Ludzie!! Wolni od nacisków zwolenników tego filmu - łączmy się w bólu i politowaniu dla FOX'a. To temat dla tych którzy mają dość czytania komentarzy o tym jak zajekurczębisty jest ten film - i dość argumentów, typu:
"jest to przecież alternatywna wersja dragon ball'a - o co wam chodzi - jest goku, piccolo bulma i roshi - czego więcej chcecie, daję 10na10"
Roznieśmy ten film, bluzgajmy, niszczmy!!!
Zapraszam serdecznie ;p
w porównaniu do tego filmu http://www.filmweb.pl/f145083/Xin+qi+long+zhu+shen+long+de+fu+shou,1989
to ten Dragonball jest arcydziełem..
zapomniałem dodać, że gdyby odnowili tą wersję w takim samym stylu i fabule to by wyszedł super film z prawdziwymi bohaterami i efektami...
a to zauważyłeś ? ------> 1989 r to ja miałem 6 lat wtedy xD a o komputerach to w Polsce nikt jeszcze nie śmiał nawet marzyć XD
Co wy chcecie od tego starego filmu. Według mnie jest zajebisty patrząc z którego jest roku itp. Przynajmniej śmierdzi od niego DB na kilometr :D
widze ze temat dla mnie ale note wystawie dopiero po obejrzeniu dvd-ripka albo wcale bo z reguły oceniam tylko filmy, które mi sie podobają ;)
No nie mogę Hańba i wstyd kto sprzedał prawa autorskie / tragedia to nawet w 1 się nie mieści - Hana=Barbera by to lepiej nakręcili lol gniot -1/10
To ja powiem tak: Nasrali mi na sentyment z dzieciństwa. Nie obejrzę tego gniota, bo sam trailer mnie zniechęcił maksymalnie. Nie będę bulił kasy, dla tych pieprzonych fuszerów z Foxa, tylko dlatego, że w jakimś syfie nadali bohaterom imiona z Dragona.
podzielam twoje zdanie w 100% aczkolwiek nie używam aż tak brutalnego języka na forach xD tylko głupiec pójdzie napoić bebechów z FOX-a kasą ze swoich biletów!
Ten stary film miał fabułę i humor żywcem wyjęte z mangi a poczynione zmiany nie były aż tak drastyczne jak w tym koszmarku od Foxa. A bohaterowie nie wyglądali i nie nazywali się jak trzeba bo film powstał bez oficjalnej licencji. W ogóle nazywał się inaczej, tytuł Dragon Ball The Magic Begins dodali Amerykanie w swojej zremasterownej i zdubbingowanej wersji ;p
Nie obejrzysz ale ocenę 1/10 wystawisz co nie? No rzeczywiście to straszny gniot, przecież Piccolo nie ma czułek. Ratunku, oni popsuli anime, już nigdy nie będzie takie samo. Nie oglądajmy więcej "Dragon Ball" bo ten film nam zepsuł kreskówkę.
No rzeczywiscie fettor dal 1/10 a mowi ze nie bedzie tego ogladal :]
A co do ciebie guccik to wez zamilcz.Co z tego ze slaba wersja ?Przeciesz widzialem efekty w filmie i mi sie poprostu nie podobaja.Energia Ki wyglada dziwnie jakies obloczki kolorowe itp.Zapomnij o atakach Ki podobnych do tych z anime.Slaba wersja nie oznacza tego ze nic na niej kompletnie nie widac.Poki co film ma u mnie 4/10 i jestem tego pewny ze wiecej niz 6/10 nie dostanie po obejrzeniu dvdripa.
Bardzo neguję stawianie ocen filmom, których się nie obejrzało, ale świadomie łamię tę regułę w przypadku tej produkcji. Jeśli mogę przyczynić się do zaniżenia jego oceny, a co za tym idzie, do przyczynienia się, by choć jedna osoba, po wejściu na FW i zobaczeniu średniej filmu, nie wydała kasy na coś takiego, a co za tym idzie, nie zraziła się do tytułu "Dragon Ball" - robię to.
Ja tam jestem za kulturalną dyskusją, ale jak czytam takie wypowiedzi jak powyższa przeszedłbym od słów do czynów (bardzo bolesnych dla rozmówcy).
