Dragonball: Ewolucja

Dragonball Evolution
2009
3,2 32 tys. ocen
3,2 10 1 32428
2,1 12 krytyków
Dragonball: Ewolucja
powrót do forum filmu Dragonball: Ewolucja

niestety bylem w kinie widzialem film usmiech mi sie pojawil na twarzy 2 razy nie to zebym sie smial, w tym filmie brakuje mi typowego dragonbollowego humoru i ty wszystkich postaci ktore w nim wystepowaly mam na mysli chociarzby ludzi z twarzami zwirzat w db1 burmistrz miasta byl psem jak pamietam,brakuje mi zolwia ,prosiaka i kociaka czuje wielki niedosyt 100mln wydali na co ?? na przecietne efekty specjalne, mam wrazenie ze gdyby S.Chow byl rezyserem to film wygladalby inaczej a przynajmniej jak shaolin soccer lub kung fu hustle, pamietam jak czytalem pierwsze notki na temat filmu najpierw mial go rezyserowac emerlich-projekt upadl bo cos tam, nastepnie nowy projekt Chow ale ostaecznie fox sie nie zgodzil na jego wersje i zaproponowali mu role producenta filmu normalnie kaszana, mam wrazenie ze gyby ten film byl zrobiony w technice co speed racer wachowskich wyszedl by lepiej niz ta marna urealtywniona wersja klasycznej mangii, ps na koniec mial nie wspominac ale musze to jednak zrobic- ozaru wola o pomste do nieba z 10metrowej malby zrobili 2metrowa ;(

newgothic83

A Ile Trwał Film :) ??

ocenił(a) film na 4
dadasac_2

Napisz jak się zaczyna ;) ????????
Strasznie jestem ciekaw.

ocenił(a) film na 1
Mr_Anderson

Kto to jest Emerlich ??I co do cholery znaczy "urealtywniona wersja"?? O_o

ocenił(a) film na 4
newgothic83

ej powiedz mi jak mozna film ogladac w kinie zanim pojawi sie w nim o.O ? Tez chce tak umiec. Jest 7 kwietnia, film wchodzi do polskich kin 17 kwietnia a ty juz byles w kinie.

ocenił(a) film na 1
Shadow_5

Ziomek pisal z UK tego posta ale i tak chyba 8 kwietnia miala byc tam premiera.Moze byl na pokazie przedpremierowym czy cos.Jesli poda poczatek filmu itp to moze mu uwierze bo na chwile obecna to cos mi tu smierdzi ;]

ocenił(a) film na 3
Shadow_5

ktoś oglądał kinówkę to tak jak w kinie hahhahaha
co żal...

ocenił(a) film na 5
newgothic83

człowieku zmień sobie dilera.....a może ty Wo gule nie wiesz który mam rok :]:]HAHA:]:]jak mogłeś oglądać film jak on ma swoją premierę 17 kwietnia:]:]:]no chyba ze wehikuł czasu wybudowałeś :]:]:]

pozdro

ocenił(a) film na 1
kefirhero

kefirhero slepy jestes czy piszesz tylko po to zeby cos napisac?;]

UBEKakaPOLICJA

nawet ja mam bilety przedpremierowe ale dopiero 14:)

Ściągnął zwyczajnie pewnie słabą kamerkę, a tu napisał, że widział, żeby nie było głupio.

newgothic83

Totalna kicha. Od groma nieścisłości... Brak klimatu bajki...

Mając wszystkie 512 odcinków serii na kompie i znając zdecydowaną większość na pamięć stwierdzam, że się nie postarali.

Po pierwsze - samo to, że Goku idzie do szkoły... widział go ktoś kiedyś w szkole? Totalny bezsens...

Po drugie - okoliczności poznania Chi-Chi... Totalnie pogmatwane.

Po trzecie - cała ta chała z teraźniejszym czasem w filmie... W ogóle nie odnosi się to do bajki, w której akcja miała miejsce w przyszłości i to dosyć dalekiej.

