Uwielbiam oglądać DOBRE filmy i starannie wybieram tytuły przed obejrzeniem żeby nie stracić czasu na projekcje gówno warte a takie są w większości komercyjne filmy. Ten film nie jest "komercyjny" bo wymaga od widza aby myślał a to jest sporym problemem i szara masa woli oglądać Rambo podobne bzdety bo mózg się tylko jeszcze bardziej kisi zamiast trochę popracować.
Widzę że reżyser aktywnie udzielał się w tych tematach (przeczytałem wszystkie) więc pewnie i ten przeczyta. Dlatego tu gratuluję nie tylko pomysłu ale realizacji w tak śmiesznych pieniądzach MOCNEGO gatunkowo filmu. Mam kilka pytań ale zadam je ewentualnie jak autor Mateusz Jemioł wyrazi chęć udzielenia odpowiedzi.
Dzięki takim filmom moja wiara, że Polacy jak chcą to potrafią nie wymarła. Po prostu świetny film, perełka polskiego kina. Życzę sobie i wszystkim żeby jak najwięcej powstawało takich produkcji i z tego miejsca gratuluję Panu Mateuszowi i Tomkowi za tak wspaniałą robotę.
Ten motyw z podsyłanymi filmami wydaje mi się, że reżyser zaczerpnął z Zagubionej autostrady ale to tylko moja subiektywna opinia ;].
PS: Rambo też jest świetnym filmem ;]
Ja również się przyłączam. Jeśli ktoś ma talent to nawet tak przemaglowany temat jak kryminał\thriller potrafi zrobić tak, że trudno oderwać się od ekranu, bo cały czas mózg kombinuje i szuka najtrafniejszego rozwiązania. Tak jak powinno być przy kryminale. Ja już od dawna nie oglądam tego typu filmów (zwłaszcza z Usa), tzn. na kształt kryminałów|thrillerów, bo od razu mam przeczucie, że albo to ktoś nieoczekiwany stoi za intrygą, albo bohater ma rozdwojenie jaźni, albo jeszcze jakieś numery, od razu się wyłączam albo przestaje oglądać. a w tym przypadku jakoś nie mogłem , nawet jak prawie od razu domyśliłem się która postać za tym stoi, musiałem się upewnić i poznać motyw działania. Od dawna nie widziałem tak dobrego kryminału. jestem nawet skłonny zaryzykowąć stwierdzenie że jest jednym z najlepszych jeśli chodzi o Polsce (ironia losu, i dowód na zdziadzienie polskiego kina, że offowy film jest jednym z lepszych kryminałów, rozumiem dokument, krótkometrażowy,ale kryminał? - śmieszne nie?)