Dom w głębi lasu

The Cabin in the Woods
2011
5,5 99 tys. ocen
5,5 10 1 98671
6,9 51 krytyków
Dom w głębi lasu
powrót do forum filmu Dom w głębi lasu

co za tragedia!!!!!!!!!!
zmarnowałem tylko czas i pieniądze ;/
na ulotce było napisane : Piła była jedynie niewinną zabawą...
to były chyba jakieś żarty...

PORAŻKA

ocenił(a) film na 3
bartek12338

film jest cienutki. to nie tylko twoje zdanie, ale i moje. nie wiem w sumie co może się w nim podobać. mnie raczej smieszyl niż wystraszyl. niepotrzebnie pokazano od początku wyjaśnienie tego miejsca. ''glupiec'' odkrywa, ze to reality show. chyba nie był takim głupcem, skoro jako jedyny się w miare domyslil, ze ich nagrywają.
mnie film niezbyt się podobal, ale fanow tanich efektow specjalnych czy podanych na tacy watkow bez zbędnego myslenia i wysilania szarych komorek nie brakuje.

ocenił(a) film na 8
wojciech84

no bo chyba taki był cel tego filmu by śmieszyć geniuszu... no i tak poza tym to fascynujące ze się boisz na horrorach lecz jeżeli jesteś dorosły to coś masz nie w porządku z głową aczkolwiek to nie moja sprawa

ocenił(a) film na 3
kryszti

''boje sie na horrorach''? a niby kiedy to napisalem? najpierw naucz sie czytac ze zrozumieniem, a potem oceniaj innych

ocenił(a) film na 8
wojciech84

"mnie raczej smieszyl niż wystraszyl"

Po tym zdaniu można wywnioskować że jesteś laikiem to na pewno bo dla mnie po parunastu minutach tego filmu było jasne że to pastisz gatunku czyli komedia. No i skoro użyłeś słowa "wystraszył" to można wywnioskować że(tym bardziej że jesteś laikiem) boisz się na horrorach, na tym właśnie geniuszu polega czytanie ze zrozumieniem, ogólnie co za ironia że piszesz o myśleniu a mocno wątpliwe czy ty takową umiejętność posiadasz

ocenił(a) film na 3
kryszti

nikt ci nie kaze pisac do laika. widocznie nie jestem takim znawca kina jak ty.
na szczescie przed toba nie musze niczego udowadniac, a juz na pewno mojej wiedzy

ocenił(a) film na 8
wojciech84

Oczywiście że nie każe ale nie wiem na ch*j się odzywają ci którzy nie mają na dobrą sprawę nic do powiedzenia jak ty, po prostu się typie ogarnij

ocenił(a) film na 8
kryszti

To tak jakby obejrzeć Bękarty Wojny i mówić że jest się rozczarowanym bo się spodziewało wzniosłego poważnego wojennego filmu... a no i ten jak go nazywasz głupiec był dla mnie od początku najinteligentniejszy więc głupcem to chyba jesteś ty choć po tych dwóch twoich postach mogę stwierdzić ze nazywanie cię głupcem to dla ciebie raczej komplement

ocenił(a) film na 10
bartek12338

Beznadziejna polska reklama tego filmu to jedno, ale trzeba też powiedzieć, że gdybyś był inteligentą osobą domyślił byś się w trakcie seansu, że jest to komedia nabijająca się z horrorów i to zrobiona wyjątkowo dobrze. Wyborny film.

ocenił(a) film na 8
bartek12338

Nie będę jak większość internautów wyzywał Cię z bólem dupy, bo każdy ma prawo do swojej opinii. Niezależnie od tego jaka jest.
Powiem Ci tyle - polscy specowie od marketingu dają dupy i źle promują dane tytuły.
Dom w Głębi Lasu nie jest "horrorem straszniejszym niż Piła" (jakoś tak to reklamowano), a jest zbiorem masy odnosieniem ze świata horroru. Jest pastiszem filmów grozy głównie z lat 80-90, który przybiera wtedy formę horroru z elementami komedii. Innymi przykładami takich filmów są np.: "Wrota do Piekieł" czy też "Behind the Mask: Rise of the Leslie Vernon", które jak na ironię też są nisko oceniane ze względu właśnie na to, że ludzie nie widzą tego, że groteskowość i satyra są specjalnym zabiegiem, a nie błędem reżysera.
Takie filmy jak "Dom w głębi lasu" mówiąc najprościej są tworzone od fanów dla fanów. I sam nie rozumiem do dziś tego, dlaczego panowie od marketingu obierają taką ścieżkę promocji. Być może sposób na promocję filmu działa, jednak dane dzieło cierpi na tym, gdyż widzowie nastawiają się na całkowicie coś innego.
Pozdrawiam ;)

ocenił(a) film na 8
Mr_Greedy

P.S. - Nie sądzę tym samym, że film jest idealny, bo można mu wytknąć kilka rzeczy, ale z pewnością 7-8/10 bym mu dał ;)

ocenił(a) film na 8
Mr_Greedy

nazywanie go idiotą to nie jest ból dupy tylko nazywanie faktów po imieniu aż przykre że niektórzy ludzie są tak głupi

ocenił(a) film na 3
kryszti

''aż przykre że niektórzy ludzie są tak głupi'' - nie wiedzialem, ze mamy do czynienia z az taka persona. gdybym sie uwazal za takiego jak ty, to bym nie pisal z ''glupkami''. po co sie znizac do ich poziomu? a moze nie musisz sie znizac, a raczej podniesc?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 3
kryszti

nie znasz mnie, a wypisujesz, ze jestem tepy, glupi. facet do piet mi nie dorastasz.
twoj brak kultury wobec innych ludzi to tez przesada. mam nadzieje, ze usuna te obrazliwe dla mnie twoje wpisy, bo pisanie o kims per tepy czy glupi to spore naduzycie.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 4
bartek12338

Ja bym film podzielił na dwie części. Granicą jest moment, w którym dwójka ocalałych bohaterów wchodzi do tej ukrytej windy/ prowadnicy. Po tej scenie następuje totalny chaos oraz kupa zbędnych efektów specjalnych.... a wcześniej było tak dobrze.

ocenił(a) film na 8
mpannek

Końcówka najlepsza :)