6,9 6,4 tys. ocen
6,9 10 1 6373
Dla Ciebie i Ognia
powrót do forum filmu Dla Ciebie i Ognia

Ten film,jeśli można nazwać to filmem-to wielkie nieporozumienie!!!Gówniarze za kilka złotych kręcą wideo i myślą,że teraz wszyscy będą ich wychwalać nad niebiosy.Tarantino to rodzi się nie pod tą szerokością geograficzną-wszystkim naśladowcą proponuję o tym pamiętać!!!

ocenił(a) film na 7
mikolaj1970

Rozumiem, że komuś się mogło nie podobać. Szanuję to, o ile ktoś potrafi uzasadnić swoje zdanie. Po pierwsze nie rozumiem co ci się w filmie nie podobało. Nie wyjaśniłeś tego, ale od razu skrytykowałeś. Po drugie nie lubię, gdy ktoś obraża ludzi ( a nazywanie kogoś "gówniarzem" obrażaniem jest) i podcina im skrzydła. Szczególnie dot. to młodych, chcących w jakiś sposób poruszyć społeczeństwo, zrobić coś nie tylko dla siebie, ale i innych.
Film ma pewne błędy, ale wynika z faktu, iż owi ludzie dopiero zaczynają. Biorąc pod uwagę ograniczony budżet oraz inspirowanie się klasycznymi dziełami uważam, iż film jest wyjątkowy. Może nie wybitny, ale oryginalny. Potrafi wciągnąć widza, nie jest schematyczny i ma przesłanie.

"Tarantino to rodzi się nie pod tą szerokością geograficzną-wszystkim naśladowcą proponuję o tym pamiętać!!!"

Wstydzę się za takich ludzi jak Ty. Widać nawet nie wiesz, jak zaczynał Tarantino. Z Twojego zachowania wynika, iż w Polsce rodzą się sami nieudacznicy i nie można stworzyć czegoś dobrego. Podejście takich ludzi jak ty czyni nasze państwo właśnie takim kalekim, jakie jest.

Nie mam zamiaru Cię tu obrażać, po prostu wyraziłam własne zdanie. Mam nadzieję, że nie uraziłam nikogo, ale po prostu jestem zdania,że jeśli już coś krytykujemy to warto uzasadnić na właściwym poziomie swoje zdanie, by potraktowano nas poważnie.