PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=419050}

Droga

The Road
2009
7,1 78 tys. ocen
7,1 10 1 77557
6,4 44 krytyków
Droga
powrót do forum filmu Droga

W przeciwieństwie do "Mad Maxów" nie znajdzie się tu akcji i kolorowych wybuchów. Zamiast tego mamy prawdziwy obraz zachowań ludzi pozbawionych wszelakich cywilizacyjnych gadżetów. Film ukazuje, jak postępują przedstawiciele Homo Sapiens, gdy jakaś klęska cofa ich do epoki kamienia, gdy musieli dzień w dzień toczyć walkę o zdobycie pożywienia. Niezłe aktorstwo, prawdziwe uczucia i realistyczne życie pozbawione hollywoodzkiego makijażu. Polecam fanom dramatów.

ocenił(a) film na 6
alzoar

Zgadzam się z opinią. Jedna kwestia mnie tylko męczyła. Nienaturalne mi się wydawało, że syn tak długo pozostawał dziecinny i naiwny. Wydaje mi się, że dzieci szybciej się uczą przystosowywać do nowych warunków i w takiej sytuacji z czasem powinien być sprytniejszy od ojca. Nie pasuje mi to też do wieku chłopca. Mój syn jest o wiele bardziej zaradny. Dlatego zamiast 7 daję 6.

ocenił(a) film na 8
filozof71

Na to uwagi nie zwróciłem , ale racja , racja . Mogli chłopca ukazać jako bardziej zaradnego .
Jednak moze specjalnie go tak przedstawili , by sprawiał wrażenie ciężaru dla ojca .