Ludzie!! Wolni od nacisków zwolenników tego filmu - łączmy się w bólu i politowaniu dla FOX'a. To temat dla tych którzy mają dość czytania komentarzy o tym jak zajekurczębisty jest ten film - i dość argumentów, typu:
"jest to przecież alternatywna wersja dragon ball'a - o co wam chodzi - jest goku, piccolo bulma i roshi - czego więcej chcecie, daję 10na10"
Roznieśmy ten film, bluzgajmy, niszczmy!!!
Zapraszam serdecznie ;p
Już ci na to odpowiedziałem. Nic co zostało zaprezentowane w tym filmie, pomijając nawet to, że fabuła była lekko związana z mangą, nie przypadło mi do gustu i właśnie dlatego oceniłem 1/10
Wiesz rozumiem ze moze ci sie niepodobac ale nie zasluzyl on na 1/10 :D Czy hity Uwe Bolla sa lepsze od tego filmu ?Watpie.Obejrz sobie Bloodrayne to zobaczysz prawdziwa szmire ;]
Jeżeli to, że nie podoba mi się ten gniot - to oznaka choroby - to tak - przyznaję Jestem Chory i nie mam zamiaru się z tego leczyć, a ty gohan uciekaj stąd, bo nie masz tu czego szukać.
Ale powiedz szczerze czy naprawde ten film zasluguje 1/10 czy dales taka ocene bo chcesz zagorzalych obroncow filmu sprowokowac :D Jak to jest prowokacja to rozumiem ale jesli rzeczywiscie sadzisz ze na taka note zasluguje film to troche przesadzasz :D Filmu nie widzialem ale sadze ze okolo 5-6 powinien miec note
Może trochę przesadziłem, z tą jedynką, ale powyżej 2 niemógłbym wystawić. Ty nie widziałeś więc możesz tylko domniemywać na ile zasługuje, ja widziałem i wystawiam ocenę - wg mnie adekwatną do jakości scenariusza, dialogów, choreografii walk i tym, że film śmierdzi komerchą. pzdro
1/10 czyli nieporozumienie
Ja uwazam ze ten film to istne nieporozumienie
Ciekaw jestem jak nazwiesz ten film po obejrzeniu :D
To ja też jestem chory :P Ten film to nabijanie kasy na tytule i marce jaka stał sie DB przez te wszystkie lata. Z przyjemnoscia bede obserwowal jak noty filmu zaczna leciec w dol. Btw gra Justina Chatwina powala na kolana dawno nie widzialem takiej "kreacji" XD Co tu sie rozpisywac wszystko powala na kolana. Ten film to katastrofa ktora nie powinna miec miejsca. Ciekaw jestem tez opinii ludzi ktorzy nie znaja DB czy cokolwiek zrozumieja z tego filmu :D
Pozdrawiam
Obejrze wystawie ocene.Ale nie bede ocenial tylko wedlug podobienistwa do anime.Na pewno zwroce uwage na aktorstwo,fabule,scenariusz,efekty itp.Pewnie znajde jakis mocny punkt tego filmu.Mysle ze Chow podolal swojej roli no ale narazie moge tylko gdybac :D
Twórcy tego tematu to idioci których matka z ojcem nie dorobili w noc poślubną i teraz można zauważyć wasze niedorozwinięte mózgi.
Niby film nie jest podobny do DB tak gdybyście byli takimi fanami Db jak ja i oglądali go ponad 10 razy byście zauważyli mnóstwo powiązań a anime i mangą.
Jak co to mogę wam w co 5'tej minucie filmu znaleźć powiązania z anime.Jak ktoś chce się przekonać że mówię prawdę to bardzo proszę.CHCECIE KASACJI TO DAWAJCIE NIEDOROBY :]:]
KEFIRHERO destroy all anty-fans
Spokojnie spokojnie :D Mi nie chodzi o to czy film dobry czy nie tylko czy zasluguje na note 1/10 ?;] Jestem pewny ze 10/10 nie dostanie ode mnie ten film.
