Dragonball: Ewolucja

Dragonball Evolution
2009
3,2 32 tys. ocen
3,2 10 1 32428
2,1 12 krytyków
Dragonball: Ewolucja
powrót do forum filmu Dragonball: Ewolucja

Jako że z, jak podają, przyczyn technicznych jeden temat nie może zawierać więcej jak okrągły tysiąc odpowiedzi a nasz poprzedni temacik z newsami dobił właśnie tej liczby pomyślałem że warto by założyć nowy. Wszak do premiery filmu zostało jeszcze trochę czasu więc na pewno jeszcze nas uracza nowymi fotami, plakatami, zwiastunami itd.

Na inaugurację tematu mam dwa skany z amerykańskiej edycji SJ:
http://img104.imageshack.us/my.php?image=scan1qf8.jpg
http://img405.imageshack.us/my.php?image=scan2yx1.jpg

Ten pierwszy chyba już się kiedyś pojawił, drugi w sumie też nic nowego nie wnosi ale cóż...

Dodam jeszcze że foty ze studia w którym pracują nad filmem zostały usunięte co dowodzi że były jak najbardziej prawdziwe ;p

PS. Jako że w ostatnim temacie o nwesach było też sporo postów pobocznych, komentarzy do newsów i wszelakich dyskusji (sam nieraz takie pisałem -_-; ) proponuję aby w tym ograniczyć się jedynie do umieszczania nowinek wyszperanych w necie a wszelkie komentarze oraz inne dyskusje toczyć w innych tematach. Dzięki temu newsy będą bardziej przejrzyste i nikt nie będzie już musiał się dopytywać po 100 razy o to samo z racji że inaczej trzeba by przekopać kilkanaście stron postów ;p

ocenił(a) film na 2
michal9o90

a ty to co jego chłopak? że go tak bronisz xD cały czas wyrażam swoją opinie na temat filmu od tego w końcu jest to forum; "gówno mnie obchodzi, czy ci się film będzie podobał" vice versa, biedny gohan dopiero odczuje skutki swojego ciężkiego dowcipu xD

ocenił(a) film na 6
Victor_Delacroix

Odczuje skutki, serio, a co puścisz bąka? Racja od tego jest forum ale jeśli nikogo nie obchodzi twoje zdanie to jest już inna sprawa. Wreszcie zacząłbyś się zachowywać na tym forum normalnie a nie jakbyś coś brał?
Zastanów się nad tym i dopiero coś napisz i nie rób niczego pod wpływem napięcia bo to odczujemy...

ocenił(a) film na 2
gohan263

hmmm... pełen podziw teraz to już mówisz nie tylko za siebie ale za całą społecznośc filmwebu xD masz zbyt wygórowane mniemanie o sobie trza sprowadzić cię na ziemie ;) ale dywagacje rzeczowe na temat db rozpoczniemy dopiero po premierze!!! a swoją droga to widze ze w IV RP namnożyło się tego szkaradziejstwa co mówi za cały naród xD

ocenił(a) film na 3
Victor_Delacroix

nie mówi, za caly naród, a za tych co myślą podobnie jak on, naprzykłąd ja jestem optymistą co do filmu, chociaż wiele rzeczy mi się neipodoba, jednak podzielam zdanie gohana, więc proszę cię odczep się od niego, bo to jest śmieszne, zaczałeś na niego odrazu wrzucać, a nic do ciebie nie mówił.

ocenił(a) film na 2
michal9o90

"zaczałeś na niego odrazu wrzucać, a nic do ciebie nie mówił" zaprawde ci powiadam grzeszysz piszac coś takiego xD

ocenił(a) film na 3
Victor_Delacroix

nie powiedziałem, ze wcześniej nci nie mówił, teraz nic nie mówił, więc nie miałeś powodu do obrażanai go.

ocenił(a) film na 6
michal9o90

Sorry victor ale mam alergie na takich jak ty...

ocenił(a) film na 2
gohan263

muhaha to tym bardziej bedę blisko ciebie jak kotek ex premiera, a ma sierść będzie uwalniac alergeny xD

ocenił(a) film na 6
Victor_Delacroix

muhahahahahaha coś ty jarał muhahahaha he he he bleee...

ocenił(a) film na 2
gohan263

to co zwie się płatkami kukurydzianymi z mlekiem!!! i nie uduś się proszę swym śmiechem przed premierą DB bo bedziemy rozprawy toczyc!!!

