6,9 6,4 tys. ocen
6,9 10 1 6373
Dla Ciebie i Ognia
powrót do forum filmu Dla Ciebie i Ognia

Koniec z banałem i popeliną polskiego kina!!! Świetna realizacja, zdjęcia dopracowane w najmniejszym szczególe. Geniaaaaalnie wpasowana w opowieść MUZYKA! Szczerze nie znam filmu niezależnego, który byłby lepiej zrealizowany! Oprócz zalet technicznych (High Definition oraz dzwięku 5.1) POWALIŁA MNIE KOLANA trzymająca w napięciu fabuła oraz przewrotka w zakończeniu! 2h świetnej rozrywki!!! POLECAM !!!

ocenił(a) film na 10
beat_voy

Wśród takich dobrze zrealizowanych można by wymienić Towar, ale widziałem go dawno temu - więc nie pamiętam czy miał 5.1

ocenił(a) film na 5
kiedro666

Oprócz muzyki film nic więcej nie ma do zaoferowania, a zakończenie jest wręcz żenujące. Niestety.

ocenił(a) film na 7
beat_voy

Film faktycznie trzyma poziom, niezła realizacja i oprawa, świetna, klimatyczna muzyka. Gratulacje, ale... no właśnie, zawsze jest "ale".

Moim jest gra aktorska - o ile postać Adama ogrywana jest w miarę przyzwoicie, o tyle role drugoplanowe(Paweł czy Piotr) pozostawiają wiele do życzenia, żeby nie powiedzieć, że są wręcz porażką.
Jestem skłonny stwierdzić, że najbardziej przekonującą rolą, po Januszu oczywiście, była Pani Renia. Ot co.

Trochę mnie to denerwowało, że taki materiał został niepotrzebnie okraszony kiełkującymi aktorami, którzy w konfrontacji z Rysiem z Klanu wypadają jak mleczaki u chorego na szkorbut.

To jest oczywiście moje,czysto subiektywne odczucie i ktoś inny mógłby nie zwrócić na to uwagi. Tak więc nie należy się tym zniechęcać i skombinować 2 godziny na obejrzenie tego trzymającego w napięciu i próbującego z powodzeniem naśladować zachodnie thrillery filmu.

ocenił(a) film na 10
smyru

Rysio z klanu nie jest zły. Grał w Panu Tadziu :D

ocenił(a) film na 10
beat_voy

Faktycznie gra aktorska czasem szwankuje. Ale biorąc pod uwagę, że film miał budżet taki jak 1/10 odcinka "Na wspólnej" to i tak jestem pod ogromnym wrażeniem! Gratulacje dla twórców!

ocenił(a) film na 10
beat_voy

Zgadzam się całkowicie. Niektóre motywy muzyczne mnie zaczarowały. Szczególnie ta piosenka w trakcie kulminacyjnej sceny morderstw. Wiecie może co to za piosenka i czy można ją gdzieś ściągnąć?

ocenił(a) film na 9
JohnRambo

genialny film. Mi tez muzyka sie spodobala, nie wiem skad sciagnac ale jest na Youtube

http://www.youtube.com/watch?v=G7bLGvEvfco&feature=channel_page

9/10 odemnie, ciagle jestem pod wrazeniem choc niestety powoli i nieublaganie wracam do rzeczywistosci:)

milo spedzone 2h

ocenił(a) film na 9
beat_voy

moim zdaniem rewelacja. Nie pamiętam, który film ostatnio mnie tak wciągną. Twórcy pokazali, że niskobudżetowy film akcji/thriller może być naprawdę dobry, wystarczy stworzyć "ten" klimat i mieć dobry scenariusz. Nie będę się specjalnie rozpisywał na temat gry aktorskiej. Jak dla mnie 10/10 mimo, że jest się do czego przyczepić, to jednak ten film to perełka wśród polskich produkcji i ta ocena mu się należy.

ocenił(a) film na 8
neq

Mi też się film podobał. Przyznam, że zaskoczyło mnie polskie kino. Nie wiedziałam czego się spodziewać, a
tu proszę :) miła niespodzianka. I pomyśleć można, a i muzyka niezła. Ciekawe czy ścieżka dźwiękowa
wyjdzie na płycie..

beat_voy

Ja też jestem pod wrażeniem, bardzo dobry film, w niczym nie ustępuje amerykańskim produkcjom, a niektóre nawet przewyższa :) Mam na myśli przede wszystkim fabułę, montaż, muzykę itd. Gra aktorska dość amatorska niestety, ale po paru minutach jak akcja wciągnęła, już mnie to nie raziło ;) Aha - i zdecydowanie lepiej moim zdaniem grał "Paweł", zwłaszcza dialogi były bardziej naturalne w jego wykonaniu, oczywiście rolę miał mniejszą i łatwiejszą, nie wiadomo jak zagrałby Adama...

Polecam!!!

ocenił(a) film na 8
unknown80

Tak się zastanawiałam, czy przypadkiem "amatorska" gra aktorów nie była celowa. Z drugiej strony nadawała pewną swobodę filmowi,
naturalność. Co o tym sądzicie?

ocenił(a) film na 10
beat_voy

Najbardziej podobała mi się muzyka. Ogromne gratulacje dla kompozytora.

ocenił(a) film na 10
Natashka_27

Wiecie czy ścieżka dźwiękowa jest do kupienia?

ocenił(a) film na 9
dodarobiloda1

Czy sciezka dzwiekowa "wyjdzie" zalezy tylko i wylacznie od dystrybutora..zarowno kompozytor jak i rezyserzy NIESTETY nie maja tu za duzo do powiedzenia. Jest taki plan, ale czy dojdzie do skutku....badzmy dobrej mysli. Genialny film!

beat_voy

Po prostu dobry polski film, trzymający się kupy i pozwalający na relaks przed ekranem. Nie udaje niczego więcej niż jest, nie odkrywa na nowo Ameryki, nie sili się na wyskakiwanie przed orkiestrę. Po trosze "Adwokat diabła", po trosze "Szósty zmysł", po trosze "Bilboard" choć ten ostatni lepiej byłoby zapomnieć. Ogólnie bardzo miła niespodzianka.

ocenił(a) film na 5
ignatz

Połączenie fatalnej gry aktorskiej i tandetnego zakończenia z ciekawą fabułą i niezłą muzyką.

ocenił(a) film na 10
beat_voy

Mnie film zachwycił. Siedziałem przez dwie godziny jak na szpilkach. RE-WE-LA-CJA!