Od słów do czynów roz**erdalam s***wysynów
Z grunwaldzką familią wpływową jak L-nino :D
Prawdę mówiąc nie wiem co to za tekst, ale dobrze podsumowuje moje odczucia na ten temat.
Ten film wogóle nie powinien wchodzić do kin, tylko od razu puścić go w TV na najbliższe Święta Wielkanocne :))
Święta Wielkanocne - po co czekać tak długo - słyszałem, że tv4 wykupiło już prawa do wyemitowania go, i chce to zrobić lada dzień ;p
No, dzięki, wystarczy jeszcze tylko wstawić tu skórzaną kanapę i stół do bilarda i w ogóle będzie świetnie!
Gniot, GnIot, GNIOT!
Denerwują mnie takie filmy, czysta komercha, jak można tak zepsuć takie fajne anime?
1.KaMeHaMeHa a raczej HaMeHaMeHa wyglada jak powiew wiatrem, ostatniego nie bede komentowal, ale to ma byc energia KI a nie lekki wiaterek w dodatku ten wiaterek ma inne kolory xd (chodzi mi o efekt, tak to naprawde wygladało jak wiaterek a powinno wygladac jak Fala uderzeniowa)
2.Son-Goku alias luzak chester? :F
3.Son-Goku alias chlopiec ktory wypomina dziadkowi ze nie nauczyl go jak rozmawiac z dziewczynami tylko uczy go walczyc?
4.Trening Goku hm? n/c (pobiegl za motorkiem, postal na ręce, pocwiczyl w teatrze na koniec HameHameHa
5.Picollo na stateczku lol, pare razy jest ta sama scena, Picollo sobie stoi na stateczku i mowi: Hejo! (pozatym ze przez caly film nic nie zrobil)
6.Akcja za... jak glupia nic nie widac, nie ma krilana ale to juz nie psuje tego filmu, nie o to mi chodzi, chodzi mi o to ze Zrobili Ladne Gowno Dla Dzieci to wyglada jak power rangers a nie db, jak ktos nie ogladal Db to kompletnie nie bedzie wiedzial o co tu chodzi, no pozatym ze sa swietne texty ( I' Am Goku, I must have Faith in who i'am) :o
7.Slow motion, Glowny efekt lol!
PS: dla ludzi ktorym sie podobal ten film nie ma tu miejsca, nie wiem
co oni tu robia, nam tu jest bardzo przytulnie i miło
chodzi mi o to ze mowia Ha zamiast Ka na poczatku, przynajmniej tak to brzmi (trening Goku z Roshim w tym "teatrze" mowi HaMeHa ;> na koncu zresztą tez)
Jak oglądałeś cam, to tak jest, i obejrzyj trailer i usłyszysz kame hame ha ( kamej hamej ha )...
trailer tez ogladalem i slysze Ha na poczatku, czyzżbym ogłuchł? zobaczymy w DvD Ripie jak wyjdzie
"Gniot, GnIot, GNIOT!
Denerwują mnie takie filmy, czysta komercha, jak można tak zepsuć takie fajne anime?"
Ahuahuhauhhuahuahuahuhauhauaahua ;] Ja tez nie wiem jak mozna zepsuc anime ?Jak ?Jak oni zepsuli anime ?Co sie stao ?Czy cos mnie ominelo ?;]
Panie UBEKakaPOLICJA, widze ze bardzo wnikasz w to co napisalem, zepsuli to gakim gownianym filmem z 2008 roku, stac ich na wiecej o wiele wiecej.
anime Doslownie nie zostalo zepsute ;] stworzyli gniota dla kasy jak juz ktos tutaj napisal "ten film jest zrobiony jak wielki klocek przed wycieczka" :]
Film slaby to fakt ale zepsuli tym anime ?;]Dobra walic juz tam DB:E teraz czekam na Revenge of the falen i na Fast and furious xD
Tak na marginesie, w japońskich kinach po dwóch tygodniach wyświetlania Dragonball Evolution spadł na 8 miejsce (w pierwszym tygodniu był na 3) podczas gdy Yatterman po trzech tygodniach wyświetlania wciąż jest na pierwszym ;p