Film jest dobry, nie wymaga myślenia, bardzo dobrze sie ogląda, nie nudzi, a telenowelarze i pseudo krytycy oczekujacy ojca chrzestnego + green street holligans muszą zrozumieć że zniechęcają ludzi piszac takie komentarze, a pieją z zachwytu nad Jokerem, albo czasem krwawego księżyca , to jest paradoks, od Furiozy nikt nie oczekuje oscara ale jak na Polskie realia obie czesci godne polecenia
Jak na polskie realia to jest złoto… nawet na Netflixie jest się czym pochwalić za granicą. Marudy niektóre nawet nie powinny zabierać się za seans jak to nie kino dla nich, aczkolwiek wiemy że sporo dziwnych ludzi lubi ten sport to będą przychodzili w miejsca jak tutaj wylewać żale, że bluzgów się nasłuchali… nie patrząc na to jak film jest zrealizowany, a zwłaszcza zagrany.
Tutaj też widzę, że rzetelne wypowiedzi wyczerpujące temat… dlatego internet jest śmietnikiem przez rozmówców twojego pokroju z takimi wywodami, a z papierka możesz się już rozpakować.
Jak na polskie realia to jest złoto" to jedyne prawdziwe zdanie jakie napisałeś.Bo nic lepszego na poziom polskiej publiczności zapatrzonej w ten twór wyprodukować sie nie da. Film dla patoli.
Ogólnie u nas to wszystko co dla patoli sprzedaje się jak ciepłe bułeczki… wszedł do kina „dom dobry” o prawdziwej patoli to ludzie się zachwycającą jakie to dobre.
Nie wiesz o czym piszesz. Trudno. Twoja sprawa. Jednak " dom dobry" to film bardzo potrzebny. Może masz dzieci..., córkę... Może dla odmiany przemyslisz. A może nie i dalej będziesz udowadniać, że twoje jest bardziej twojsze.
Temat ważny, bo Idiotów w tym kraju co nie miara, ale z czego to wynika? Jak dla mnie obecnie z braku edukacji psychologicznej w szkołach, bo dzieci niewychowane potrafią być gorsze niż zwierzęta. Tacy dorastają i brudy wyniesione z domu przenoszą bezmyślnie na własną rodzinie. Nie potrafię zliczyć ile razy zostałem potraktowany źle przez kretynow z patologicznych środowisk. Minęły lata, a nawet dekady i trafiam obecnie na tych samych ludzi tylko ja jako osoba ustalająca czy są niedostosowani
CD. (Przepraszam ale jestem za granicą dość odległą i mam problem z internetem)… czy są niedostosowani społecznie i każdy ze sku*wieli się rozmnożył, a teraz jego dzieci cierpią, bo agresja którą stosował w czasach szkolnych przeniósł na swoją rodzinę… żonę/.kobietę oraz dzieci. Dlatego ten film jest potrzeby co najwyżej ofiarom, które się identyfikują z bohaterką, lecz i tak nic z tym nie zrobią. A irytuje się tutaj dlatego, że to nie forum pedagogiczne lecz filmowe i obecnie jakieś 90% widzów pisze o wpływie społecznym, a nie części artystycznej, która jest po prostu średnia, bo reżyser ten od lat stosuje łopatologiczne metody i mija 10 lat jak faktycznie nie nakręcił dobrego filmu… za to kilka kontrowersyjnych.
Film jest na poziomie pierwszej Furiozy czyli jak na nowy polski film jest bardzo dobry. Jest rozszerzeniem historii i razem tworzą całość
Boże, nareszcie ktoś to napisał. "Czas krwawego księżyca" to jest najgorszy film Martina Scorsese, którego skądinąd uwielbiam. To po prostu żenujący obraz, ze świetnymi aktorami, znakomitymi zdjęciami i tak kompletnie rozjechany, jakby zamiast Scorsese reżyserował to pomocnik jego ogrodnika, z całym szacunkiem. Wysiedziałam w kinie wyłącznie dlatego, że nie lubię wychodzić nawet ze złych filmów, no i z szacunku dla wcześniejszej twórczości MS. A szkoda, bo książka jest materiałem na świetny film. Teraz jeszcze długie lata nikt tego nie ruszy.
Pełna zgoda. Nie ma się co porywać na najwyższe szczyty, film odpowiedni na naszą miarę. Trzeba jednak przyznać, że Damięcki kradnie show.
Pierwsza część mi się podobała. Czekam teraz na tą dwójkę. Mają kręcić trójkę. Oby nakręcili też czwartą cześć. Damięcki nieźle przywala w filmie. Piękna policjantka. Nikt nie zagra lepiej.