Dom w głębi lasu

The Cabin in the Woods
2011
5,5 99 tys. ocen
5,5 10 1 98669
6,9 51 krytyków
Dom w głębi lasu
powrót do forum filmu Dom w głębi lasu

co za tragedia!!!!!!!!!!
zmarnowałem tylko czas i pieniądze ;/
na ulotce było napisane : Piła była jedynie niewinną zabawą...
to były chyba jakieś żarty...

PORAŻKA

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 2
kaczoburger

nie bedziesz mnie uczył..
może na filmach aż tak dobrze się nie znam ale objerzałem praktycznie wszystkie horrory od 2000 roku wzwyż i takie szajsu jeszcze nie widziałem...
a ten film jest horrorem i to bardzo nieudanym.... był taki żałosny że aż śmieszny -,-

ocenił(a) film na 7
bartek12338

nie zrozumiałes znawco horroru, świetne kino :)

ocenił(a) film na 2
browne_2

<pewnie świetne>
chociaż macie racje...
mordercze jednorożce to naprawdę ŚWIETNE kino...

ocenił(a) film na 8
bartek12338

Jednorożec rozłożył mnie na łopatki, cudo.

ocenił(a) film na 9
Araiser

Zgadzam się.

bartek12338

Boże, to jest satyra! Jakim trzeba być idiotą żeby tego nie zrozumiec.

bartek12338

Od 2000?! Matko boska, mamy tu znawce gatunku! Największe perełki horrorów powstały właśnie w tym czasie!

Gratuluję straconego czasu. A ten film NIE jest horrorem tylko pastiszem - wyśmiewa schematyczne "horrory" (w zasadzie slashery) którymi jesteśmy od jakiś trzech dekad zalewani. Kpi z ich powtarzalności i przewidywalności. W zamierzeniu jest komiczny, idiotyczny i groteskowy. Jeśli nie czaisz bazy i cię to nie bawi - bywa. Ale pomyśl chwilę zanim zaczniesz wypisywać głupoty i dawać filmom ocenę typu 1/10. To że film do ciebie nie przemawia nie znaczy że każdy element w nim został spartolony (bo to oznacza 1/10) Trochę obiektywizmu, ku*wa mać.

ocenił(a) film na 2
Resvain

szkoda że nie ma oceny 0/10 bo z chęcią bym mu dał :P
skoro to jest komedia to z jakiej kuźwa paki jako gatunek jest napisane że to horror???
widać że film ewidentnie nawalił...

ocenił(a) film na 8
bartek12338

Jeśli napiszę, że jesteś czarny, to ocenisz siebie inaczej, bo jesteś biały? To tylko słowa, wymysł ludzi, nazewnictwo, a Ty traktujesz gatunek jak wyrocznię.

bartek12338

GDZIE jest napisane, że to horror? Na FW? Gdybyś gdzieś przeczytał, że "Pianista" to komedia, to wyszedłbyś z kina zażenowany, że ani razu się nie zaśmiałeś?

ocenił(a) film na 2
Resvain

nie tylko na filmwebie było tak napisane..
było tak w repertuarze kina, na ulotce i na zwiastunach...

bartek12338

No cóż, dałeś się zrobić w ch.ja przez speców od marketingu. Choć ja już po zwiastunie widziałem, że to nie będzie horror i dlatego poszedłem do kina.

ocenił(a) film na 2
Resvain

i bardzo dobrze zrobiłeś..
następnym razem już mnie w ch.ja nie zrobią ;/

bartek12338

"skoro to jest komedia to z jakiej kuźwa paki jako gatunek jest napisane że to horror???"

Żeby było śmieszniej.

Choć mnie to akurat nie śmieszy, pewnie dlatego, że to nie jest komedia.

ocenił(a) film na 9
bartek12338

,,był taki żałosny że aż śmieszny" Był śmieszny? Rozbawił Cię? Świetnie. Czyli cel twórców został osiągnięty. Film bawi widza. Nie rozumiem więc, czemu tak nisko go oceniasz...

ocenił(a) film na 5
psychojude

Od kiedy horror ma bawić? ;) ooo widzę fan króla lwa :D :D :D

ocenił(a) film na 9
EnchanteCarniole

Gdyby był to horror, to zrozumiałabym Twoje pytanie, a że nie jest... Filmweb uznał go za horror, ale filmweb to nie wyrocznia. Jeśli już, to fanka. Tak, lubię ,,Króla Lwa", bardzo i nie widzę w tym nic złego. :)

ocenił(a) film na 7
bartek12338

Ale on miał być śmieszny:) Niestety komercja jest po to aby zedrzeć z nas kasę i nie ma co sugerować się plakatem/zwiastunem itp. A szkoda, bo gdyby ten film był od początku reklamowany jako satyra/groteska/pastisz czy cokolwiek innego niż tradycyjny horror to tyle osób by się nie zawiodło. Wystarczy obejrzeć go z przymrużeniem oka i od razu czuć to coś co go wyróżnia, inaczej niestety może irytować. Czasem nawet lepiej nie wiedzieć z jakim gatunkiem mamy do czynienia niż się na coś nastawić, wówczas bardziej naturalnie odbierzemy i docenimy film.

