PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=439798}
5,3 417  ocen
5,3 10 1 417

Doctor of Doom
powrót do forum filmu Doctor of Doom

mam pytanie, czy ktokolwiek zrozumiał coś z tego filmu? ^^
i
co
z
tego,
że krótki?!

jasna_cholera

Ja dużo nie zrozumiałam, ale tu nie o to chyba chodzi, bo scenki w tym filmie były rozbrajające! Pokojówka, która podkrada gościom jedzenie wprost z talerza była genialna xD

użytkownik usunięty
Amariel

Ja nic z niego nie zrozumiałam, ale mi się podobał xD

ocenił(a) film na 6
Amariel

Scena mniej więcej z połowy filmu - nawet kamerzysta w lustrze się załapał :)

ocenił(a) film na 7
jasna_cholera

A mnie zastanawia tylko co wtedy Burton palił... Film wymiata, trochę głupawy, ale super ;))

ocenił(a) film na 6
Mala_Lady_Punk

hymm, nie wiem co palil, ale gosc ktory mu to sprzeawal zrobil go w ch...
Film dla mnie obrazuje tak jak mysli Tim. Patrzac, ze to film z 1979 daje 6/10. Gdyby nie to, ze wtedy nie bylo dobrych kamer i innych mozliwosci jakie teraz ludzie maja ocena byla by znacznie mniejsza

ocenił(a) film na 4
emu_

to wszystko bylo w krzywym zwierciadle. Doctor of Doom przychodzi do znajomych i zaczyna mowic o misternych planach wszystko dzieje sie tutaj groteskowo, przedstawiane sa postacie: narzeczony, narzeczona... wychodząc doctor zegna sie i mowi ,ze za pare dni juz bedzie # życia, gdzie gospodarz zamyka drzwi z nim i sie usmiecha. dalej powstaje potwór ,który ma ponoć zniszczyć całe piękno i pokazuje mu obraz ,a dalej mi sie juz nie chcialo ogladac, mimo ,ze pewnie byl taki dosc smieszno-straszny jak na lata produkcji i mysle ,ze jest niedoceniony jak na tamte lata. Ja oceniam subiektywnie dziś i dziś nie przypadł mi do gustu choć jest w nim potencjał

ocenił(a) film na 6
Mayurii

i pomyslec ze od takiego czegos zaczynal Burton? tworca takich swietnych filmow :D 1979 ale jakos jakby zamiast 7-ki byla 2-ka. dam 6 i to max ocena. chaotyczne wszystko, bez ladu i skladu. i jak autor napisal. i co z tego ze krotki? dobrze ze ewoluowal Burton i teraz robi takie magiczne ciekawe filmy :)

staszek_peszko

@staszek, nie chodziło mi o to, że film za krótki, bo lubię krótkometrażowe, tylko nie chciał mi się komentarz opublikować, bo za krótki niby był

ocenił(a) film na 7
jasna_cholera

Parodiował horrory za nim to było popularne!

ocenił(a) film na 7
RavenCrow

A co do filmu, jeśli nadal nie rozumiecie fabuły: Don Carlo ( a raczej Carlos) odwiedza rodzinkę, opowiada o swoich mhrocznych planach, kiedy już zamierza wyjść to gospodarz wręcz wywala go z domu, Don Carlos udaje się więc na wzgórze, gdzie tworzy potwora, za pomocą słuchawek do skape'a, ponieważ to potwór Tima Burtona, to musi nosić garnitur i muszkę. Każe potworowi zniszczyć wszystko co piękne. Potwór napada babsko, które cały czas układa włosy, a nie wiem jak się nazywa, bo zamiast mówić, to śmiesznie mlaska. Potworowi nie udaje się jej zabić, ponieważ do akcji wkroczył jej narzeczony, czy ktoś taki i pobił potwora. W każdym razie zwyciężył, ponieważ jego sędzią był jego znajomy... Carlos tym razem osobiście atakuje kobietę, która znowu układa włosy, ale kiedy zaczął ją hipnotyzować, jej narzeczony dał mu z książki w ryj, wszystko dobrze się skończyło, Don Carlos wypowiada swoje ostatnie słowa, po czym oni wszyscy stoją, się gapią, końcówki nie ogarniam, bo przyszły jakieś dwa murzyny i razem podsumowali to po niemiecku.

jasna_cholera

Film rozumiem, ale niestety nie dało się zrozumieć, co mówili (poza kilkoma wyjątkami). Ale i tak klimat mi się bardzo podobał:)