Droga do zatracenia

Road to Perdition
2002
7,5 55 tys. ocen
7,5 10 1 55476
7,5 24 krytyków
Droga do zatracenia
powrót do forum filmu Droga do zatracenia

Film przyjemny wizualnie. Historia, choć mocno wtórna, dość ciekawa. Niestety, bardzo momentami naiwna i niezdarnie poprowadzona. Słabe aktorstwo bardzo spłyca i tak niezbyt wiarygodne postacie. Moim skromnym zdaniem film nijaki. 5/10

Hellward

popieram...obejrzałem zaledwie 15 min i stwierdziłem, że szkoda czasu 3/10

ocenił(a) film na 7
xatt1975

Hahaha... nie ma to jak wytrwali widzowie. Obejrzałeś 15 minut i dałeś ocenę 3/10. Bardzo błyskotliwe... Co do samego filmu, ja oceniam go na 7/10. Dobre kino gangsterskie, ze świetnym Tomem Hanksem i Paulem Newmanem. Warto obejrzeć(mimo tego, że czasem dłuży się niemiłosiernie).

Hellward

Mi w tym filmie się nic nie nudziło.
Dobra historia, w dodatku dobrze poprowadzona, jak ktoś wyżej wspomniał, przyjemny wizualne, aktorsko również dobrze (jedna z najlepszych ról Hanksa), choć Jude Law mnie irytował - ale to nic nowego, bo robi to w każdym filmie.
Film zawiera cyniczny obraz domu rodzinnego, co jest bardzo typowe dla dzieł Mendesa. Osobiście uważam, że każde dzieło tego reżysera jest rewelacyjne!

ocenił(a) film na 7
grafoman

Popieram,
moim zdaniem, bardzo przyzwoicie poprowadzony i zagrany film. Tylko Jude Law mnie nie irytował, też jak zwykle, zresztą... ;)