PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=419050}

Droga

The Road
2009
7,1 78 tys. ocen
7,1 10 1 77555
6,4 44 krytyków
Droga
powrót do forum filmu Droga

Nie jestem pewien, ale oglądając zdjęcia z filmu zauważyłem scenę w kościele. Czy ona mi gdzieś w książce umknęła czy jej nie było? No i zakończenie, na zdjęciach jest pokazane, że kończy się na plaży, a kończy się na drodze nieopodal ich obozowiska. No ale trudno, zawsze film na podstawie książki to jakiś kompromis.

ocenił(a) film na 7
alekskaj_glider

Nasz racje, bo książkę przeczytałam, ale powiedzmy szczerze . czy taka nieścisłość jest az tak rażąca? Przecież pamiętasz i boja dążyli nad ocean, a w drodze, "złupili" statek, i obozowali na plaży kilka dni.
Czyli w sumie dla mnie OKey.

ocenił(a) film na 7
alekskaj_glider

Dla mnie to nie jest nieścisłość ( tzn mało istotne)- obozowali na plaży, plądrując wrak statku i zdążali nad ocean. Kościoła faktycznie nie kojarzę z książki, a czytałam z 3 tyg temu ...

boundless

Nie chodzi mi o to, że to jakieś wielkie czy rażące nieścisłości, ale po prostu zauważyłem więc się dziele moim spostrzeżeniami ;)
Pozdrawiam

alekskaj_glider

Cześć
Kościół to może i niewielka nieścisłość, ale na zdjęciach jest zielona żywa przyroda i brak wszędobylskiego pyłu, a to chyba już diametralna zmiana fabuły..... pozdrawiam

turdor

O tak, to prawda. Zastanawiałem się jak rozwiązą kwestię tego klimatu, jednak jak trafnie zauważyłeś nie rozwiązali. No nic, trzeba będzie obejrzeć film żeby zobaczyć co im tak na prawdę wyszło.

alekskaj_glider

film zrobil na mnie spore wrazenie. zwlaszcza ze mozna go bylo w spokoju obejrzec, bo na sali bylo 5 osob lacznie ze mna...nie czytalem ksiazki, wiec z oceny filmu co moge powiedziec to ze najmocniejsza mimo wszystko byla koncowka. scena w piwnicy jednak tez dawala do myslenia.

| uwaga, drobny spoiler|

zastanawial mnie jednak mniej wiecej od 1/4 filmu jeden temat, moze ktos czytajacy ksiazke moglby go rozwinac: czemu skoro wszystko jest takie szare i martwe, nagle przy plazy (czy to nie coney island btw? mimo ze z mapy wydawalo mi sie ze to jakies new jersey) znajduja tego zuka czy innego owada...no i na koniec jeszcze ten pies, ktory jak powiedzili bohaterowie wedrowal z nimi w zasadzie od poczatku?

ocenił(a) film na 7
grze

Pies się z nimi wałęsał jakiś czas, ale go nie zjedli, bo obiecał mężczyzna dziecku. (tak skończyły ponoć inne psy - jedzone były przez tych co przeżyli).

"(...)film zrobil na mnie spore wrazenie. zwlaszcza ze mozna go bylo w spokoju obejrzec, bo na sali bylo 5 osob lacznie ze mna..."

A przepraszam - gdzie miałeś/łaś możnosć go obejrzeć? Jestem zainteresowana seansem po lekturze książki.

boundless

a to jeszcze jedno pytanie, watek zony glownego bohatera? co jej sie stalo ze ich zostawila?

a ogladalem w Fullerton, California :)

ocenił(a) film na 9
grze

bała się, że ich złapią i zabiją..po prostu wymiękła..nie chciała widzieć jak mordują jej syna.a ją zgwałcą..."
Nie, mówię prawde.Prędzej czy później dopadną nas i pozabijają.Zgwałcą mnie, zgwałcą jego.Zgwałcą nas, zabiją i zjedzą."...