KEFIRHERO posłuchaj uważnie.
Ja NIE mówię, że ten film to GNIOT dlatego, że
"Nie jest podobny do DB", nie potrafisz czytać? Napisałem, że nie podobał mi się / nie przypadł mi do gustu z powodu jakie wymieniłem wyżej.
Nie chce mi się nawet obrażać twojej osoby, więc darowałem sobie epitety i to ty tutaj swoim zachowaniem pokazujesz jakim ludziom podoba się ten film...
nie czepiałem się ciebie mówiłem to ogólnie.każdy ma swoje zdanie ja to rozumiem ale wkurwiają mię już te teksty o tym ze niema tego niema tamtego.wystarczy się przyjrzeć uważnie czysty DB do DBZ mu jeszcze brakuje ale jestem pewien że to się w dwójce zmieni.Jeszcze przyjdzie im kasa z światowej premiery potem z płytek DVD no i zabawek i akcesoria z filmu i im się zwróci na pewno.
Ale przed nakręceniem 2'ki na pewno pierwsze co zrobią to przeczytają komentarze i poprawią błędy.
Ja też nie dałem filmowi 10 dałem 7 i to starczy i tak mi się podobał i nikt mi tego nie zabroni.
Ależ nikt ci tutaj tego nie zabrania. Wręcz przeciwnie, w tym temacie można pisać to co się myśli.
A co do twojej wypowiedzi: "wystarczy się przyjrzeć uważnie czysty DB" to uważam zupełnie inaczej, można na siłę szukać połączeń, ale tu nawet nie o to chodzi.
Zabijasz mnie :D
Tu nie chodzi o powiazania tylko o to ze FoX klepie kase na takich tlukach jak ty ktorzy marszcza freda bo widza tytul DRAGON BALL Gra aktorska jest na poziomie tragicznym ( myslalem ze sie rozplacze jak Goku mowil ze nie jest Ozaru :D ) Film jest totalnie pociety na drobne kawalki (kto sie zajmowal montazem tego wszystkiego powinien zostac powieszony) Efekty specjalne dno muliste przy obecnej technice. Klimat zerowy (poza jedna scena gdzie Bulma znajduje swierszczyka u Roshi). Nie bede wspominal o tym ze ikona DB Goku robi wyrzuty dziadkowi ze ten go uczyl sztuk walki zamiast nauczyc jak rozmawiac z dziewczynami Prawie sie rozkleilem FAKT Reżyser mial wizje Szkoda tylko że pozbawiła tego filmu wszystkiego co miało Anime / Manga Wystawiłem 1 / 10 bo okreslenie najbardziej pasowało NIEPOROZUMIENIE tak sie nie kreci filmow tylko papke dla kogos kto jest wybitnie malo wymagajacy i pojdzie do kina zeby zobaczyc jak wyszedl film majacy w tytule Smocze kule
Pozdrawiam
Kurna te wasze gadanie ;] Obawiam sie ze jak sciagne film z neta to nie pojde wtedy do kina.Ale z drugiej strony chcial bym sie juz wkoncu przekonac co im wyszlo.Nie nie nie nie sciagne :D Poczekam.
lepiej poczekaj bo na kinowym ekranie na sto procent będzie lepszy bo ten cam to niema początku filmu i jest jakby pocięty.Ja idę do kina aby zobaczyć leprze efekty tak w wersji cam to tak nie wciągają.
Tak powinien być zrobiony dragonball http://www.youtube.com/watch?v=m-r4B0Fa_-s nie jakaś parodia dragonballa
A więc ludzie, piszmy co nam się tutaj rzewnie podoba, o ty co nam się w tym filmie nie podoba ;D Moja lista:
- Komercja
- FOX
- PG
- Scenariusz
- Dialogi
- Wygląd postaci
- Gra aktorska
- Choreografia
- 85-100 min
- film zrobiony na siłę
- marne/nieliczne nawiązania do mangi
- brak kluczowych postaci
- wszystko dzieje się zbyt szybko
- Zero klimatu
- Trening Goku - śmiech na sali
- fallumy - czy jak im tam, kojarzą mi się z kitowcami z power
rangers ;D
- Powiązanie Ki z żywiołami
Komercja - sorry ale jakie filmy nie są robione dla kasy...
