PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399746}

Drive

2011
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 228544
7,4 90 krytyków
Drive
powrót do forum filmu Drive

7.2?!?

ocenił(a) film na 10

Co temu filmowi brakuje? Genialna muzyka tworząca niesamowity nastrój, utrzymują jednocześnie napięcie do samego końca. Film na 9 przynajmniej. Skąd tak czego tak nisko?

ocenił(a) film na 9
kieroO

Sam się zastanawiam.

ocenił(a) film na 9
kieroO

a jest jakiś film co ma dużo głosów i średnia wychodzi 9 ?
chyba nie......

film ciekawy, muzyka dodaje uroku, ale nie przesadzajmy

kieroO

Dlatego, że wielu ludzi spodziewało się filmu akcji , a akcja w drive była powolna i stylowa. Film był do tego minimalistyczny i w tym względzie mnie zachwycił. Nie da się jednoznacznie ocenić postaci jak i samego filmu, który jest filmem akcji, thrillerem, romansem itp.

kieroO

jesli ineteresuje Cie ocena i ranking to polecam imdb. filmweb ma duzo 'klopsow'. przyklad : Matrix. filmweb - nota 7,6 i miejsce 268, imdb - 8,7, miejsce 18.

ocenił(a) film na 9
piotrszmidt16

Na imdb nie ma klopsów o czym świadczy ocena koło 9,0 batmanów i okolice 8,0 dla tych wszystkich taśmowo produkowanych gniotach o superbohaterach, wiadomo.

ocenił(a) film na 9
piotrszmidt16

Jedyny ranking, który zasługuje by mówić, że chociaż próbuje oddać listę najlepszych filmów wszech czasów jest tutaj: https://rateyourmusic.com/films/chart . imdb i filmweb to śmiech na sali.

Pixihead

nie zgadzam sie z tym rankingiem. Pewnie to kwestia gustu. Pulp Fiction to rewelacyjny film ale najlepszy film wszech czasów ??

ocenił(a) film na 9
piotrszmidt16

Przecież nie napisałem, że lista jest idealna. Każdy ma inny gust i znajdzie jakieś zgrzyty, miałem raczej na myśli, że w porównaniu z topkami z imdb czy filmwebu prezentuje się wyjątkowo okazale.

ocenił(a) film na 9
kieroO

Jak byłem w twoim wieku (12 lat), to zorientowałem się, że nie każdy w ten sam sposób odbiera sztukę i stąd filmy, które ja uważam za dobre, niekoniecznie muszą być za takie uważane przez innych, i na odwrotnie.

ocenił(a) film na 4
kieroO

Ja to bym się dziwił, czemu aż taka wysoka średnia, ale rozumiem, że większości się po prostu "Drive" podobało.