6,9 6,4 tys. ocen
6,9 10 1 6373
Dla Ciebie i Ognia
powrót do forum filmu Dla Ciebie i Ognia

Uwielbiam oglądać DOBRE filmy i starannie wybieram tytuły przed obejrzeniem żeby nie stracić czasu na projekcje gówno warte a takie są w większości komercyjne filmy. Ten film nie jest "komercyjny" bo wymaga od widza aby myślał a to jest sporym problemem i szara masa woli oglądać Rambo podobne bzdety bo mózg się tylko jeszcze bardziej kisi zamiast trochę popracować.

Widzę że reżyser aktywnie udzielał się w tych tematach (przeczytałem wszystkie) więc pewnie i ten przeczyta. Dlatego tu gratuluję nie tylko pomysłu ale realizacji w tak śmiesznych pieniądzach MOCNEGO gatunkowo filmu. Mam kilka pytań ale zadam je ewentualnie jak autor Mateusz Jemioł wyrazi chęć udzielenia odpowiedzi.

mxm19

Dzięki. Chętnie odpowiem. Wal na maila mateusz.jemiol@gmail.com
Lub gg. 3175834
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
mxm19

Dzięki takim filmom moja wiara, że Polacy jak chcą to potrafią nie wymarła. Po prostu świetny film, perełka polskiego kina. Życzę sobie i wszystkim żeby jak najwięcej powstawało takich produkcji i z tego miejsca gratuluję Panu Mateuszowi i Tomkowi za tak wspaniałą robotę.
Ten motyw z podsyłanymi filmami wydaje mi się, że reżyser zaczerpnął z Zagubionej autostrady ale to tylko moja subiektywna opinia ;].
PS: Rambo też jest świetnym filmem ;]

ocenił(a) film na 7
mxm19

Ja również się przyłączam. Jeśli ktoś ma talent to nawet tak przemaglowany temat jak kryminał\thriller potrafi zrobić tak, że trudno oderwać się od ekranu, bo cały czas mózg kombinuje i szuka najtrafniejszego rozwiązania. Tak jak powinno być przy kryminale. Ja już od dawna nie oglądam tego typu filmów (zwłaszcza z Usa), tzn. na kształt kryminałów|thrillerów, bo od razu mam przeczucie, że albo to ktoś nieoczekiwany stoi za intrygą, albo bohater ma rozdwojenie jaźni, albo jeszcze jakieś numery, od razu się wyłączam albo przestaje oglądać. a w tym przypadku jakoś nie mogłem , nawet jak prawie od razu domyśliłem się która postać za tym stoi, musiałem się upewnić i poznać motyw działania. Od dawna nie widziałem tak dobrego kryminału. jestem nawet skłonny zaryzykowąć stwierdzenie że jest jednym z najlepszych jeśli chodzi o Polsce (ironia losu, i dowód na zdziadzienie polskiego kina, że offowy film jest jednym z lepszych kryminałów, rozumiem dokument, krótkometrażowy,ale kryminał? - śmieszne nie?)