Dragonball: Ewolucja

Dragonball Evolution
2009
3,2 32 tys. ocen
3,2 10 1 32428
2,1 12 krytyków
Dragonball: Ewolucja
powrót do forum filmu Dragonball: Ewolucja

i kolejna dawka wyjaśnień dla antyfonów co do fabuły i wprowadzonych zmian w filmie

słowa Chawtina
-to nie DragonBall tylko DragonBall Ewolucja

ocenił(a) film na 7
kefirhero

Gościu ale tak na przyszłość nie wstawiaj linka w tytule tematu tylko w temacie. Nie mogłem wejść w temat bo od razu otwierała mi się strona i musiałem innym sposobem dotrzeć do tematu.

ocenił(a) film na 6
Doktor_Wong

Jeśli ktoś może niech przełoży na polski, najciekawsze fragmenty wywiadu...

ocenił(a) film na 2
gohan263

Po co? Teksty nie wymagają jakieś szczególnej znajomości angielskiego.
Anyway, co do zmian - OK, byłem za nimi z kilku względów - nie da się przenieść żadnej mangi w 100% na realia filmowe (a przynajmniej tych..."mniej poważnych i mniej życiowych" - specjalnie to ująłem w cudzysłowie).
Szkoda tylko, że nie wytłumaczyli się z bezsensownego scenariusza, tragicznej gry aktorskiej, IMO kiepskiej nuty, jak i krótkich, badziewnych walk. W kwestii efektów - już nie wymagałem niewiadomo jakich z takim budżetem, ale mogłyby być lepsze...no i ten mały Oozaru, małpa służąca PijColę etc.
Tak czy sraken, przez ten film poważniejsi ludzie zaczną traktować (mając kolejny argument w łapie :<) mangę jako bajkę dla upośledzonych neokidów, a to boli.

ocenił(a) film na 5
kefirhero

sorki że niemożna odpalić tematu normalnie...............to mój trzeci temat więc się nie dziwcie:];]:]

pozdro:]:];]

ocenił(a) film na 7
kefirhero

No dlatego mówię na przyszłość. Nie dawaj linków w tytule, albo chociaż od nich nie zaczynaj.