FOX - może i dupa, no ale i cóż, od zawsze czekałem na taki film...
PG - nawet się nie dziwie, dlaczego, ano po ostatnim Punisher: War Zone, każda wytwórnia boi się że film okaże się klapą, dzieciaki nie poszły na Punisher'a bo miał kategorie R i wyszło z tego co wyszło, a dragon ball nie oszukujmy się nikt nie byłby fanem db, jeśli świata dziennego nie ujrzałby DBZ, a różnica dragon ball, a dragonball z jest spora, db ma PG, a DBZ może mieć PG13...
Scenariusz - scenariusz jest dobry, wiele bym zmienił w tym filmie, ale nie jest źle wiele scen których nie było w anime a są w filmie, są śmieszne, no i dobre, jakbym miał porównywać dragon ball, do transformers, no to sorry, wielka różnica pod względem scenariusza na korzyść DragonBall Evo...
Wygląd postaci i Gra aktorska - Nie wyobrażam sobie Mr Roshi w realu, w sandałkach z skorupą na plecach, a jednak dobrze go przenieśli na ekran, jest hawajska koszula, jest śmieszny, lubi kobitki, Bulma też nie jest zła, scena kiedy wpadła w pułapke Yamchy, i zorientowała się że nie wyjdzie z niej bez jego pomocy, była niezła, Bulma pokazała pazur, tak jak w anime, Gohan'a tak odbrze nie znaliśmy ale jak dla mnie jest spoko, Piccolo ideał, Goku, hmmm szczerze mówiąc trudno jest zagrać Goku bo w anime jest taki nie przewidywalny, sorry pewnie mnie zbluzgacie ale Goku jest trudno zagrać, Chatwin zagrał dobrze i było widać że się stara, bo Goku w Dragon Ball, Dragon Ball Z, to różnica jego charakter ewoluuje...
Choreografia - walki są świetne, scena Goku vs Gohan kiedy Goku wali muchą czy czymś w usta Gohan'a to czyste anime...
85 - 100 minut - Fantastyczna Czwórka ma nawet krótszy wersja 100 minutowa jest przybliżona do czasu Blade'a...
Film, zrobiony na siłę - powtórzę dzisiaj wszystkie ekranizacje są robione na siłę i dla kasy...
Marne/ nie liczne nawiązania do mangi - to jest przegięcie jeśli jest mało nawiązań...
Brak kluczowych postaci - jest dużo postaci, może twórcy nie chcieli by wszystkie postacie odrazu do filmu, wrzucić, mogą zrobić tak jak we wszystkich innych filmach typy Spider-man, Blade itd. postacie będą wprowadzane po kolei w kolejnych częściach, jest pewne że twórcy teraz zrozumią swój błąd i dadzą w kolejnych częściach...
Wszystko dzieje się zbyt szybko - może i tak ale z drugiej strony łana paczka rar...
Zero klimatu - klimat te słowo zaczyna mnie drażnić, jaki klimat, nie rozumiem o co wam chodzi z tym klimatem...
Trening Goku - jest w porządku, nie rozumiem o co chodzi...
Fullumy - fajne potworki, wolę to niż jak w dragon ball, tamburyn i inne syfy...
Powiązanie ki z żywiołami - pamiętasz atak Paikuhana błyskawica gdzie tworzył falę ognia, a to że każdy ma inny kolor ki, jest fajny...
jak wrócę to odpowiem na Twój post Gohan, teraz się śpieszę. Zastanawiam się tylko, dlaczego Goku nie miał takich włosów jak na końcu przez cały film. Widać można było takie zrobić ( a nawet powinny być jeszcze większe). Co? nie starczyło na lakier? :/
T co ty chciałeś abo Goku nie wyglądał ja małpa tylko przez okres bycia Oozaru tylko przez cały film chciałeś by miał włosy jak małpa...
