Co temu filmowi brakuje? Genialna muzyka tworząca niesamowity nastrój, utrzymują jednocześnie napięcie do samego końca. Film na 9 przynajmniej. Skąd tak czego tak nisko?
a jest jakiś film co ma dużo głosów i średnia wychodzi 9 ?
chyba nie......
film ciekawy, muzyka dodaje uroku, ale nie przesadzajmy
Dlatego, że wielu ludzi spodziewało się filmu akcji , a akcja w drive była powolna i stylowa. Film był do tego minimalistyczny i w tym względzie mnie zachwycił. Nie da się jednoznacznie ocenić postaci jak i samego filmu, który jest filmem akcji, thrillerem, romansem itp.
jesli ineteresuje Cie ocena i ranking to polecam imdb. filmweb ma duzo 'klopsow'. przyklad : Matrix. filmweb - nota 7,6 i miejsce 268, imdb - 8,7, miejsce 18.
Na imdb nie ma klopsów o czym świadczy ocena koło 9,0 batmanów i okolice 8,0 dla tych wszystkich taśmowo produkowanych gniotach o superbohaterach, wiadomo.
Jedyny ranking, który zasługuje by mówić, że chociaż próbuje oddać listę najlepszych filmów wszech czasów jest tutaj: https://rateyourmusic.com/films/chart . imdb i filmweb to śmiech na sali.
nie zgadzam sie z tym rankingiem. Pewnie to kwestia gustu. Pulp Fiction to rewelacyjny film ale najlepszy film wszech czasów ??
Przecież nie napisałem, że lista jest idealna. Każdy ma inny gust i znajdzie jakieś zgrzyty, miałem raczej na myśli, że w porównaniu z topkami z imdb czy filmwebu prezentuje się wyjątkowo okazale.
Jak byłem w twoim wieku (12 lat), to zorientowałem się, że nie każdy w ten sam sposób odbiera sztukę i stąd filmy, które ja uważam za dobre, niekoniecznie muszą być za takie uważane przez innych, i na odwrotnie.