Dragonball: Ewolucja

Dragonball Evolution
2009
3,2 32 tys. ocen
3,2 10 1 32428
2,1 12 krytyków
Dragonball: Ewolucja
powrót do forum filmu Dragonball: Ewolucja

Własnie skonczyłem oglądać ponad 100min europejską wersje filmu, w dodatku w nienajgorszej jakości. Po pierwsza nie ma sensu przyrównywać tego do mangi czy anime gdyż to jest cos zupełnie nowego, całkiem nowa, uproszcozna historia kierowana przede wszystkim do młodszego pokolenia opierająca sie na postaciach z kultowej mangi. Sam tytuł mówi wiele o inności Dragonball nie Dragon Ball i jeszcze ten podtytuł ''Ewolucja''. Co do aktorów to pod wzgledem wygladu wybrali dobrze, poza Chow Yun fut'em wszyscy z facjat sa podobni do znanych pierwowzorów i ich charakter również został wykreowany przyzwoicie, wszak Goku zawsze kojarzył mi sie z pracowitoscia i upartoscią do celu a nie zarywacza dziewczyn..., Piccolo natomiast wypadł za bardzo sztywno tak jak Darth Maul w SW. To co charakteryzowało DB najardziej czyli walki niestety wypadły blado, bez takiego polotu szczegolnie wielce zapowiadana ostatnia rozczarowała mnie najbardziej, choc walka we wulkanie ze sługusami Piccolo wyszła dosyc ciekawie. Muzyka była elementem, który spodobał mi sie najbardziej tu ukłon w strone amerykanów którzy w tym przypadku odwaliły kawał dobrej roboty. Efekty ocenie sobie jak film ukaże się na DVD lub Blu-ray przy piwku i w fantastycznej jakośći. Na zakonczenie pamiętajcie, że mange jest ciężko zrealizować i powinnismy sie cieszyc z tego co jest i mieć nadzieje ze zostana wyciągniete jakies wnioski po opiniach fanów i doczekamy się lepszej kontynuacji.

filmowi daje ocenę 5 lub 6/10

W taki oto sposób mozna ocenić film bez zbednych bluzg i zbednego spamu. Wesołego alleluja

ocenił(a) film na 6
damianii

Skąd wytrzasnąłeś europejską wersję ponad 100 minutową?...

ocenił(a) film na 10
gohan263

i to jest własnie opinia normalnego człowieka , zgadzam sie w 100 %. inni tyle piszą byle jeździc po tym filmie z bluzgami podczas gdy można coś napisac z sensem. uczcie się od tego użytkownika drogie dzieci :)

gohan263

wejdz na www.torrentz.com i wpisz Dragonball Evolution i tam wyskoczy taka hiszpanska wersja która wazy 1,4 GB mozesz sobie pobrac na próbe sample, jakosc naprawde swietna

ocenił(a) film na 6
damianii

Ok, powiedz mi jeszcze czy są tam jakieś sceny których nie było w wersji 85 minut...

gohan263

a są ;), przede wszystkim jest płynna akcja bo na tym wczesniejszym camie zostało cos wyciete z tą scena z tym murzynem co sie goku z nim ''stykał''

ocenił(a) film na 6
damianii

Aha ok jeśli mógłbyś to daj jakieś foto z ostatinej walki goku z piccolo, bo podobno w wersji 100 minutowej jest jakaś dłuższa wymiana ciosów, a nie tylko strzelanie pociskami ki...

damianii

Normalny człowiek nie żałowałby sobie 15 złotych i poszedł do kina.
Wątek zgłosiłem do usunięcia za propagowanie piractwa.
Mam nadzieję, że kiedyś dorośniesz i dowiesz się co to znaczy zarabiać pieniądze.

ocenił(a) film na 6
siNNer_pl

CO cię to interesuje do kina jeśli chcesz wiedzieć pójde do kina i tak z kumplami ale mam prawo ściągnąć z neta co chce...

gohan263

Odpowiedź była do założyciela wątku, a nie do ciebie.
Poza tym, tak, masz prawo ściągać co chcesz z internetu. Życzę nalotu na chatę ;)

ocenił(a) film na 1
siNNer_pl

"Poza tym, tak, masz prawo ściągać co chcesz z internetu. Życzę nalotu na chatę ;)"

Ahahah.Jak bys chcial wiedziec to mozna sciagac do woli.Nalot grozi ci tylko wtedy jak rozpowszechniasz materialy albo pracujesz na nielegalnym oprogramowaniu.Jak czegos nie wiesz to sie nie odzywaj.