Gohan, nie przekonują mnie twoje argumenty. To, że od zawsze czekałeś na taki film - nie znaczy, że powinieneś przyjmować wszytko, choćby nie wiem jak kiepskie było. Mam trochę czasu więc rozpiszę się trochę bardziej:
Komercja - "sorry ale jakie filmy nie są robione dla kasy" - ano niektóre nie są "wyłącznie" a DBE - wybacz, czysta komercha, FOX zrobił to o czym zawsze marzył F. Kiepski: "co zrobić, aby zarobić, ale żeby się nie narobić" - ten cetat pasuje tutaj idealnie
FOX - tutaj nie trzeba dodatkowego komentarza
PG - No, ale PG - to DB czy My Little Pony
Scenariusz - Nie oszukujmy się - kaszana, nic nie jest przemyślane, wszystko jest zakręcone na maksa, ktoś kto nie widział nigdy db będzie czuł straszne zakłopotanie i zdezorientowanie, do tego co dzieje się w filmie.
Wygląd postaci i Gra aktorska - Po raz kolejny piszę - nie chodzi mi o to, żeby wszystko było jak w anime sic. Chodzi mi o to, że postacie zostały "zaprojektowane" niestarannie. A co do gry aktorskiej (chwytam się za głowę) Drewniane klocki zagrały by to lepiej, ale w społeczeństwie wychowanym na M jak miłość i aktorstwie Mroczków, Cichopków itp nie można wymagać, żeby ludzie chwytali o co w aktorstwie chodzi.
Choreografia - Nie - walki, nie są świetne, są "martwe", sztuczne i beznadziejne. Widać, może po prostu podobają nam się zupełnie inne rzeczy.
85 - 100 minut - No i co z tego, że Fantastyczna Czwórka ma nawet krótszy czas trwania. Władca pierścienia ma 178 min, 208 min (w specjalnej edycji). Można - można. I nie przytaczaj więcej F4 bo to też shit.
Film, zrobiony na siłę - robiony na siłę jak klocek stawiany przed dłuższą wycieczką - Tłumaczę ci obrazowo, żebyś zaczaił. Widać, że FOX nawet nie chciał robić tego filmu. Jeżeli się czegoś nie chce to się tego nie robi.
Marne/ nie liczne nawiązania do mangi - "to jest przegięcie jeśli jest mało nawiązań..." - Na siłę można szukać powiązań nawet między kotem, a delfinem - obydwa to ssaki, mają oczy, lubią ryby, mają zęby, do spłodzenia ich potrzebne są samiec i samica.
Brak kluczowych postaci - gdyby film był dłuższy, nie było by problemu z wprowadzeniem, ale woleli dać dupy.
Zero klimatu - nie rozumiesz, to ci wytłumaczę - klimat to jest taka rzecz która pozwala nam zagłębić się w świat który otacza, czaruje i nie pozwala oderwać się od ekranu, dzięki klimatowi często wracamy do tych samych filmów, a niestety DBE ma tyle klimatu co mucha na tyłku słonia.
Trening Goku - NAPRAWDĘ uważasz, że jest w porządku??
Słuchaj - na początku filmu Roshi był silniejszy od Goku.
Następnie Goku biegał za motorem z wlk plecakiem - i to nie biegał kilka miesięcy rzeby to mogło jakoś zmienić jego kondycję, biegł kilkanaście kilometrów i to nawet bez większego wysiłku.
Następnie, stanie na rękach na dachu samochodu - podczas jazdy, jakiś trening tai-chi w świątyni i już był gotowy do walki z piccolo. No nie wiem jak ty, ale coś się tu nie trzyma kupy.
Fullumy - to, że "ty wolisz" to chyba główny twój argument względem tego filmu.
Powiązanie ki z żywiołami - No i co z tego, że Paikuhan miał co ś takiego, ta koncepcja zmienia całkowicie sens wykorzystywania KI.
