PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=361622}
4,9 78 tys. ocen
4,9 10 1 78335
3,4 24 krytyków
Dlaczego nie!
powrót do forum filmu Dlaczego nie!

Ta cała nagonka na DLACZEGO NIE jest po prostu głupia. Film ma na prawde świetne plakaty i zwiastuny. Mnie na przykład na prawdę zachęciły do pujścia do kina...Mam przeczucie że ten film pobije wszystkie poprzednie komedie romantyczne i to wyraźnie! Wygląda na to że twórcy na prawde się postarali i zrobili cos na prawdę świetnego! Argumentacja że tego typu filmy są głupie płytkie...ble ble ble... A jakie maja być!?! Z trzecim lub czwartym dnem??? Takie filmy maja niesc radość być pogodne i dawać dobra rozrywkę. I takie też są nasze ostatnie rodzime produkcje z tego gatunku. Spełniają pokładane w nich nadzieje w 100 %! A jak jest w innych krajach??? Identycznie we Francji; tyle tylko że wiekszość Francuskich filmów to kompletne porazki przy których polskie filmy to arcydzieła. W Anglii; jest tak samo tylko że chumor angielski jest "specyficzny" a jak dla m,nie ..głupi,prymitywny,dziecinny ...USA? tam wiekszość filmów to produkcje komercyjne i rozrywkowe. To na nich opiera się przemysł filmowy!!! Nie na jakiś Miastach Gniewu, Spacerach Po Linie itp. Te filmy nie "udźwigłyby" całego przemysłu. To takie filmy jak King Kong, Fantastyczna Czwórka czy choćby Eragon dźwigaja i utrzymują na swoich barkach przemysł filmowy w USA. I tal też powinno być w Polsce. Tak więc jak najwięcej filmów typu DLACZEGO NIE!!!

So6ieski

o_0 Czy ja dobrze czytam? Chłopie, nikt nie ma nic przeciwko produkcjom rozrywkowym, byleby były na dobrym poziomie, jak np. wspomniany przez ciebie King Kong. Film ma według ciebie naprawdę świetne plakaty i zwiastuny... Dla ciebie świetny plakat to taki z białym tłem, na którym widać głównych bohaterów? W takim wypadku co tydzień wychodzą filmy, których plakaty to istne arcydzieła i choćby z tego powodu winny być wielbione przez krytyków filmowych, bo mają genialne plakaty?! Dla mnie osobiście np. głupim i płytkim filmem jest "Stary, gdzie moja bryka?", ale ma jedną zaletę, dzięki której bije na głowę "Tylko mnie kochaj" czy "Dlaczego nie!": można się na nim naprawdę pośmiać, nie lekko uśmiechnąć. "Takie filmy mają nieść radość być pogodne i dawać dobrą rozrywkę" - no właśnie! Tylko powinno być to zrobione w umiejętny sposób, a nie na zasadzie "Wstawmy ładnych aktorów, zróbmy fabułkę w której słodko, ślicznie i nierealnie, aktorzy mają po prostu być, a nie grać, bo i tak banda głupich nastolatek oglądających seriale na to pobiegnie, bo wszystko dobrze się kończy, jest ładnie i nikt nie umiera". Powtarzam: nie mam nic przeciwko filmom rozrywkowym, byleby były zrobione dobrze, a nie na odwal się jak ten chłam!

So6ieski

zgadzam się.
Te filmy właśnie takie są i nie ma co ich porównywać do tych "wielkich produkcji" bo to całkiem inny typ. Ludzie którzy to krytykują nie lubią widocznie ogólnie takich i tyle :> :] ... Czekam na przyjemną,optymistyczną opowieść, a nie wrażenia z kosmosu.

Poza tym naprawde nie wiem po co ta agresja w wypowiedziach, skoro film jeszcze nie wyszedł i nikt go nie widział.. żałosne...