PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=5103}

Dobry, zły i brzydki

Il buono, il brutto, il cattivo.
1966
8,2 110 tys. ocen
8,2 10 1 110136
8,6 52 krytyków
Dobry, zły i brzydki
powrót do forum filmu Dobry, zły i brzydki

Który bohater ??

ocenił(a) film na 10

Który bohater jest twoim ulubionym??
Moim oczywiscie Tuco:) sprytny,zabawny a do tego strzelec wyborowy i oczywiscie troche go żal bo zawsze od kogoś dostawał.

23soban

Dobry jest najlepszy :) A jednak wole go z poprzednich 2 części szczególnie z kilku dollarów , aktor który grał złego również w 2 części miał lepszą postać i więcej grał , jednak ta część najlepsza zdecydowanie 10/10

23soban

Tuco:) genialna rola, mój ulubiony z całej trójki. Później Zły a na końcu Eastwood ale tylko dlatego, że we wcześniejszych częściach dolarowej trylogii grał podobną postać. A tak naprawdę wszyscy spisali się znakomicie:)

ocenił(a) film na 6
23soban

Postać grana przez Eastwooda - bije od niego jakaś szlachetna mądrość, "Dobry" nie mówi wiele (bo po co), doskonale wie, że w tym świecie się nie gada, tylko próbuje przetrwać. Nie ma złudzeń co do rzeczywistości, jednak, w odróżnieniu od innych, umie zachować godność.
Ale wszyscy aktorzy są wspaniali.

ocenił(a) film na 10
mulholland_2

mulholland_2 :
"Ale wszyscy aktorzy są wspaniali." - zgadza się , ale to Eli Wallach powołał do ŻYCIA Tuco , inni byli "tylko" wspaniali w swoich rolach ;
zwróccie uwagę na Aldo Giuffrè odtwarzającego postać "generała" - jakże wspaniałą kreacja .

Wertyhanow

wertyhanow- "Musisz nauczyć się dobrze stopni wojskowych", to był kapitan.
Pozdro.

ocenił(a) film na 10
kucuser

kucuser - a nie zauważyłeś cudzysłowu ? - teraz widzisz ; a jeśli nie wiesz do czego się odnosi to polecam przypomnienie sobie D,ZiB .

Wertyhanow

Ehh to był taki żarcik z mojej strony przecież prawie w całości skopiowałem zdanie od Aldo Giuffre do Tuco odnośnie stopni wojskowych, i kto tu powinien sobie film przypomnieć??

ocenił(a) film na 10
kucuser

No tak , przypomniałem , a przede wszystkim uświadomiłem to sobie już po wpisie ; ale z tym zreflektowaniem (w odpowiedzi) postanowiłem poczekać do Twojej odpowiedzi , kucuser - jest taka jakiej się spodziewałem .