Dragonball: Ewolucja

Dragonball Evolution
2009
3,2 32 tys. ocen
3,2 10 1 32428
2,1 12 krytyków
Dragonball: Ewolucja
powrót do forum filmu Dragonball: Ewolucja

DragonBall ma niezwykły potencjał na kilka długich filmowych trylogii.
Z samego DB można by trzasnąć pierwszą trylogię:
-Pierwszy DB: Turniej na którym poznajemt Tenschina i jest głównym przeciwnikiem Goku w finale. Do tego bez wielkich efektów po prostu kilka super ciosów w końcu pojedynku np: Kaoz strzela dodonpe w Krilana a ten oddaje kamehamehą.Sam Tenshin byłby brutalem który w finale przechodzi na jasną stronę.
-Drugi DB: to pojedynek o smocze kule z PiccoloDaimio. Przygodowy film akcji. Końcówka to pojedynek o kule Goku i Piccola.
-Trzeci DB: Kolejny turniej, bardziej mroczny niż pierwszy gdyż pojawia sie żądny zemsty Piccolo, Songo bierze rewanż z Tenshinem i w finale wygrywa ostateczny turniej pokonując drapieżnego Piccola zamykając DB, a zarazem otwierając furtke do DBZ (na samym DBZ można z 3trylogie jeszcze zrobić)

Same turnieje mogły by wyglądać jak ,,KrwaySport,, w stylu DB, no a poszukiwania kulek to już przygoda na miarę IndianyJonesa.

Tak to by mogło wyglądać, niestety wyszło jak wyszło :(

ocenił(a) film na 4
hudylobo

Tak, zrobić z tego mini serial. Albo lepiej każdy odcinek zekranizować najlepiej jako osobny pełnometrażowy film.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
guccik

I tym optymistycznym akcentem skończyłbym dyskusję nt: "czy DB to <Moda na sukces>". Do zrobienia są ewentualnie 1 DB, 3 DBZ i lepiej bez GT. Z DBZ to saga Freeza, Android+Cell i Boo.

hudylobo

Hmm 9 filmów ( trzy z DB i 6 DBZ), mi wystarczyła by saga: sajan, namek, frezer, android i cell (czyli 5 filmów). A to że mogło by byc ich 9 to logiczne DB,DBz składał się z mnóstwa wątków i odcinków wiec puki by się kasa robiła to....

Ps jak nie wiesz kto to Tenshin to właśnie widać jaki z ciebie za znaFca dragon balla lepiej wracaj do piaskownicy.

Eneru

twoje ironie mało mnei obchodzą, a twoja osobista kultura swiadczy o tobie, hmm oglądając tego pseudo db krec sobie smigłem dalej.

Eneru

literówki standard ;p
Tien, tenshin han , tenszin itp itd
Fakt dałes tu 2pkt.
Tak czy siak byłem ciekaw ile zagorzałych fanów, znaFców i dzieci neostrady tu udeży, w końcu na FW to rutyna,

ocenił(a) film na 2
hudylobo

literówki standard ;p
Błąd ortograficzny=/=literówka.
Tak czy siak byłem ciekaw ile zagorzałych fanów, znaFców i dzieci neostrady tu udeży, w końcu na FW to rutyna,
udeży?

ocenił(a) film na 1
Eneru

Eneru

weź przestań pieprzyć bo twoje wypowiedź są wręcz zjebane...

ocenił(a) film na 2
maxtrosdz

kk kiddo. :< Im so sad. za krótki <br/>