekłe psy" i "Kill Bill 2". Ale ogólnie Tarantino nie ma złych filmów.

zenek_8

Jak nie zrobi nic lepszego od "Wściekłych psów", jak zrobił Bękarty, które ustępują już tylko Pulp Fiction.

ocenił(a) film na 8
zenek_8

Dlatego twórczość Tarantino już można sobie odpuścić.

ocenił(a) film na 9
Walsh75

Wlash75: Ty chyba za stary jestes czlowieku; juz takich filmow nie bedzie jak pulp czy wsciekle psy.... a jak dajesz 4 tym terazniejszym, to idz sobie lepiej na bejbi blues

ocenił(a) film na 6
86filip

Hihihi , no mam nadzieję że jednak nie masz racji :))) Ale już nie daję 4 , bo podniosłem na 5 . To jednak absolutne minimum dla przyzwoitego filmu jakim niewątpliwie są Bękarty - mój błąd :)))

ocenił(a) film na 10
MrCrowley15

Django

MrCrowley15

Zdecydowanie oba filmy równie świetne.

ocenił(a) film na 9
MrCrowley15

Ja trochę bardziej wolę "Bękarty wojny".

ocenił(a) film na 9
MrCrowley15

Django

MARWEL13

NIe ma co porównywać.. chcąc być sprawiedliwa - 50/50; Django I Bekarty!

ocenił(a) film na 8
lilo_10

Ale 50/50 to nie jest film Tarantino. ;]

ocenił(a) film na 7
MrCrowley15

W tym momencie Django, zobaczymy jak będzie po pewnym czasie

ocenił(a) film na 9
MrCrowley15

Dwa świetne ale mimo wszystko troszkę lepszy Bękarty wojny :D

ocenił(a) film na 7
MrCrowley15

ani jeden ani drugi

LunaLaula

genialna odpowiedź po prostu, jak amsz takie odpowiedzi udzielać to lepiej odpuść.

ocenił(a) film na 7
Zajcevv

oho, czyli takie czasy nastały, że własnego zdania wyrazić nie można. sam odpuść.

LunaLaula

chodzi o to że jak ktoś pyta to odpowiadasz konkretnie, nawet z dwojga złego można wskazać ten wyraźnie lepszy lub wyraźnie gorszy.

MrCrowley15

Zdecydowanie "Bękarty wojny"

MrCrowley15

Bezapelacyjnie Bękarty.

ocenił(a) film na 8
MrCrowley15

Bez dwóch zdań "Bękarty wojny"!
"Django", choć świetny, ma jakiś feler...

MrCrowley15

Moim zdaniem zaś zdecydowanie Django. Bękarty Wojny do mnie nie trafiły...

MrCrowley15

Bękarty Wojny.Obydwa filmy są wyśmienite,ale jesli mam wybrać wybiorę szczegół(jeden z wielu) dla innych może nieistotny.W Bękartach Christoph Waltz był odkryciem,naprawdę błyszczał,fascynował swoją postacią,a w Django ma podobną manierę grania(być może taki był zamysł Tarantino).Dla mnie jest to sama postac w obydwu filmach,różnica jest taka że w jednym gra czarny charakter,a w drugim odwrotnie.

ocenił(a) film na 8
kaasiek79

czyżby Waltz zaczął sie robic monotematyczny w graniu?

ocenił(a) film na 10
aronn

dla mnie nie ma porównania. ''Djongo'' 100 razy lepszy.
Byłem w kinie na obydwóch filmach i szczerze mówiąc nie wiem jak można uważać ''Bękarty wojny'' za lepszy.
A Waltz jest takie genialny w tym co robi że jak dla mnie może tak grać w każdym filmie

MrCrowley15

Z minimalną przewagą Bękarty.

ocenił(a) film na 9
MrCrowley15

Ej, a nie wydaje się wam, ze nie ma sensu zastanawiać się co jest lepsze jabłko czy gruszka? Kazdy jego film to inna konwencja. Każdy jest inny chociaż zawsze dużo jest tarantino w tarantinie. Jedno jest pewne, on kocha kino, kocha to co robi. Dobrze sie pewnie bawi przy kręceniu filmów a ja... przy ich oglądaniu. I chwała mu za to :))) Django - świetny ale czy lepszy? ;)

ocenił(a) film na 5
MrCrowley15

z dwojga złego to Bastardsy lepsze

ocenił(a) film na 7
MrCrowley15

Absolutnie Bękarty :)

ocenił(a) film na 9
MrCrowley15

Myślałem,że "Bękarty Wojny" będzie moim ulubionym filmem Tarantino,teraz uważam,że "Django" jest jeszcze lepszy.

ocenił(a) film na 8
MrCrowley15

jasne że DJANGO :)

MrCrowley15

A mnie oba bardzo do gustu przypadły. Zwłaszcza dialogi, które są genialne. Przy obu filmach akcji nie ma za dużo (w Django jak już była to posoka jak w KBv1), ale sytuacje i teksty do tego... Świetne. Django już mnie na początku ujęło. Schulz zabija białego właściciela niewolników, by po chwili dać czarnemu niewolnikowi broń do przytrzymania. Candie ładnie to później wytłumaczył;)

MrCrowley15

Django dużo bardziej przypadł mi do gustu- dużo lepsza ścieżka dźwiękowa (szczerze- dosłownie nic nie wpadło mi w ucho w Bękartach, nie przypominam żadnego utworu), jest dużo lepiej wyważony (film nie nudzi dłużyznami jak Bękarty, ale także nie ciągnie bez końca akcji jak np Kill Bill) i do tego jakoś trudno mi było znieść momentami podejścia Tarantino do historii w Bękartach (motyw żydów komandosów- psychopatów może być, ale zabijanie Hitlera w kinie w 1944 roku już nie!). Bękarty wojny był dobre (wiadomo- dialogi, humor i aktorstwo), ale Django zauroczył mnie dosłownie wszystkim.

MrCrowley15

Bękarty Wojny. Bardzo lubię filmy zarówno wojenne jak i westerny, ale moim zdaniem więcej Quentino było w Bękartach. Obydwa są extra, ale wybieram Bękarty.

ocenił(a) film na 9
MrCrowley15

Co to za pytanie - no jasne że Bękarty

ocenił(a) film na 5
BigDadddy

Bękarty - bezapelacyjnie i do samego końca

ocenił(a) film na 10
jucek1

A dla mnie oba filmy na "dyszkę" - . P.S. Cieszy, że ludzie doceniają "Bękarty..." , bo dla mnie do niedawna ten film był nr 2 Tarantino, po "Pulp Fiction". Teraz w środek wcisnął mi się "Django", jednak...

MrCrowley15

chyba jednak Django, ale planuję na weekend obejrzeć Bękarty, wtedy będę pewna bo już całego filmu nie pamiętam :D

ocenił(a) film na 9
CeeTallis

szmyrgiel jak dla mnie masz całkowitą rację, muzka w filmach QT jest dla mnie bardzo ważna, Bękarty oglądałam kilka razy i nie mogę sobie przypomnieć muzyki, Django widziałam raz a piosenki z filmu nucę cały czas :>