PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=419050}

Droga

The Road
2009
7,1 78 tys. ocen
7,1 10 1 77555
6,4 44 krytyków
Droga
powrót do forum filmu Droga

...do The hole, the road, blindness, the divide czy nawet cube.
Interesuja mnie filmy gdzie przedstawiane jest co w skrajnych sytuacjach dzieje się w głowach bohaterów i jak to wykorzystują, w dobry lub zły sposób.

Cięzko wyszukać po katalogu filmwebowym.

Jeżeli ktoś jest tak miły i mógłby podpiąć kilka tytułów byłbym zobowiązany.

Jeżeli chodzi o The road daje 9 z czystm sumieniem. Polecam.

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
Yoch

"The hole" wmieszałeś pomiędzy takie tytuły ? :) hehe

Stake land [2010] | Strefa X | Dystrykt 9 | Book of Eli, The | Carriers
9 | I Am Legend | 28 Weeks Later | Waterworld | Tres días
Metropia | WALL·E ;) | Hell | Darkest Hour, The

emace

Dzięki.
Wmieszałem, bo w tym bunkrze również grupka ludzi świruje i tym podobieństwem sie kieruje :)
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
Yoch

a o ten "the hole" chodzi... myślałem, że masz na myśli film "dziura - The hole 2009" :)

mam dla Ciebie jeszcze kilka propozycji, jeśli ci chodzi o filmy klaustrofobiczne ale nie zawsze z elementami szaleństwa to:

cube I,II,III, cube zero, pogrzebany, 13, eksperyment, Manna, Maléfique, Altitude, Nothing, piła I, the canyon, 127 godzin, winda, devil, frozen, Source Code, Dwunastu gniewnych ludzi, Stuck, the ruins, Four Rooms, The Beach, Primer, Dead End, Nocny pociąg z mięsem, zejście, triangle, exams, the Killing Room, terminal, Flightplan, Transsiberian, "wrecked" (generalnie wszelkie w samolocie, pociągu, samochodach)

oczywiście część z nich jest mniej lub bardziej klaustrofobiczna, jednak większość ewidentnie dzieje się w jednym "ciasnym" miejscu, chociażby "atlitude", "devil", "127 godzin". Przykładowo "Source Code", "nothing", a nawet "the beach" to film już "kilku kroków" jeśli chodzi o scenografię, ale i tak skory byłbym zaliczyć te do "klaustrofobicznych".

ocenił(a) film na 9
Yoch

Ja dorzucę ze swej strony Langoliery :) (Langoliers)

ocenił(a) film na 9
crismin

hehe super :) tez się przecież dzieje w samolocie.
To ja dorzucę "Bastion" również na podstawie powieści Stephena Kinga - w klimatach postApo

Mam nadzieje, że tym sposobem nie dojdziemy do filmu "węże w samolocie" :p

emace

Uzbierało się już tego całkiem pokaźna ilość do tego przekrojowo od komedii po horrory.
Jak cos się jeszcze przypomni (głównie to co można sklasyfikować jako thiller psychologiczny) to zapraszam do umieszczenia :)
Dzięki

ocenił(a) film na 9
Yoch

a ty coś masz ciekawego ? ;)
zobacz jeszcze to http://www.filmweb.pl/film/Wielkie+nic-2003-139772