Po czwarte - śmierć dziadka Gohana - w bajce nie wiemy w jakich okolicznościach umiera dziadek Gohan... Tutaj zabija go Piccolo (szatan serduszko, który nawet nie przypomina wyglądem szatana z bajki). Goku wtedy z resztą był jeszcze dzieckiem i spotkał na swej drodze Piccolo dużo później.

Po piąte - najpierw poznajemy Piccolo, potem Bulme, a potem Genialnego Zolwia (Roshiego, ktory w bajce byl już w podeszlym wieku), co wogóle nie odnosi się do bajki. Pogmatwana kolejność.

Po szóste - Goku dopóki nie poznał Genialnego Żółwia nie umiał panować nad energia Ki. Tutaj poznajemy go trenującego z dziadkiem i uczącego się tej sztuki.

Po siódme - Postać Yamchy - kompletne pudło. W bajce Yamcha umie walczyc mawet na początku sagi DB... Tutaj jest zwykłym kmiotem.

Po ósme - Technika Kamehameha - te dziwne gestykulacje - wyglądało to jakby wyciagniete z przedwojennych filmow o samurajach. Jednak idea zapalania swieczek ta technika - ciekawe...

Po dziewiate - FRYZURA GOKU - Justin Chatwin do filmu ściął włosy... gdyby ściął delikatnie, i umodelował to wyglądałby troche podobnie... Mogli go troche też umuskularnić komputerowo, no ale skoro akcja dzieje sie w czasach obecnych... zal...

Po dziesiate - Strój Goku - niczym japonski - do dupy. A gdzie jego ulubione buty? Co ciekawe... Na stroju Goku jest emblemat Wszechmogacego, a widzieliscie zeby Goku w filmie u niego trenowal? Czy chocby dziadek Gohan, do ktorego ten stroj w filmie nalezal?? Zal...

Po jedenaste - Oozaru - 2 metrowy zamiast 10-cio metrowego... Poza tym Goku zmienial sie w oozaru w pelni ksiezyca, a nie - w zacmieniu... ! WTF!?

Po dwunaste - wygląd smoka - taki troche przymały, kurdupelek taki ... Do niczego

Pewnie kilka niescislosci pominalem, ale jedno moge stwierdzic na pewno - dla kogos, kto nigdy DB nie widzial na oczy - film ok. Dla fana - proponuje bezpieczna odleglosc od kina i piratow... Nie patrzec na to i nie myslec o tym.

ocenił(a) film na 4
kazuhira_nuriko

1. urealnili film
2. to nie jest sin city żeby wszystkie seny były identyczne
3. No tak motory z pudełek i latające samochody to teraźniejszość :)
4. Piccolo przypomina tego z anime a nawet wygląda dużo lepiej. anime ma dużo odcinków a film z 90 min więc musieli przyśpieszyć i goku spotkał piccolo wcześniej.
5. Żałosny argument, jakie to ma znaczenie?
6. I nie wychodziło mu to dopiero dzięki Roshiemu opanowuje ją.
7. Skąd wiesz że nie umie? Nie miał okazji po prostu
8. No ciekawe
9. Fryzura akurat jest bardzo dobra
10. Oprócz spodni jest taki jak w anime
11. Bo to by była przesada gdyby na 10 metrowej małpie strój goku się nie rozerwał, a głupio by było oglądać przez resztę filmu goku z pitolem na wierzchu
12. Smoka zrypali

ocenił(a) film na 1
newgothic83

Fil jest do ściągnięcia na niektórych stronach(ale wam nie powiem z jakich).
Film jest po angielsku a napisy można ściągnąć. Wersja taka na 8,5/10.

Ale po obejrzeniu odrazy go usunąłem tak jak Wolverina.