Oozaru - shit, wygląda jak wilkołak z Harrego Pottera
Skoro większości osobom nie podoba się ten film to czemu nie napiszą tego do Foxa, piszą po 10 tematów, że film jest denny itp. skoro chcecie mieć wpływ na film to swoje wypociny wysyłajcie do producentów, a nie zaśmiecacie całe forum, stwórzcie sobie jeden temat gdzie piszecie jaki film jest denny a nie po 10 czy 20 tematów, ktoś obejrzy film w wersji cam i odrazu zakłada nowy temat by opisać jaka to gówno co oni zrobili z mojej ukochanej bajeczki (anime).
Fil jest kiepski - trudno, skoro masz taką pretensje do Foxa to napisz mi czemu inne studia się nie wzięły za ten film????????? może dlatego, że świat DB i ogólnie anime to nie taki prosty temat do zekranizowania. Chcesz więcej walk, z tego co dużo osób mówi film jakiś rewelacyjnych efektów nie ma, czyli budżet był za mały jak na taki film, druga sprawa to walki rozumiem, że wszyscy by chcieli walki po 20 minut lub godzinie jak w anime, ale dajcie na to kase, bo widocznie film zbyt dużo by pochłonął na efekty, a za mało by zarobił. Kiedyś jakieś studio przymierzało się do wykupienia praw do filmu, nawet były wstępne projekty postaci (postaci prawie idealnie odwzorowanych jak w anime), ale po pewnym czasie studio zrezygnowało, czemu? zapewne osoby wykładające na film kasę stwierdziły, że to się nie sprzeda, zresztą dla samych fanów nie ma co robić filmu bo oni albo nie wytrzymają i ściągną wersje cam, albo będą mieli żal, że przez brak budżetu coś musieli pozmieniać.
Kolejna sprawa to taka, że na zrobienie filmu podobnego do anime jest jeszcze za wcześnie, nawet jak będą kolejne części to i tak wam się nie spodobają bo obecne efekty nie oddadzą tego co w anime było najlepsze czyli walki w powietrzu, wystrzeliwanie kul energii.
Jak ktoś by pomyślał to by zrozumiał czemu ten film jest alternatywą do świata DB pokazanego w anime, obecnie wątpię by jakiekolwiek studio było w stanie zrobić DB tak jak tego wszyscy chcemy.
"...stwórzcie sobie jeden temat gdzie piszecie jaki film jest denny..."
Tosz to właśnie taki temat. Czytałeś pierwszego posta.
=
Temat dla ANTYfanów tego Gniota
Więc to ty tutaj zaśmiecasz nasz temat, a nie my. Ten temat jest właśnie do obrażania tego "filmu"
Co do budzetu to nie wiem czy mieli za malo kasy.Wybacz ale Transformers mialo chyba 20mln wiecej a jakie efekty ??Zajebiscie to wszystko wygladalo na ekranie no ale wlasnie tam efekty sa najlepsze reszta kuleje :D
Sciagam film.I wam powiem co o tym mysle ;]
Ej, film jest bardzo superancki, są songo i bulma, a wogule to jest alternatywna wersja więc się nie czepiaj.
Ej farmazon, pieprzysz farmazony, jaka alternatywna>?po chuj nazywa się Dragon Ball skoro jest tylko Goku, Roshi itp. a nie ma np.Krilana przecież to jeden z głównych bohaterów. Więc tego spartaczonego filmu nie można nazwać DB. To tak jakby w Supermenie nie było np. kryptonu lub Luthora...
DragonBall Ewolucja, a apropo Superman'a, jakby nie było Luthora, to by było lepiej...
No taka prawda, że przydałby się jakiś nowy przeciwnik dla Supermana, a nie w kółku Luthora wałkują. A film zdecydowanie można traktować jako alternatywę, inne spojrzenie na temat. A jak wyszedł przekonam się już niedługo.
