Wpisujcie się tylko ci co byli w kinie(ale nie ci co dopiero będą)
Oczywiście ja byłem wczoraj o 21 30
Wczoraj o 21:50 :D film świetny, chociaż całkiem mocno odbiega od oryginału, jednak jest bardzo dobry :)
Dzisiaj 15.30 Film ma poczatek dobry,srodek dosyć nudny a koniec to walka ze wszystkim co sie rusza
Zapomniałem napisać, żebyście pisali też po ile u was są bilety no bardzo krótki opis wrażeń tak jak niżej.
tak jak wyżej dziś o 15.30 w Multikinie, bilety drogo bo po 19zł.
Jak wrażenia ?
Trudno stwierdzić, czasem polskie tłumaczenie doprowadzało mnie do nerwicy. A niektóre momentu do zawału serca. Doskonale zdaję sobie sprawę z chęci zaczerpięcia z Dragon Ball'a tyle by reszta odbiorców nie znających serii mogła spokojnie to obejrzeć. Jednak również jako film pozycja ta kuleje. Oczywiście są ciekawsze fragmenty, są momenty że przyjemnie się ogląda. Nawet głównego bohatera przebolałem. Jest kilka smaczków wartych uwagi. Ale są trzy kwestie strasznie irytujące.
1)Zdecydowanie za mało Piccolo
2)Za mało walk
3)Za mało fabuły i postaci znanych z serii
Pozdrawiam :)
film jest okej, jeśli nie idziesz z nastawieniem na zasadzie " nie tak było w anime" to może się spodobać.
Piątek, Poznań - Cienma City - Plaza godz.16:15 za bilet tylko 13zł(studencki) O filmie już pisałem wcześniej więc moje zdanie znasz.. Pozdro
Wczoraj, w piątek 17 kwietnia, o 19:15, CINEMA-CITY zalediwe 15zł, ale po filmie nawet szkoda mi tych 15zł, nawet jako film akcji, prezentuje słaby poziom.
Piątek (17 kwiecień) Cinema-City Rybnik godzina 12:00 :)
Szczerze powiem, że jestem chyba jedną z niewielu osób która nie żałowała tych 15 złotych ;p
Wlasnie jestem swiezo po filmie i moge spokojnie powiedziec ze byl dobry.
Trzeba oceniac to jako film nie anime. Muzyka bardzo dobra, gra aktorow rowniez. Nie zaluje ze bylem ;)
Jedyny ogromny minus - akcja trwala za szybko... wszystko dzieje sie nagle.
ocena 7/10
4/10 za motyw przed imprezą Chi Chi... ale nawet jakby to rozpatrywać w sensie film, a nie anime w postaci kinowej to i tak wygląda to kiepsko;/ wyrwane z kontekstu... chaotyczne, krótkie, finał masakryczny, ogólnie to lekka "tragedia";/ ale trzeba sobie zadać pytanie: "czy przy tym budżecie i tym tempie prac dało by się to zrobić lepiej?" nie sądzę;]
i znowu wszystko zmienia się w dyskusję o filmie, a przecież założyłem ten temat z myślą o tym ile osób gościło w kinach na terenie polski
ja też muszę :) .. co do Chi-chi, jeżeli w konsternację tak Goku prowadziło imię Chi-chi, to jaki potem miał natłok w postaci Roshi, Bulma itp. ;P Co do ceny, tego pojąć nie mogę że taka różnica w wielu kinach. Otwarcie Dragon ball może mieć niezłe, ale napewno problemem będzie że w Warszawie wyłącznie w kilku kinach pokazują DB!
Ku mojej rozpaczy Hannah M. pokazywana jest częściej i większej liczbie kin.
Film.... Ekranizacja jednej z kultowych bajek była baaardzo trudna.. Niestety nie udało się to im...
Było oczywiste ze takiej ilosci odcinkow DBZ nie da rady zmiescic w 2 godzinnym czy nawet 3 godzinnym filmie pełnometrażowym... Jednakże to była wizja reżysera, który bodajże nie był fanem DBZ...
Za dorosły Goku...
Bulme poznał w lesie... i już wtedy dziadek nie żył.....
Goku powinien mieć ogon...
Być mniejszy, młodszy....
aż szkoda czasu, żeby wymieniać....
Wiem jedno... ekranizacja na podstawie bajki jest trudna... Ale jest kilka filmów który się to udało... Jednym z lepszych przykładów jest TRANSFORMARCE :) dzieki pozdro ALL
jestem ciekaw jak rozreklamowaliby film w którym główny bohaterem jest dzieciakiem któremu z tyłka wyrasta ogon ;>/ nie warto wymieniać , ale możnabyło lepiej to zrobić.. fabularnie.. a tak to są ciekawe fragmenty, ale większość doprowadza do rozpaczy itp.
