PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=419050}

Droga

The Road
2009
7,1 78 tys. ocen
7,1 10 1 77551
6,4 44 krytyków
Droga
powrót do forum filmu Droga

Kto jak ja lubi nie od razu wyłączać filmów? Słuchajcie jak leciały napisy końcowe, było słychać nie muzykę tylko no właśnie, co ot mogło być? Czy w jakimś sensie mogło łączyć się z fabuła filmu? Ja tam wyłapałam głosy ludzkie, chyba ptaki i nie czasem odgłosy helikoptera? Ale to tylko moje przypuszczenia...

Ktośczytał książkę i potrafi porównać jaz fabułą?

ocenił(a) film na 8
JOANNA108

To nie tylko Twoje przypuszczenia. Ja też czekałam na ostatnią scenę, bo wyraźnie było słychać, dialogi i inne głosy. A tu niestety nic.

ocenił(a) film na 8
JOANNA108

Książkę polecam zdecydowanie. Jest nieco obszerniejsza w kontekście fabuły, aczkolwiek trzeba przyznać, że jej zawartość udanie przedstawiono w ramach adaptacji filmowej. Ekranizacje często bywają zaledwie namiastką literatury. W procesie powstawania scenariusza zdarza się, że główny zamysł, esencja twórczości ubożeje, a efekt końcowy zamienia się w pospolity produkt.Tutaj jest inaczej. To jeden z niewielu przykładów, gdzie obie artystyczne formy można uznać za uzupełniające się.

JOANNA108

no właśnie, też słyszałam, ale myślałam, że może albo mi się coś popieprzyło i mam przesłyszenia, albo z czego innego to słyszę, albo coś się w tv popsuło. ale skoro i inni słyszeli to znaczy że nie jest ze mną tak źle ;p

ocenił(a) film na 7
Merlin991

Bo naszej rodzince udało się dostać na południe gdzie jest ciepło i cywilizacja. Słychać rozmowy ludzi, ptaki i śmigłowce