PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=419050}

Droga

The Road
2009
7,1 78 tys. ocen
7,1 10 1 77551
6,4 44 krytyków
Droga
powrót do forum filmu Droga
użytkownik usunięty
jabu74

Co popadnie, co w rączki wpadnie.

Jedli zazwyczaj w mcdonaldzie lub zamawiali pizze jak to amerykańce, ale czasem, gdy mieli dobry humor i czas, urządzali sobie sami uroczystą kolację- podobno najbardziej lubili robić dania z kurczakiem na ostro!

ocenił(a) film na 6
jabu74

I właśnie przez takie szczegóły obniżylam ocenę, Nie mogli karmić psa mięsem upolowanych zwierząt, ponieważ sytuacja z wronami i akcja z żuczkiem wskazują na to, że zwierzęta apokalipsy nie przetrwały, W takim razie wychodzi na to, że karmili go mięsem ludzi xD Kanibale!

ocenił(a) film na 10
eris_grim

Irytuje mnie jak ktoś czepia się takich szczegółów [...] Co za różnica co on jadł? A może tego psa mieli od 5 min. bo się do nich przybłąkał i na koniec filmu aby go pokazali, opcji może być wiele!

ocenił(a) film na 6
Raizo601

Niestety na tym polega krytyka ;) nie wszystkiemu można dać 10/10 ...

Raizo601

Duża różnica, ze względu na postapokaliptyczny czas i podkreślenie tematu żywienia. Też mi się nie podobał ten szczegół tzn. uważam, że w takiej sytuacji pies dawno byłby zjedzony ze smakiem i nie przez nikogo innego, jak właśnie swoją "rodzinkę":-)

ocenił(a) film na 7
Aligatorek

a moze pies z dobrym wechem bardziej im sie przydawal zywy w poszukiwaniu normalnego jedzenia?

ocenił(a) film na 7
Raizo601

Akurat psa mieli wcześniej, bo to zapewne on szczekał jak tamci siedzieli w bunkrze. Zresztą ten gość na końcu powiedział, że ich śledzili. Tak czy siak nie ma sensu się czepiać... Myślę, że tak samo się żywili jak robili to ojciec z synem. Może też znaleźli jakiś bunkier? Nie o to w tym chodzi.

ocenił(a) film na 9
eris_grim

psy, jak ludzie, mogą być z powodzeniem wegetarianami

ocenił(a) film na 6
cyc2

No na bank drapieżnik będzie wyglądać tak pięknie i zdrowo żywiąc się korzonkami... panuje straszny głód i ludzie nie mają dosyć żarcia by wykarmić siebie... nie mówiąc już o własnych dzieciach, które zjadają... ale spoko... nakarmią psa marchewką :D a on to zje ze smakiem...

ocenił(a) film na 8
eris_grim

Widocznie naczytali się poradników surrivalowych o tym jak przetrwać koniec świata, albo byli właścicielami bunkra z zapasami na 30 lat i mogli sobie na psa oraz 3-jkę dzieci pozwolić.

W stanach kwitnie interes końco-światowy, ludzie takie bunkry sobie rzeczywiście zakupują, więc może akurat chłopak na takiego gościa trafił.

ocenił(a) film na 6
jabu74

http://www.filmweb.pl/film/Drapie%C5%BCcy-1999-30956
na podstawie tego filmu podejrzewam, że Weteran (Guy Pearce) żywił się ludzkim mięsem ;) Tak mi się skojarzyło, gdyż wczoraj film Drapieżcy był emitowany na alekino+, a po nim obejrzałem Drogę. Swoją drogą ostatnio często spotykam motyw kanibalizmu w filmach i książkach.

jabu74

mięsem ludzkim, w drugiej części się wszystko wyjaśnia, ta rodzina współpracowała z łowcami ludzi, którzy okazali się dobrymi ludźmi którzy robili po prostu to co musieli, mięsa oddawali na rajską farmę gdzie ludzie żyli normalnie żywiąc się tym mięsem nie mając pojęcia skąd ono jest, wszystko po to aby garstka ludzi przetrwała w dobrym stanie fizycznym i psychicznym te 2-3 lata zimy nuklearnej aż roślinność i co za tym idzie zwierzęta się odrodzą... większe dobro... mniejsze zło... wychodzi więc na to, że kanibale są pozytywnymi postaciami, negatywnymi są ci co nie chcieli być zjedzeni ;]

ocenił(a) film na 8
scifiman

Skończyłem oglądać film, jak nazywa się ta druga część?

ocenił(a) film na 8
scifiman

nieważne, głupi jestem.

ocenił(a) film na 9
jabu74

Wódką.

ocenił(a) film na 7
jabu74

Dlatego czasem lepiej przeczytać książkę :)
Pies żywił się tym co mu dali. Dali mu to co znaleźli - np. konserwy w jednym z domów.
Nie oglądałem filmu, dlatego nie mogę się odnieść do tego co w nim pokazali.

jabu74

Nie ważne. Pies został pokazany po to, aby widz nie miał wątpliwości, że Ci ludzie są kanibalami. Skoro nie zjedli psa, to człowieka tym bardziej.