Właśnie jestem po seansie w tv i chcąc wyrazić swoją opinię, niestety nie znalazłem tematu na forum na którym mógłbym się wypowiedzieć, nie będąc fanatykiem filmów gangsterskich, więc założyłem nowy. Pomijając inne aspekty dotyczące zamieszczonych tam wypowiedzi przejdę do mojej personalnej zwięzłej oceny.
Nie da się zaprzeczyć iż film ma niezłe zdjęcia i ciekawą fabułę. Jednakże nie znalazłem w nim tego czego osobiście szukam w filmie ukazania ludzkich emocji ewentualnie zaszokowania, bądź pozostawienia mnie po seansie z głową pełną plączących się myśli wywołanych poruszana tematyka. Brakowało mi tego, wątek relacji ojciec syn zasługuje według mnie na szersze, a przynajmniej wnikliwsze ukazanie. A co się tyczy roli Hanksa to uważam że niezła,człowiek nie ukazujący uczuć,nawet synowi ich skąpiący, a co za tym idzie twarz Hanksa cały film jakby bez wyrazu. Nieźle. Dobry dramat dla mnie 7/10. Szkoda ze nie b.doby i zapadający na dłużej, ale nie żałuje żadnej z minuty poświęconej na jego obejrzenie.