Piątek==>Łódź==>SilverScreen==>15zeta :D
Wrażenia:Hmmm jak dla mnie film dobry, przyjemnie się ogląda choć troche mało Piccola:/ ale ogólnie spoko;) xdd
Ja byłem w piątek o 21.30 i dałem 20zł za to, żeby sie rozczarować. O plusach i minusach (głównie o minusach) pisałem w innym temacie, nie będę sie powtarzał. Ale musze chociaż jedno powiedzieć: ZA MAŁO PICOLLO!!!
Wczoraj 14 45 Łódź Cinema City. (15zł)
Jako fan DB musze ze smutkiem stwierdzić że ten film to porażka.
Minusy:
- Yamcha !!! Ta postać była jedną z silniejszych w początkowych odcinkach DB, a w filmie dostajemy blond pedzia z bródką, który wcale nie umie się bić. ŻAL
- Twórcy chyba się nie mogli zdecydować w jakim świecie ma toczyć sie film, bo z jednej strony widzimy zwykłe samochody typu 307cc , a zaraz obok rozkładającego się z kosteczki kłada.
- walka finałowa. tragedia zero walki , kilka strzałów z kulek energii i koniec.
-Tragiczne efekty specjalne
Plusy:
- aktorka grająca Chi Chi.
tragedia żal i rozpacz. Jak się brali za taki film to musieli wiedzieć że potrzeba będzie kupa kasy, ale poszli po kosztach i jak wyszło to wszyscy widzieli.
Jako adaptacja 2/10
jako zwykły film akcji 4/10
19 kwietnia 15:00, Helios Olsztyn, 17 zł [*] xD
Nie spodziewałam się "wcisku w fotel" z wrażenia, ale początek był niezły, aż do pojawienia się Bulmy - reszta filmu to już kaplica.
17 kwietnia, godz. 15.30, bilet 16 zł.
Początek mi się podobał, ale póxniej wszystko działo się za szybko niestety, Piccolo mało co mówił i wogóle sceny z nim mogyby być troszkę bardziej mroczne.. Walka z Piccolo trwała ze dwie minuty :/ Oozaru też pojawił się na zbyt krótką chwile i ta scena gdzie Yamcha yciekając z Bulmą postanowił się poświęcić, porażka xD
A Goku kretyn, że dziadka nieożywił tylko Roshiego, smok też nic nie mówił, ale ogólnie śmiesznie wyglądał xD
Sporo śmieszmnych scen, te które miały być wzruszające były średnio wzruszające.. Ale ogólnie nie żałuję tych 16zł ^^
6/10
Dzisiaj 17:15 Wrocław-Helios, bilet aż 21zł.Spodziewałem się więcej po tym filmie.żal Oozaru jako wilkołak.Mało Piccolo,mało akcji,ostatnia do dupy,jedyny + to Chi Chi i Bulma,które wyglądały świetnie.Mało ludzi w kinie,a mój kumpel spał,bo tak go ten film znudził.
Byłem 18.04 w Multikinie we Wrocku na 15.30 bilet po 16 zł. Nie żałuję że poszedłem. Film jest świetny, szkoda tylko, że taki krótki (jeden wątek). Ciekawe było to, że przenieśli akcję do XXI wieku, dzięki temu film był bardziej realistyczny. No cóż, musieli trochę pozmieniać fakty, żeby zwykły Kowalski mógł zrozumieć fabułę bez znania Anime. Podobało mi się. A dla tych co wyszli na napisach - żałujcie później jeszcze była wstawka (nie lubię jak to robią) o tym, że ta kobieta której zabrano Dragonballa, trzymała u siebie w domu (czyt. pomogła) Piccolo. Daję ocenę 8/10.
Cinema City Silesia. Sobota 12:45. Cena biletu: 16zł
Film dobry. Szkoda, że taki krótki, wszystko zbyt szybko się działo. Efekty, plenery, Piccolo, muzyka, walki - świetne. Czekam na wersje roższerzoną, która ma pojawić się na dvd ;)
8/10 - możecie mnie zabić za tak wysoką ocene, ale ja po prostu polubiłem ten film :) Wahałem się między 7 a 8 jednakże po głebszym zastanowieniu się wybrałem tą drugą opcję ;)
Ja byłem 17 kwietnia, piątek godzina 19:45, Silver Screen Wola Park w Warszawie. Bilet 25 zł. Swoją drogą to dużo było u was ludzi na sali? Bo jak ja byłem to było coś koło 10.
