Film widziałam na DKFie w Elblągu i muszę przyznać, że jestem ogromnie zaskoczona. Tym bardziej, że moja wiara w horror czy thriller polski upadła dawno temu.
Bardzo dobre trzymające w napięciu kino, kilka scen wręcz wgniata w fotel.Faktycznie momentami dialogi troche drażnią sztucznością- ale nie widze lepszego kontrprzykładu rodzimej produkcji więc daje w pełni zasłużone 8!
Gratulacje dla twórców- świetna robota!
w 100 % popieram. Widziałem ten film kilka miesięcy temu na jakimś przeglądzie w Kinotece, wparowałem do kina bez szczególnego przygotowania i szczerze przyznam że film bez reszty opanował moja percepcję na blisko 2 godziny. Jak na warunki polskie, a szczególnie ostatnie produkcje to wynik oszałamiający. Akcja, klimat, pomysł, muzyka - wszystko na naprawdę wysokim poziomie. Nie chodzi o to że film zwala z nóg, bo tak nie jest, nie podejmuje tematu którego wcześniej już nie przerabialiśmy, specjalnie nie eksperymentuje z formą, a kreacje aktorskie, szczególnioe debiutantów czasami pozostawiają wiele do życzenia. Chodzi jednak o wciągającą, tajemniczą fabułę, (szczególnie gdy bohater odnajduje filmy, mi od razu przyszedł do głowy inny film który wzbudził we mnie podobne emocje "ukryte"), rozpisanie akcji, dramaturgiczną końcówkę i w końcu puente. Dla mnie jak na film raczej/nie inaczej prawie mocna siódemka, jak na warunki polskie, i nasze ostatnie dokonania na polu filmowym, bez żenady daje 9.