Daliscie sie nabrac na to ze kolo widzial wersje 100minutowa ??

UBEKakaPOLICJA

''Daliscie sie nabrac na to ze kolo widzial wersje 100minutowa ??''

Nie wierz to nie, sciągnij sobie i sam zobacz...

gohan263

Gohan263 - zaraz wrzuce sampla
Skinner - nie chcesz nie sciągaj, ale pamiętaj ze ludzie predzej czy pozniej i tak by do tego doszli, a pojsc tez pojde

ocenił(a) film na 1
damianii

no daj sampla bo z torentów bardzo wolno idzie- za 9 h mi się sciągnie sample...

moldix

łapcie sampla http://www.megaupload.com/?d=2JVL48EN

ocenił(a) film na 1
damianii

wersja całkiem całkiem tylko szkoda ze cały film po hiszpańsku i szkoda że tylko na torrentach...

ocenił(a) film na 6
moldix

10000 peerów w chwili obecnej 2000 seedów a pewnie 2 razy tyle już ściągnęło czyli około 100-150tys $ w plecy dla FOX-a zakładając, że te osoby nie idą już do kina

ocenił(a) film na 6
bbksk

Wiesz sinner odpowiem jak koleś z transformers,
"a bo ja jeden, a bo ja jeden..."...

gohan263

gohan263 jesteś żałosnym człowiekiem.Jestem większym fannem od ciebie bo ja przynajmniej poczekam te pare dni na film,a ty czepiesz się chory żeby tylko zaoszczędzic te 15 zł.Tylko prosze nie od pisuj bo mi się niechce anty fanami gadać a jeszcze bardziej z głópkami.

ocenił(a) film na 1
bbksk

w sumie po samych zwiastunach i zdjęciach ludziom się już odechciało iść do kina i wolą poczekać na dvdripa. Ale dla mnie to bez różnicy ja idę w piątek z rańca na premierę, zobaczę ile będzie u mnie w Gorzowie people...

ocenił(a) film na 1
moldix

moldix dla mnie jestes the one: Dragonball: Ewolucja masz w ulubionych a ocena 1/10, pobiles wszystkich ;d

pzdr czlowieku ;d

ocenił(a) film na 1
Wad3r

Oceniłem na 1 DBE, bo mi właśnie po tych zwiastunach i zdjęciach film nie przypadł do gustu. Ale jak pójdę do kina i oglądnę film w całości i jak mi się film spodoba to zmienię ocenę na inną...

ocenił(a) film na 10
moldix

na pewno w piatek juz bedzie db w gorzowie?? jesli tak to do zobaczenia w kinie;D

ocenił(a) film na 6
dziunek10

Napewno to wersja 100 minut? bo coś mi się nie wydaje, jest już w necie TS z STG i trwa 76 minut, więc coś pieprzycie

ocenił(a) film na 1
joker_mroczny_rycerz

Nie ma w necie innej wersji.Zreszta jak mial widziec 100minutowa wersje jak takiej w kinach nie bedzie.Koles sciemnia i tyle a psychofani dajacy 10/10 daja sie na to nabrac ;/

damianii

to nie jest film dla normalnych ludzi -.-
dla normalnych ludzi jest moda na sukces
to chyba najwiekszy fail w dziejach ekranizacji komiksów
Bóg ma smutne poczucie humoru...

ocenił(a) film na 1
yummy_69

Gohan cos tam przyznaj sie ze "damianii" to twoje prowo.Bo konto zalozone i jeden film tylko oceniony Db:E na 10/10.Nikt normalny nie wystawi takiej oceny.