ocenił(a) film na 6
Victor_Delacroix

aaa czyli jesteś na poziomie nesquik...........

ocenił(a) film na 3
gohan263

dobra koniec pls, to jest temat o newsach a nie o kłótniach między wami, pls i ty victor skończ odpowiadać, i ty gohan też olej to, nie ma sensu.

ocenił(a) film na 1
michal9o90

Idźcie na czat :/:/:/

ocenił(a) film na 6
lolop

Ok koniec victor na odwyk ja spać............

ocenił(a) film na 2
gohan263

nie odwyknę od tego by dyskutowac na forum! idz spac idz i niech ci się przyśni power ranger evolution xD

ocenił(a) film na 6
Victor_Delacroix

Zrobie to dla innych forumowiczów i zakończę to dyskusje...

ocenił(a) film na 2
gohan263

i znów robisz coś dla innych, mówisz za innych O.O ty jakiś kompleks masz czy cuś ? xD muhahah

ocenił(a) film na 2
Victor_Delacroix

Ziom daj spokój bo niby to piszesz w postach że się nie spinasz a jednak po twoich postach można wywnioskować ,że podchodzisz nerwowo do tematu.Dopiero po premierze zobaczymy jaki to jest film.Teraz nikogo nie przekonasz czy to jest Power Rangers czy inna chała.Może po prostu niejedni z was mają za duże wymagania od tego filmu.Od Transformers niejedni też oczekiwali głębi i zawiłej fabuły i to błąd.Podejdźmy do tego na lajcie i z uśmiechem na twarzy że ktoś w końcu postanowił zekranizować nasze ulubione anime :d

ocenił(a) film na 2
zaleski17

forum DB mnie zadzwia jeden mówi i czyni za wszystkich/dla wszystkich ;) z kolei kolejny "podchodzisz nerwowo do tematu" po wieloletnich prawdopodobnie studiach psychologicznych doskonale rozpracował moje podejście do tematu xD
brawa!!! musze tu częściej zaglądać ;) muhahaha
trafiłem w świetny watek wszyscy wy tutaj macie taki ciężki dowcip ? ;)

ocenił(a) film na 2
Victor_Delacroix

A co może nie udajesz ??Z tego co widziałem w kilku wypowiedziach na temat DB:E strasznie się spinałeś więc ??

ocenił(a) film na 2
zaleski17

z tobą nie wygram! ;) bo mnie całkowicie rozpracowałeś xD jesjem skazany na całkowitą porażkę i odejście w niebyt muhahaha
ja cię kręce robie sobie z was dziciaki jaj od 2 dobrych godzin a wy nadal nie rozumiecie ??? xD jak mawiał Zagłoba wiecej oleum słonecznikowego i dużo wina wtedy dowcip bedziecie mieli jak trza xD

ocenił(a) film na 2
Victor_Delacroix

"robie sobie z was dziciaki jaj od 2 dobrych godzin a wy nadal nie rozumiecie ??? xD" Nikt nie rozumie bo te twoje jaja są hmmm słabe ?

ocenił(a) film na 7
zaleski17

Ja tylko przypominam, że jest to temat o nowościach w sprawie filmu.

ocenił(a) film na 6
Doktor_Wong

Liczba komentarzy podskoczyła o około 30, więc pomyślałem, że pojawił się jakiś wielki nius. A tu? Dzieciarnia się przekrzykuje, a na początku cała masa "sensownych" wytłumaczeń gohana co do areny, że taka jest przecież fajna i się nie znamy.

ocenił(a) film na 6
bbksk

bbsk przymknji się mam prawo do wypowiedzi nie mówiłem że jest fajna dałem tylko przykład że na początku dragon ball arena także nie jest imponująca, nie ma nawet trybun, a ty bbsk się ode mnie odwal bo ja się twoich wypowiedzi nie czepiam...

ocenił(a) film na 6
gohan263

I nie napisałem że się ktoś nie zna, a ciebie nie rozumiem, daje te sensowne wytłumaczenia, i co , tak cie to boli, bo twoje wypowiedzi nikt nie odpowiada czy co...

ocenił(a) film na 2
gohan263

Kurwa ludzie, są inne tematy do kłótni, może jednak wrócimy do newsów?