Dobra skonczcie z tym ze niema tego czy tamtego itp. Moze beda w naspenym filmie.A teraz moje odczucia co do filmu po obejrzeniu cama.Cuda na kiju :D Film slaby.Juz wiem ze do kina nie ide ale od poczatku:
Film jest naprawde slaby.Nie zasluguje na ocene 1/10 bo jest ona krzywdzaca ale film nie zachwyca.Efekty w filmie sa slabe.Na co poszlo te 100mln ? Czemu musieli wszystko w tym filmie udziwniac ?Po co wylania sie z pod ziemi ta gora jak Piccolo mial 7 kul ? Po co zrobili z kul cos na zasadzie Palantiru ? Glupich sytuacji w filmie jest mnustwo np. most zrobiony przez Goku z cial tych Kitludzi(dobrego okreslenia ktos wyzej uzyl na te potworki).Oozaru wyglada jak husky.Napewno sa pozytywy w tym filmie:
Roshi- Chow zajebiscie zagral.Najlepiej zagrana postac w tym filmie.Mozna powiedziec ze go ratuje :D Tu wielki +
Bulma- najlepiej zagrana postac po Roshim.Baba dala rade.
humor - nie ma go specjalnie duzo w filmie ale bylo pare momentow gdzie sie usmiechnalem :D
Mei - bo fajna z niej babeczka i milo sie na nia patrzylo :D
To tera wady filmu
-efekty dno.Z takim budzetem mozna bylo sie postarac.Kitludzie slabo wygladaja.Ki to tragedia.Czulem zazenowanie jak widzialem te ataki ki.Po co kazda osoba ma inny kolor Ki ? Do dupy z takim czyms ;]
-Goku,Yamsha,Chi-Chi,banda pokurwiencow ze szkoly aktorstwo drewniane.Slabo zagrali i tyle.Jak bym ogladal M jak milosc czy inny serial.
-Fabula jest slaba.Nie klei sie.Panuje Chaos.Watpie zeby normalny widz nie znajacy DB sie w tym polapal.
-Brak klimatu.Nie ma w tym filmie choc krzty klimatu z DB.
-Wszelkie glupie sytuacjie i kombinowanie na sile.Wymyslali co tylko mogli aby film byl efektywny.Denerwowaly mnie tylko te cuda na kiju jakie byly przedstawiane w tym filmie.
Wiec podsumowujac film slaby,rozczarowal mnie i to bardzo.Mialem nadzieje ze cos w tego wyjdzie ale nadzieja matka glupich :D Film dostaje ode mnie 4/10 .Chow ratuje ten film jak i aktorka grajaca Bulme.Humor takze podnosi note tego filmu.Gohan nie wiem co ty w tym widzisz i lapie sie za glowe jak sobie pomysle ze dales temu obrazowi 10/10 gdzie u mnie nawet Gladiator tyle nie dostal :D
Ależ ziom, każdy ma inne gust, każdy w każdym filmie widzi różnice i tyle koniec, gadki, ja kocham wszystkie filmy tego typu, marvel, dc comics, terminator, harry potter, star wars, matrix, no cóż, poza tym dałem 10 na złośc niektórym...
jednak się komuś podoba jak nagle film miał opinie ''dobry''a teraz bardzo dobry.Coś się mi zdaje że macie większy problem do Fox'a niż do DBE.I nie wmówicie mi że wszystko co wydał FOX to gnioty,większość do bardzo dobre kino.
