6,9 6,4 tys. ocen
6,9 10 1 6373
Dla Ciebie i Ognia
powrót do forum filmu Dla Ciebie i Ognia

"Adwokat Diabła"

ocenił(a) film na 7

Po wczorajszym (kolejnym) ogladnięciu filmu Adwokat Diabła mam wrażenie że te filmy mają wiele ze sobą
wspólnego ...n Oczywiście nie ma co tych filmów porównywać bo to zupełnie bez sensu ! W "Dla Ciebie i
Ognia" widać wyraźnie polską filmową rzeczywistość , gra aktorska też nieciekwa .... Film warty ujrzenia

ocenił(a) film na 7
yyyy

Tak rzeczywiście, zwłaszcza gra Richtera|Janusza w jednej z ostatnich scen była zrzynką z Pacino, trochę to było denerwujące. Zrzynka też była z tymi filmami podsyłanymi z Lyncha - zagubionej autostrady. Ale to nic, nieważne. Pokazali goście klasę. To jest jeden z lepszych polskich filmów jakie ostatnio widziałem. I co śmieszniejsze pewnie jeden z najlepszych kryminalnych|trillerów. Ukazuje się kondycja polskiego showbiznesu. Za duże pieniądze robią w mainstreamie filmy nieudacznicy bez porządnych pomysłów, dzięki znajomościom. Efekt jest taki, że ludzie chodzą głównie na Lejdis, testosteron, gówniane komedie romantyczne i spędy młodzieży na historycznie\literacko wartościowe kino pod względem edukacyjnym. A ja ostatnio na polskim filmie byłem w liceum na Panu Tadeuszu. Chyba tylko Koterski by mnie przyciągnął teraz jeśli chodzi o mainstream. Czuje, że wreszcie coś się ruszy w tym postkomunistycznym betonie, jeśli przejdą do mainstreamu prawdziwi pasjonaci z offu a nie synalkowie i kuzyni starych reżyserów i koledzy kolegów.