ocenił(a) film na 3
HuntMocy

tak wróćmy zgadzam bo się,

PS: kolego victorze, forum nie jest od robienia sobie jaj, chcesz poborobić jaja to idź se na czata, albo wykrzycz się na podwróku, bo to, że musisz odreagować cięzki dzień to nie znaczy, że musisz innych wkurzać swoim wrednym zachowaniem.

ocenił(a) film na 2
michal9o90

...czyżby nie trafiał do was mój jakże niewyrafinowany sarkazm xD

...bbksk jak śmiesz marna istoto nie zgadzać się z gohanem wszak on jest tu guru on czyni i mówi za nas/dla nas wszystkich ;D dla większego dobra!!! Zapamiętaj me słowa i nigdy nie śmiej mieć odrębnego zdania bo szczeźniesz w mękach piekielnych xD muhahaha wyklęty przez całą społeczność FW ;)

ocenił(a) film na 6
Victor_Delacroix

czemu bbsk i ty victor wyrobiliście sobie zdanie że ja kogoś przekonuje do sowich racji, wy macie swoje a ja mam swoje, a ty victor nie musisz jak dziecko odszczekiwać za każdym razem, nie pisz już do mnie a ja do ciebie bo ten tamat jest o wątkach a nie o twoich ułomnościach...

ocenił(a) film na 1
gohan263

No kur..a coś TU mało tych NEWSÓW tylko pierdolenie o Szopenie.
Skończcie wreszcie te głupie rozmówki.
Sorry za te przekleństwa, ale już nie można czytać tych bzdur.
Normalni ludzie chcą wiedzieć coś na temat, a nie takie pierdoły.
Dajcie sobie już spokój.Wyluzujcie, a zwłaszcza TY Victor...

ocenił(a) film na 6
gohan263

gohan zdaje się, że to ty wypisywałeś te rzeczy na jednym z największych polskich portali o DB, bo pewna osoba nie zgadzała się z twoimi poglądami i uważała że film będzie marny/ma mało wspólnego z anime. Oto twoje słowa (dla przypomnienia):

#son-gohan263 napisał/a:

jakości różnica, a ty by_black to ostatni k***s, c**j i admin z ciebie żaden te newsy są żałosne, ta strona jest żałosna a artykuł nieścisłości filmów jest to d**y filmy kinowe nie mają nic wspólnego z anime i tyle d***l z ciebie...

I co może nie wymuszasz na innych swojego zdania? Nie udało ci się ich przekonać, więc tak go zwyzywałeś. Nie ma co prowadzić z taką osobą jak ty rozmowy. Nie przyjmujesz do wiadomości, że pewne elementy filmu mogą się komuś nie podobać. Przemyśl to.

ocenił(a) film na 6
bbksk

Możesz podać strone bo jakoś sobie nie przypominam abym kiedykolwiek logował na stronie o dragon ball, jedyna na jaką się logowałem to http://dbtte.com/dbtte/index.php

ocenił(a) film na 6
gohan263

I koniec już nie piszmy o nas, tylko o newsach, koniec tematu, jak ktoś odpisze to dalej będziemy to ciągnąc...

ocenił(a) film na 5
gohan263

po co wam to starczy tego wypominania...

Uras

Śledze te news'owe wątki od ich prehistorycznych początków. Stwierdziłam, że się odezwe, bo wasza kultura tutaj spada coraz bardziej poniżej zera :). Domyślam się, że rozbieżność wiekowa jest między wami spora i może z tego to wynika. Ograniczcie się do podwyższania waszego męskiego ego na priv'ach bądź stwórzcie sobie oddzielny wątek. Pozdrawiam domowe przedszkole!

Margines

.......[SPRAGNIONA NOWYCH "NIUSÓW!"].........

ocenił(a) film na 6
Margines

Domowe przedszkole to masz na chacie...........

ocenił(a) film na 2
gohan263

Już przestańcie t wypisywać że się kłócą w temacie o newsach.Gdyby kilka osób ciągle nie prowokowało to by tego nie było.A to jeden się przyczepi do tego inny do tamtego i tak się nakręcają.Bbksk co miało na celu te wypominanie że gohan kogoś gdzieś zbluzgał ?Mogłeś mu to na pw napisać.Ja nie zamierzam już odpisywać na głupie posty bo się robi śmietnik.

zaleski17

Potwierdzam to co napisała Ewcyna! Istne przedszkole, brak konkretów, sterta wyzwisk i kłótni.. Niektórym dzieciom powinno się zabraniać korzystać z internetu! Nie było by takich sytuacji.. Przy innych filmach tak nie ma tylko tu się zebrała sterta dzieciaków i poszczekują jakby nie wiadomo kim byli!

ocenił(a) film na 2
SagaTM

"Przy innych filmach tak nie ma tylko tu się zebrała sterta dzieciaków i poszczekują jakby nie wiadomo kim byli!"

