Obejrzałem "Dla Ciebie i Ognia" już kilka razy i wciąż nie mam dosyć. Jak na film amatorski, DCiO wyszedł bardzo profesjonalnie. Świetny scenariusz, bardzo dobre zdjęcia i wprost genialna muzyka. Gra aktorów troszkę odstaje od genialnej reszty, ale też jest dobra jak na amatorskie kino. Twórcom mogę życzyć tylko tyle, żeby robili jak najwięcej tak dobrych filmów!
Zdziwił mnie ten post. Nie sądziłam, że to jest film amatorski. Jest naprawdę bardzo dobry! Polecam
Mnie zakończenie rozczarowało. Po pierwsze wyjątkowo nieoryginalne, po drugie ten typ zakończenia w zasadzie jest kpiną z widza. Przy takim końcu wszystko można wcisnąć do scenariusza, bo wyjaśnienia i tak niepotrzebne.
Zgadzam się, że można wszystko wcisnąć do scenariusza i to jest właśnie świetne! Ten film gra z racjonalistami, bo zawiera ok. 90 % rzeczy, które w realnym świecie mogłyby się wydarzyć naprawdę. Jednak tu nie chodzi o racjonalizm. Może to i kpina z owych racjonalistów i raczej film dla tych, którzy potrafią myśleć odrobinę abstrakcyjnie, a takich widzów jest większość. Ja ze swojej strony powiem tak, że lubię jak się mnie zaskakuje, a ta końcówka widza po prostu zaskakuje i daje do myślenia.
Nie przepadam za polskimi filmami, jednak "Dla Ciebie i Ognia" zaskoczył mnie pozytywnie i wywarł na mnie duże wrażenie. Film trzyma w napięciu przez cały czas trwania, końcówka jest bardzo zaskakująca i moim zdaniem dobra. Zdecydowanie polecam.
8/10
w sumie nie nie mam nic do dodania zgadzam się z ta opinią. Szkoda, że,że możemy ten film oglądać tylko na dvd, w kinie zrobiłby jeszcze większe wrażenie.