Kicha, gdzie te zboczenia Genialnego Żółwia.
A ten co grał Goku to widać że lamus bo robili większość scen walki za niego( kaskaderzy i komputer) pewnie nawet przewrotu w przód nie umie zrobić.
Bulma to już przesada, a Piccalo to jakiś marsjanin.

ocenił(a) film na 7
Dominfilmfan

No nie ma co, ładna argumentacja kazuhira_nuriko. Nie bardzo wiem tylko do czego ma kogokolwiek przekonać. Cały Twój post kwalifikuje się do mojego tematu "Super argumentacja". A dla Ciebie, Dominfilmfan widzę zboczone akcje Genialnego Żółwia to cały sens tego filmu. Swoją drogą mam wątpliwości czy go oglądałeś.
"Bulma to już przesada" - w jakiej kwesti?
Reasumując dajcie sobie spokój z tym filmem, bo chyba wypowiadacie się tu tylko po to, żeby zdenerwować ludzi.

ocenił(a) film na 4
Doktor_Wong

Ale ty głupi jesteś. Za to ten z anime zielony z wielkimi uszami i czułkami nie wygląda jak marsjanin. Chatwin nie musi umieć takich rzeczy od tego są kaskaderzy tempaku. A u Bulmy pewnie ci nie pasuje to że ma za małe oczy co?

ocenił(a) film na 7
guccik

Po co my tracimy nerwy na tego człowieka. Przecież on się czepia tylko po to, żeby się przyczepić. Justin Chatwin akurat bardzo dużo trenował przed tym filmem bo sam nie był z siebie zadowolony, to znaczy ze swojej sylwetki i zdolności. Ale podobno z takim zapałem trenował, że czasem wymiotował ze zmęczenia. Co do zarzutów na temat Piccolo i Bulmy to nawet szkoda komentować.

ocenił(a) film na 1
Doktor_Wong

kazuhira_nuriko przynajmniej napisal co mu sie nie podobalo a ten down dominanalfan tylko szczeka.I wyskakuje z tekstem ze film jest do sciagniecia na necie.Ameryke odkryl.

ocenił(a) film na 1
newgothic83

Ni skrytykuje tego ż y d a co jest powyżej bo bym się zniżył do jego poziomu.

Mam pytanie czy kotoś wie ile musieli zużyć żelu czy
lakieru(może pianki) na włosy głównego bohatera.

ocenił(a) film na 6
Dominfilmfan

to była margaryna smakowita :))))))))))))

ocenił(a) film na 4
newgothic83

co do poczatku filmu wierzyc mi nie musicie podawac go nie musze bo co bardziej sprytni widzieli juz na youtube to po 1sze(bez sensu zebym odcinek z biletu komus jeszce pokazywal- dla wiedomosci nie ufnych podamprozaicznie-zaczyna sie dobrze) a po 2ie wiem ze to alternatywna wersja db i niechcieli sie kurczowo trzymac bajki i po 3ie kolo zerknij kiedy byla premiera swiatowa zanim cos skomentujesz ze jak to mozliwe aby ktos mogl widziec film przed toba tak dla przykladu premiera w rosji byla juz w marcu i po 4te tak zwanych wersji >cam< nie ogladam wole poczekac na dobra ts'ke lub przynajmniej r5. wiem ze temat tego filmu wzbudza wiele kontrowersji i podzialil swiat fanow db jezli juz ktos widzial film nie wazne juz gdzie- !!! jedyna udana rola lub postacia wydaje mi sie roshi- mimo ze bez brody, ale jak jest roshi to powinien tez byc krilan z ktoremy to ghoku trenowal u roshiego. jak sie komus nie podoba moja opinia to trudno ,nie musi sa gusta i gusciki

ocenił(a) film na 4
newgothic83

dla waszej ciekawostki aktor grajacy goku przyznal w wywiadzie ze nigdy nie ogladal db ,mimo mojego zalu co do tego jak on zagral bardziej rozpierdzielila mnie chyba tylko kreacja szatana serduszko jak dla mnie poczatek 7/10 srodek 4/10 i koniec filmu porazka 2/10