Jaki film taka frekwencja xD I do tego ocena na FW mowi sama za siebie choc wciaz jest za wysoka.Pewnie saga siedzi cala noc c reka w gaciach i zaklada nowe konta aby podbic ocene xD
u mnie w Gorzowie Wlkp było ok 60 osób w kinie, bynajmniej prawie cała góra była zajęta...
Wiesz znając życie ktoś się zaraz o to "bynajmniej" przyczepi. Ale niestety będzie mieć rację bo to naprawdę nie jest bardziej mądra wersja "przynajmniej". Ech...kiedy ludzie to zakodują we łbach.
Koszalin-Multikino 12 zł bilecik zniżkowy bo z 12 kumplami byłem im się film podobał mi od 2 traileru zaczął się podobać.Tak naprawdę to dobrze zrobili film w pierwszym DB movie powinno być więcej szukania kul ale walki jak były były efektowne w dwójce musi być zdecydowanie więcej walki.
I do tych co oglądali film w wersji Cam niema co porównywać tego z camem trzeba to zobaczyć w kinie aby poczuć efekty.Tylko czekać na wersje w HD:]:]:]
"I do tych co oglądali film w wersji Cam niema co porównywać tego z camem trzeba to zobaczyć w kinie aby poczuć efekty.Tylko czekać na wersje w HD:]:]:]"
Wolalbym przez 85min patrzec na kupe w sedesie niz na ten syf w kinie xD
to sobie popatrz, ale nasraj sobie na talerz, a potem podziel się z rodzicami na kolację...
To jest jakis twoj zboczony fetysz?Wybacz ale nie wciagniesz mnie w twoje gierki xD Aha i zabawiac sie z rodzicami jest obrzydliwe.Jak tak mozesz?Chyba napisze do kolegow z policji na gg zeby cie zabrali z domu bo cie tam mecza.Nie martw sie pomozemy ci ;]
zabierz te swoje historyjki do piaskownicy i tam opowiadaj dzieciom w twoim wieku,albo wypierdalaj do swoich tematów pierdolić głupie teksty. narka wieśniaku
Brawo.Spiales poslady wiec teraz juz wiesz co masz robic jak stary bedzie chcial cie wykorzystac xD
Powiem Ci tylko, że mój ojciec nie żyje od 10 lat. Kończę tą dyskusję z Tobą, ale napiszę Ci jeszcze tylko to, żebyś pisał sobie obraźliwe teksty do tego filmu w temacie takim co inni też nie lubią tego filmu...
Nie zwierzaj mi sie nie oczekiwalem tego od ciebie a pisac bede tam gdziemi sie podoba.Chyba jest w tym kraju wolnosc slowa co nie ?;p
Niby jest wolność słowa, ale jakbyś obraził Prezydenta, to co uszłoby Ci to na sucho?wątpię, tak więc obrażaj film gdzie indziej,ale nie tu, bo tutaj wpisują się tylko Ci ludzie co byli w kinie i mają choć trochę rozumu...
Ludzie zakończcie tą bezsensowną dyskusję. Co do tematu, jak ja byłem też nikt nie wyszedł w trakcie filmu. Ale co później mówili to nie wiem, bo czekałem na scenę w trakcie napisów, a reszta wyszła chociaż gadałem, żeby czekali bo jest coś po napisach. Tylko jednego gościa zatrzymałem ale to tylko zasługa tego, że się ociągał.
Dzisiaj 13:20 multikino Bydgoszcz 15zl ;)
Poczatek musze przyznac ze przyjemny i z czasem bylo coraz gorzej ;/
Koniec mnie bardzo zawiodl krotko, szybko i jakos tak nie "Dragon Ballowo"
Ten caly wymysl z historia Oazaru i energi powietrza jako kamehame byl starsznie nietrafiony
qfa... :/
na stronce rzeszowskiego Heliosa nie bylo repertuaru DBE...
kino nie odbieralo telefonu wiec pojechalem osobiscie to sprawdzic, niestety w Rzeszowie DBE nie graja...
Pani w okienku powiedziala mi tylko: "..jest za malo kopii w kraju i oni nie dostali, jak w jakims miescie skonczy sie projekcja to MOZE puszcza..."
...i jak tu nie piracic ?!?
Szanowna mła była i nieźle się zdziwiła...
Poszła do kina z 2 koleżankami wchodzę na sale a tam.... 5 osób (łącznie wszystkich na seansie było może z 10)... to dlatego kasjerka powiedziała że bilety są dostępne bez problemu :PPP
muszę przyznać że spodziewałam się niezłego gniotu i moja intuicja mnie nie zawiodła. Może gdybym nie znała DB jako anime i manga to MOŻE film by mi się spodobał. Jak narazie 4/10.