Chyba nie wiesz co mówisz.Wystarczy popatrzeć na inne filmy i bez problemu znajdziesz tematy w których leci masa bluzgów.Takie jest te forum że musisz liczyć się z pociskiem od jakiegoś głąba.

ocenił(a) film na 6
zaleski17

wkleiłem tu jego wypowiedź, żeby pokazać jak się chłoptaś zachowuje jak mu nie uda się wymusić na kimś zmiany poglądów.

ocenił(a) film na 6
bbksk

bbsk ty to chyba już nie rozumiesz chce zamknąć tą kłótnię ale za każdym razem albo bbsk albo victor muszą mieć swoje zdanie, a z tym niby tekstem z jakieś znanej strony to jest śmiechu warte, już mówiłem jedyna strona na jaką się logowałem to db center jeśli tam tak napisałem to przepraszam i że cie uraziłem...

ocenił(a) film na 6
gohan263

Jeśli jeszcze ktoś ma jakieś wątki do mnie czy do kogoś innego to nie ch napisze w temacie która założyła nasza kochana koleżanka :) Ewcyna...

ocenił(a) film na 2
gohan263

to jeszcze nie wszystko młodzieńcze z mojej strony xD tak jak napisałem wcześniej trza ci wymierzyć kare i to srogą ;)

ocenił(a) film na 3
Victor_Delacroix

heh, jak zwykle Victor se jaja robi i się naśmiewa, widać, gołym okiem że to specjalnie robisz, mnie to rybka, ale naprawdę forum nie jest od tego, wyluzujcie pls

ocenił(a) film na 2
michal9o90

Zrobił się tu burdel i nic więcej. I wszystko w ciągu jednej doby. Przestańcie na siebie wzajemnie biadolić bo ten temat powstał, żeby UMIESZCZAĆ NEWSY ORAZ JE KOMENTOWAĆ. Ale niektórzy robią sobie jaja, niektórzy się wkurwiają itp. NAprawdę chcecie robić dalej tą dzieciarnie?? To skończcie marną dyskusję i skupcie się na nowinkach dotyczących tego filmu. A będzie dobrze :D

ziolo

Ludzie, przestancie sie wzajemnie komentowac... było powiedziane i już nie wracajcie do tego... przestańcie komentowac te posty, a wszystko się uporządkuje jakoś... wracajmy do niusów :)

HuntMocy

Z przykrością musze powiedzieć, że niestety nie było to to czego się spodziewałam. Ale ten film można ocenić w dwóch kategoriach: jako film nowatorski z całkowita wizją reżyserską oraz jako odwzorowanie ukochanego serialu anime i mangi. Tego czego mogę się czepnąć to dłużyzny starszne niepotrzebnych wątków. Źle dobrane wątki i całkowicie pozmieniane. Żeby osadzać Goku w szkole to naprawde trzeba mieć wybujałą wizję...
Fajna była scena walki Goku z Piccolo.. Szkoda, ze taka krótka, spodziewałam się kilku walk w ich wykonaniu, a nie jednej kilkunastosekundowej.
Osadzenie roshiego w centrum miasta, totalnie nie ucharakteryzowanego, nie zachowującego się jak Nasz kochany Genialny Żółw to też skrzydzenie tej jakże zacnej postaci. Spójrzcie na chińską produkcję...

http://www.youtube.com/watch?v=AMJ1Y55Iw08&feature=related

Mimo słabych efektów specjalnych, praktycznie żadnych można by rzec film przewyższa nową produkcję amerykańską. Chińska wersja starała się jak najlepiej odwzorować historię. Przywiązali uwage nawet do zachowań i charakteryzacji np Roshiego, co widac na fragmencie filmu, który zapodałam.
Szkoda, ze taki nie wypał, ale gratuluję odwagi twórców...

Szykuje się kolejna część dragonballa... może po tych krytycznych ocenach reżyser bardziej przywiąże wagę do historii zawartej w anime/mandze i nie będzie jej niszczył własnymi wizjami ;)