Widzisz gohan dales 10 na przekor innym ale na ile oceniasz ten film w rzeczywistosci ?I nie mam nic do FOXa.Wiem ze potrafi spieprzyc filmy ale nie oceniam filmow po wytworni.Ten film poprostu jest slaby.Nie spodobal mi sie.Efekty sa slabe.Nijak wyglada energia Ki.Sama fala Kame hame ha to slabizna.Obejrze pewnie dvdripa i bede dokladniej widzial efekty ale juz na camie widzialem ze nie sa najwyzszych lotow :D
chyba na złość sobie bo twoja 10 i tak nie uratuje tej chały xD a po premierze ocena najprawdopodobniej bedzie oscylowała w przedziale 4-5 dla tego czegoś zwanego Smoczymi Kulami (moim skromnym zdaniem i tak za wysoko) a kule to chyba mieli u nogi panowie z Fox-a pozwalając aby pół produkt (nie to nawet nie można nazwać półproduktem a chciałem tak z kategorii bilansu jakoś dopasować ;)) aby ujrzał światło dzienne! Film porażający, aktorstwo boże to już kuźwa mroczna epoka Mroczków powala swoim talentem (Chow jesteś na piedestale wśród aktorów dlaczego zgodziłeś się na takie szarganie swojej reputacji ??? dla kasy przecież ten film to porażka finansowa!) efekty i kostiumy szkoda pisać żałość nad żałościami wszystko żałość! Ewolucja? toż to namacalny regres filmowy, a reżyser powinien dostać dożywotniego zakazu tworzeni czegokolwiek!! :(
podsumowując ocena 2 za to ze były szczątkowe nawiązania do DB! :( wyć się chce po czymś takim do księżyca!!)
Ino 2 ?;p Toc Chow ratuje ten film :D Ja dalem 4.Moze zmienie decyzje jak zobacze ta 100min wersje w dobrej jakosci ale to watpliwe bo wiele rzeczy mnie zrazilo w tym filmie.
gohan - tak broniłeś zaciekle tego filmu - a teraz mówisz, że dałeś 10/10 żeby zrobić komuś na złość?!. Uuu obrońcy tego filmu się wykruszają skoro gohan gada takie rzeczy! ;D
Wykruszaja niewykruszaja.To nie o to chodzi :D Chodzi o to ze byly nadzieje ktore zostaly rozwiane po obejrzeniu filmu ;]Tez mialem nadzieje.Bronilem czasami niejednych zmian w filmie ale to co zobaczylem to cuda na kiju i tyle :D
A ja się nie zawiodłem, fajna historia, jedyna wada jest taka jak w dragon ball gt, czyli za krótki, ale mnóstwo scen to mistrzostwo, i nie przekręcajcie moich słów, dałem bo tak chciałem i w ilości 5% dlatego żeby zrobić na złośc takiemu gniotowi jak victor czy hwdprulez...
i teraz mam pewno popłakać się lub rzucić na fotel i wrzeszczeć ? xD zraniłeś me serce nie wiem jak ci wybaczę :D mam wrażenie ale dyskutuje z amebą mającą autyzm ? xD
gohanek się nie unoś. To, że mieliśmy rację nie znaczy, że musisz tak "srogo" się na nas mścić dając filmowi 10/10
Słaby to za mało powiedziane,to że to nie jest DB wiedziałem już dawno ale miałem nadzieje że chociaż bedzie to przyzwoity film po obejrzeniu cama stwierdzam że to jest bardzo słaba próba przenisienia DB(co jest tylko z nazwy),no ja rozumiem niewielkie zmianki troche inna fabuła ale ten "film" jest okrojony prawie ze wszystkiego z czego lubimy DB zwykła holywoodzka produkcja nastawiona na zarobienie łatwej kasy,ps. myślałem że chociaż efekty specjalne będą świetne ale się pomyliłem były przeciętne,a może to wina wersjii jaką oglądałem,film dostaje ode mnie 1/10 bo według mnie lepiej by było jakby wogóle nie powstał.
"ode mnie 1/10 bo według mnie lepiej by było jakby wogóle nie powstał" I to jest dokładnie wystarczajaca przyczyna żeby dać 1/10 Zgadzam sie w 100% ten film nie powinien obejrzeć swiatła dziennego. 1/10 czyli NIEPOROZUMIENIE. Film z takim zapleczem finansowym ze srednimi efektami nawet bedacy alternatywna wizja DB moglby dostac jakies 6 moze nawet 7/10 gdyby tylko cokolwiek sie trzymalo kupy Ogladajac ten ten film podchodzilem do niego jako do odrebnej calosci nie porownujac tego czegos z anime. Film calkowicie dezorientuje widza (w negatywnym sensie )Widz ktory nie zna serii pomysli sobie WTF!!! Opinie 90% fanow juz znamy :P