6,9 6,4 tys. ocen
6,9 10 1 6373
Dla Ciebie i Ognia
powrót do forum filmu Dla Ciebie i Ognia

Rewelacja

ocenił(a) film na 9

U mnie 9/10. Super pomysł, wciągająca fabuła, momentami ociera się o horror i straszy, to znów o kryminał - kawał dobrego kina. Zgadzam się co do gry aktorskiej, ale to przecież film twórców niezależnych. Denerwowała mnie też kamera- szczególnie zbliżenia "ucięte".
Ale to wszystko dla mnie był pikuś przy niesamowitej historii, wciągającej fabuły i rewelacyjnemu rozwiązaniu- takiego końca się nie spodziewałam.
Naprawdę polecam!!

kuskus

Miałem okazję obejrzeć ten film na Festiwalu kina niezależnego w Radomiu i profesjonalizm wykonania tej produkcji w stosunku do innych prezentowanych po prostu powala.

Z resztą Twoich stwierdzeń też się zgadzam. Nieszablonowe prowadzenie akcji, może nie rewolucyjne, jednakże ciekawe zdjęcia (momentami rzeczywiście trochę irytujące, ale niech tam), muzyka odpowiednio czasem uzupełnia i robi tło, a czasem wychodzi na pierwszy plan skutecznie podkreślając obraz.
Jedyny minus jak mi się ciśnie na usta to właściwie braki w walce z kolorami. Zastanawia mnie dlaczego polscy twórcy nie używają filtrów kolorowych do akcentowania niektórych ujęć? Dzięki temu prostemu zabiegowi skończona produkcja nie wyglądałaby jak "domowe video z imienin cioci".

W mojej skali 8/10, a to jest naprawdę wysoko.
Jednym słowem POLECAM i sam sobie życzę więcej takich polskich produkcji.