bartek12338

Dom w głębi lasu nie jest klasycznym dobrym horrorem ,to filmowa mieszanka parodii satyry komedii bawienia się konwencją horroru obrazu tylko wizualnie podobnego do kina grozy .Film ma nowatorski pomysł jest oryginalny ale traktowanie tego filmu jako przełomu w gatunku horroru to nieporozumienie .Dom w głębi lasu jakby go nie oceniać nie jest nawet komedią grozy .Dla tego rodzaju filmów eksperymentalnych przydatne byłoby inne określenie niż horror żeby widzowie którzy poważnie traktują ten gatunek nie musieli wpadać w niepotrzebną konsternacje zapoznając się z opiniami zwolenników takich według mnie pseudo horrorów .Film jest na niezłym poziomie jest jednak bardzo złym kierunkiem w rozwoju gatunku horroru, który w przyszłości dzięki takim filmom straci swój pierwotny urok i poddany transformacji artystycznej przeistoczy się w gatunek bliżej nieokreślony który tylko z nazwy będzie horrorem.

ocenił(a) film na 8
soulheart

Zapoznaj się z moim małym przyjacielem, przecinkiem :)

Czytać się tego co napisałeś nie da :p

ocenił(a) film na 1
kaczoburger

Ty widocznie też nie świecisz inteligencją skoro oceniasz ludzi po narodowości i dodajesz słowo ,,polaczki'' ach to daje całemu zdaniu takiego sensu. +10 do geniussssaa

ocenił(a) film na 1
bartek12338

Komentowałam ten film jakoś tydzień po premierze napisałam bardzo podobnie do Ciebie tylko z lekka więcej oraz przytoczyłam te fatalne porównanie do Piły. Hejt na mnie był ogromny, teraz z ciekawości weszłam żeby sprawdzić ocenę i tematy dziwi mnie strasznie, że film ma tak wysoką ocenę ;/ no ale dobrze, ze chociaż Ty myślisz podobnie do mnie ;)

ocenił(a) film na 2
DzielnaKasia

w końcu ktoś się ze mną zgadza :P
widać, że jeszcze są w Polsce ludzie którzy lubią oglądać DOBRE horrory i je doceniają :p ja tam dałem mu 1 to mam nadzieje że zaniżyłem mu średnią :D

ocenił(a) film na 2
bartek12338

Mam nadzieję, że nie spierniczyłem twojej misji zaniżania oceny. Dałem 2. Nie wiem czy nie za dużo...

ocenił(a) film na 1
bartek12338

Ja też mu dałam 1 w zasadzie bym mu dała dwie jedynki jedną za sam ,,oryginalny, fabularny itp'' pomysł a drugi za promowanie i rozgłos. Jest tyle świetnych filmów czy to starych czy nowych które mają gorszą średnią i są nieznane a ludzie się takim g*wnem podniecają. Jeszcze pamiętam jak ktoś w moim temacie dodał, że to miała być parodia Piły a ja tego nie rozumiem i jestem głupia.
Horrory to mój ulubiony gatunek który oglądam dopiero od niecałego roku jako ,,maniak'' ale już na oko widać, że film oparty na grupce przyjaciół w lesie i dziwnymi zjawiskami nie jest niczym nowym. Gdyby chociaż umieli go przedstawić w lepszy sposób...

ocenił(a) film na 7
DzielnaKasia

Takie bzdury piszecie znawcy oglądający horrory od roku, że nawet nie warto wchodzić w dyskusję, to nie jest horror o grupie młodych ludzi w lesie jakich tysiące, jest inny za sprawą przyjętej formuły, jednak pewnie tego nie zrozumiecie, polecam, więc:
http://www.rottentomatoes.com/m/the_cabin_in_the_woods/
bo jednak na tamtej stronce oceny ujęte w średnią są zdecydowanie bardziej rzetelne jako podpowiedź dla potencjalnego widza, niż głupio zaniżone lub bezsensownie zawyżone oceny na filmwebie

ocenił(a) film na 1
browne_2

Ach tak o ludziach w reality show. Sądzę, że oglądałeś ten film z bananem na twarzy skoro tak wysoko go oceniłeś ale ja jednak nie dyskutuję o gustach już wyrosłam z tego, bo później tylko tworzą się tematy po 40 wątków z g*wnianą treścią.
Ja się na tym filmie mega wynudziłam i już zapomniałam praktycznie o czym jest oglądałam go chyba w częściach, bo nie mogłam się zmusić do całości naraz, cóż bywa.

