PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620541}

Django

Django Unchained
2012
8,3 520 tys. ocen
8,3 10 1 520155
8,4 96 krytyków
Django
powrót do forum filmu Django

Wszystko w podobnej konwencji jak ostatnie filmy, chociaż sądzę że momentami zbliża
się bardziej w stronę takiej kontrolowanej i zamierzonej kiczowatości i tkliwości kina klasy b.

Jeśli chodzi o rzeczy które poprawiłbym to muzyka i odtwórca roli głównego bohatera. Moim
zdaniem Jamie Foxx nie ma charyzmy, magnetyzmu po prostu. Szczególnie widać to było w
towarzystwie innych aktorów Dicpario i Waltz świetnie (szczególnie podobała mi się scena z
czaszką i wykład Leo).

W podobnej konwencji bardziej podobał mi się True Grit braci Coen.

Ale polecam 8/10. :)

GregoryWall

zbliża? on już dawno w tej konwencji zapuścił korzenie i bardzo dobrze się w niej czuje! :) co do Foxxa zupełnie sie zgadzam, najsłabszy element całego filmu, nie wiem jakie były inne opcje ale chyba trochę spudłowali. Natomiast Waltz i Leoś, mistrzowsko!

ocenił(a) film na 7
maciekozi

Nie zbliża w ogóle tylko bardziej niż poprzednio:). No właśnie, może nawet S.L. Jackson byłby lepszy w roli Django:)

ocenił(a) film na 9
maciekozi

Wcześniej brani po uwage byli Idris Elba i Will Smith.

carnage_5

zdecydowanie wolałbym Idrisa!! Smith choć aktor dobry to jakos mi nie pasuje ale chyba i tak byłby lepszy niż drewniak - Foxx, dla mnie jedyną rolą w której był dobry był sierżant w Jarheadzie :)