Tak Właśnie mam Trudno namówić mnie do obejrzenia Filmu Polskiego nawet Komedii które nam wychodzą(wychodziły). Ale jakoś Tak natknąłem się na obraz dość przypadkowo, przeczytałem, że jest to odpowiednik Adwokata Diabła, Pomyślałem z nutką aluzji, że obejrzę by przekonać się jak dalekim odpowiednikiem jest:), namawiając Swoją dziewczynę do wspólnego seansu(tak samo nie lubi polskich produkcji w większości) i Co zero znanej obsady a tu jeden z Najlepszych filmów Polskich jakie widziałem a na pewno z tych jakie obejrzałem w ostatnich latach Ciekawy i niestandardowy jak na nasze produkcję, gra Aktorska oczywiście słaba co poniektórych aktorów zwłaszcza ale obraz ciekawy i dobrze zrealizowany 8 jak na Polskie produkcję, ogólnie 6 plus może 7 :)...Brawo
podpisuję się rękoma i nogami.
ten sam układ oglądających, te same zastrzeżenia.
ale fakt, daaawno nie widziałem filmu z tak dobrym pomysłem. Faktycznie średnio zrealizowany, obsada i dialogi mocno średnie,
mnie zamiast Adwokata, bardziej Lynch'em powiewało w niektórych momentach.
8.
"bardziej Lynch'em powiewało w niektórych momentach"
Nawet chyba bardziej niż powiewało, motyw z filmikiem od tajemniczego nadawcy, jak nic pachnie motywem z Lost Highway. A przy okazaji, zdecydowanie bardziej to udane nawiązanie do mistrza Davida (nawiązanie właśnie, a nie epigońskie i z polska nieudacze naśladownictwo) niźli pseudo bełkot pod tytułem "Nieruchomy Poruszyciel".