ocenił(a) film na 2
DzielnaKasia

zgadzam się z kasią...
po pierwsze skoro jest parodią piły to zalecam zmienić jego gatunek bo na miano horroru ten film nie zasługuje..
po drugie skoro twierdzisz iż tego nie zrozumiemy to po co dajesz nam link??
sam sobie w tym momencie zaprzeczasz...

ocenił(a) film na 1
bartek12338

W ogóle Piła to nie horror tylko thriller tylko tutaj przy każdej chyba części jej jest zrobiony błąd ;/ więc jeszcze lepiej.
Dobra nie ma co już gadać wreszcie trochę ,,rozładowałam swoje emocje'' co do tego filmu. ;D

ocenił(a) film na 2
DzielnaKasia

tak jak ja :P

DzielnaKasia

Dlatego u mnie Piła, która miała być horrorem a okazała się zwykłą sensacją z dodatkiem thrillera dałam ocenę 1. O gorszy film trudno.

ocenił(a) film na 1
ocenił(a) film na 5
darudee

Celem filmowego horroru jest wywołanie u widza klimatu grozy, niepokoju lub obrzydzenia i szoku. Czyż nie takie odczucia masz po obejrzeniu piły ;) Dla większości ludzi piła jest obrzydliwa, bo jest dużo krwi ;)

ocenił(a) film na 9
DzielnaKasia

raczej jest to gore podgatunek horroru

ocenił(a) film na 2
kaczoburger

nie będziesz mnie obrażał polaczku
skoro napisałeś ze dyskusja ze mną jest próżna to po co dalej się udzielasz?
wypad z mojego tematu...
idź sobie pooglądać morderczego jednorożca xDDDD

ocenił(a) film na 8
bartek12338

Wystarczy, że leżysz i Ci nasra na mordę, czego nie rozumiesz?

ocenił(a) film na 2
Araiser

wiesz czego nie rozumiem? tego że w naszym kraju rodzą się takie ułomy jak wy...
powinniście zrobić kolejny super hiper przebój podobny do tego ochłapu :)

weźcie się zajmijcie lepiej czymś co nie wymaga zbyt dużego wysiłku umysłowego jakim jest pisanie takich żenujących komentarzy...
żal mi was i tego że wam mózg przegrzało od oglądania tego wybitnego hitu...
a te teksty o sraniu musicie chyba brać z Hogwartu z działu ksiąg zakazanych :)

powinniście wjechać razem z Hanką w te kartony... Polska wtedy miała by z was pożytek ..
bo takimi żenującymi , bez mózgowymi komentarzami pokazujecie swój poziom który wynosi zero a nawet może być minusowy...

ocenił(a) film na 8
bartek12338

Przestań w końcu wszystkich hejtować! Każdy po kolei próbuje ci wytłumaczyć o co chodzi, a ty tylko się kłócisz. Twierdzisz, że osoby piszące w tej dyskusji nic dobrego sobą nie reprezentują. Spójrz na siebie! Co ty swoim trollowaniem pokazujesz innym? Tylko i wyłącznie to, jaki jesteś płytki.
Mi film się podobał. Radze Ci zmienić troche podejście i spojrzeć na ten film jak na komedie.

ocenił(a) film na 8
bartek12338

po pierwsze: jestem dziewczyną :)
po drugie: każdy ma inne gusta i żadne moje argumenty ci że ten film jest super i wogóle nie zmienią twojego poglądu, każdy ma własne zdanie ale prosze cie nie próbuj nikomu narzucać swojego.
Po trzecie: Może i masz racje z tym reprezentowaniem, nie wszyscy pokazują tu wysoki poziom, co nie oznacza że musisz ich obrażać. Bo ja wcale nie jestem płytka, a twoje podejście do tej dyskusji sprawiło, że to właśnie pomyślałam o tobie.

ocenił(a) film na 2
queenofhorror

to sądzisz że jestem płytki po tym że hejtuje ten film? :P
no super spostrzegawcza musisz być xd

ocenił(a) film na 8
bartek12338

nie chodzi mi o hejtowanie filmu ,tylko uczestników dyskusji, (choć to działa w dwie strony)
I ty sie mojej spostrzegawczości nie czepiaj :P

ocenił(a) film na 8
bartek12338

Ochłapu to chyba jeszcze nie widziałeś. Zacznij używać mózgu, a nie obrażać się, bo ktoś określił film takim, a nie innym gatunkiem.