Ta adaptacja jest tak słaba, że poprostu myślałem, że wyłącze film po 15 minutach, jak oni mogli tak zepsuć klimat.Jako dziecko oglądałem każdy odcinek, jak dowiedziałem się ze kręcą film byłem podekscytowany, a zarazem miałem obawy co do tej adaptacji, ale byłem dobrej myśli, myślałem że korzystając z dzisiejszysz dobrodziejstw techniki uda im sie stworzyć naprawdę świetny film, ze świetnym klimatem, niestety tak sie nie stało...
Słuchaj, powiem krótko, bo już naprawdę nie mam siły do takich jak ty. Konkrety albo wypad (klimat nie jest konkretem jakby co).
Doktorku powiem krotko nie widziales filmu wiec wypad.Filmu nie widziales a ciagle skrzeczysz.Juz nawet gohan wymiekl ale ty dalej swoje.
przyznam ci racje ten typ powinien zagrac w tym filmie za goku badz picollo bo ze tak powiem "piechdoli i piechdoli" czlowieku tu kazdy ma racje co do tego filmu on sie nie nadaje juz lepsze sceny akcji itp maja seriale o takim typie akcji... to poprostu jest zenada wiedzialem ze jak nakreca film DB to go zwala ale zeby az tak ? ;/ przeciez to sie z gownem miesza tyle powiem :D duzo krytyki itp... ale na tym to polega jak chcieli nakrecic ten film to najpierw niechby sobie obejrzeli cala sage DB chodzby od podstaw... -.- aa ten songo haaaa "goku" bardziej przypomina mi songotena z seri DB GT aa ten caly Yamcha urwal sie z Tokyo Drifta...
i tym bardziej powinien przypominac sajanina aa nie juz nie bede sie na temat postaci wypowiadal ale hmm lepiej niech spielberg sie wezmie za to bo to nic z tego nie bedzie albo zrobia to tak jak z final fantasy w takim klimacie... i ktos przedtem wspominal ze goku do szkoly chodzi co lepsza rowerem tam dojezdza "hahahahaha" no nie...
zaraz obroncy filmu ci pocisna i zaczna sypac tekstami "zapomniales dodac ze bulma ma za male oczy i niema niebieskich wlosow" oraz"piccolo nie ma czulek" bo to teraz stalo sie ich linia obrony tego shitu :D
Nie widziałem filmu dlatego nie rozwijam jakiejś bardziej konkretnej dyskusji, zrobię to dopiero po filmie. Ale wiesz UBEKakaPOLICJA, ja nadal zastanawiam się po czyjej Ty w końcu jesteś stronie.
Po niczyjej xD Jestem wolnym strzelcem ;] Film nie przypadl mi do gustu wiec go sobie krytykuje a przy okazji sobie prowokuje i zabijam nude xD
Aha i jak ktos z fanow filmu mogl by gdzies na forum zapodac ile DB:E do tej pory zarobilo byl bym wdzieczny ;]
Nie jestem fanem ale z tego co mi wiadomo łącznie na świecie zarobił 42 bańki. Ponoć Fox obwinia za wszystko okropną promocję filmu czy coś w ten deseń (taa winny zawsze się tłumaczy).
Ahahha.FOX jeszcze wine zrzuca na innych ;]Toc to juz jest przesada.I 2 czesci nie bedzie moze to i dobrze xD
UbekAkaPolicja, czemu niby źle xD? Mimo wszystko, to targałbym dalej łacha z Gohana i innych epickich obrońców filmu xD. Oni są śmieszni nawet na trzeźwo :DD.
Ja filmu jeszcze nie oglądałem, ale z tego co mi wiadomo o tym filmie to może byc całkiem fajny. Zresztą ja tak jak chodzę do kina to tylko po to żeby były efekty specjalne
Haloha.
Czytając wasze komentarze miałem nadzieję, że jednak większość z was wyolbrzymia i nie może być aż tak źle. 1/10 to trochę za mało 10/10 bez komentarza. Obecna ocena 4,5/5 wydaje mi się być adekwatna do towaru jaki dostajemy. Dodam, że za młodu jak 90% osób tutaj zgromadzonych oglądałem DB na RTL 7 i nie przeszkadza mi to, że Goku chodzi do szkoły że Bulma nie ma oczu czy ma je za duże za małe (wtf?).
Ludzie wrzućcie trochę luzu niektórzy czepiają się fabuły ja oglądałem wszystkie odc dragonballa i film mi się podobał i może nie było takich wydarzeń w anime ale głównie o to samo chodziło zbierali 7 smoczych kul żeby wypowiedzieć życzenie a co do efektów jak już napisałem w innym temacie nie dziwie się ze są zjebane jak oglądacie Cama dajcie spokój poczekajcie na DvDRip i sobie możecie oceniać :D