Dorwać Smarta

Get Smart
2008
6,2 48 tys. ocen
6,2 10 1 47590
5,2 11 krytyków
Dorwać Smarta
powrót do forum filmu Dorwać Smarta

Dobry film dobra obsada , Smieszne sytuacje wystempuja , Po obejzeniu chwilowy zachwyt :P polecam warto , mi sie podobal

ocenił(a) film na 8
tabaluga191919

A mnie rozśmieszał ... i o to chodzi w komediach. Gagi podobne do komedii z Leslie Nielsen. W tym typie i tym gatunku spokojnie zasłużył na 8/10

ocenił(a) film na 5
OmniModo

Z tym, że filmy z Nielsenem to najczęściej parodie (a to zupełnie odmienny rodzaj komedii), a ''Dorwać Smarta'' jest komedią szpiegowską w dodatku przepełnioną typowym schematyzmem. Dla mnie jednak lepiej prezentuje się ''Johnny English'' i to druga cześć ''Reaktywacja''. Ale Tobie ma prawo jak najbardziej się podobać.

ocenił(a) film na 8
djrav77

Ej, no przecież "Dorwać smarta" to czysta parodia filmów sensacyjnych i szpiegowskich, a w szczególności przygód agenta 007 ...

ocenił(a) film na 5
OmniModo

Co najwyżej pastisz wspomnianego przez Ciebie Bonda, a to zupełnie co innego.

ocenił(a) film na 8
djrav77

Nie, pastisz to byłoby naśladowanie innego filmy, a przecież w "Dorwać smarta.. ewidentnie nabijają się z bonda i innych szpiegowsko-sensacyjnych. Typowa parodia, tak jak poniekąd Johny English (zresztą lepszy)

ocenił(a) film na 5
OmniModo

Wyśmiewanie innych filmów i ukazywanie ich w krzywym zwierciadle czy w formie satyrycznej jest parodią, a tu jest naśladowanie gatunku szpiegowskiego i konkretnej osoby agenta Bonda, więc jak dla mnie pastisz. Niech inni to rozstrzygną może, skoro my nie możemy się dogadać. Z jednym się zgodzę. Johnny English jest ciut lepszy, ale tylko i wyłącznie ''Reaktywacja''.