6,3 28 tys. ocen
6,3 10 1 27891
5,6 11 krytyków
Druga Furioza
powrót do forum filmu Druga Furioza

Kobiety w tym filmie przedstawione są jako głupiutkie, infantylne szony z IQ na poziomie kreta na Żuławach, które ciuchy zrzucają jak celebryci odpowiedzialność po aferze. Tak miało być ? Panie zadowolone ?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
RushComes

Wypad majciarzu.

brzydki_pijak

A ty gej czy feminista że ci nagie kobiety przeszkadzają?

desperados02345

A od kiedy to koorestwo takie nobliwe się stało ?

brzydki_pijak

Co ma szukanie cnotliwej nobliwości u kobiet (szukasz dziewicy aż do ślubu jak za dawnych lat patriarchatu?) przez Ciebie do współczesnych relacji tworzonych przez współczesne kobiety? Obojętne czy seksualnych, romantycznych, przyjacielskich, friends with benefits czy jakkolwiek one będą kształtowane. Od kiedy to kwintesencją kobiecości jest bycie cnotką niewydymką czy inną zakonnicą? Bo jakoś seks zdaje mi się istniał na długo przed patriarchalnym stłamszeniem seksualności u kobiet...

Slut shaming, który praktykujesz wobec kobiet to swoją drogą niezbyt nobliwa praktyka właśnie z czasów słusznie przemijającego patriarchatu.

KKZZ

Nie wiem w otoczeniu jakich kobiet ty sie wychowywałeś, ale ja nie pamiétam żeby zdziry czy szony miały jakiś szczególny szacunek czy uznanie w środowisku. Sprowadzanie kobiet do bycia wyłącznie obiektem seksualnym, do tego mało rozgarnietym czy emocjonalnie dojrzałym to może być twoje ich postrzeganie, ale ne moje.

brzydki_pijak

Kontynuujesz praktykę slut shamingu wobec kobiet (ździry, szony) za zachowania, które patriarchat w ten sposób je poniżający, zarazem podziwia i wynosi na piedestał mężczyzn. Czy jest to sprawiedliwe, by w ten sposób segregować ludzi, stosując odmienne systemy ich oceny ze względu tylko na płeć z jaką się urodzili?

KKZZ

Ale ja tak samo oceniam facetów którzy się podobnie zachowują. Jesteśmy to winni normalnym kobietom, które nie zachowują się jak szony.One zasługują na specjalny szacunek i uznanie. Poza tym tutaj ta degenarcja sięga głębiej, bo oto głowna bohaterka jest zupełnie pozbawiona wrażliwości, rozsądku i lojalności w stosunku do swojego partnera. Jest emocjonalnie upośledzona. A co złego jest w piętnowaniu prostytucji ? Uczysz swoje córki, że prostytucja i rozwiązłość to dobre rzeczy ?

ocenił(a) film na 6
brzydki_pijak

A jakie niby z kibolami i bandytami mają się zadawać? Absolwentki harwardu ? xD

dawid15893

Ta baletnica z narzeczonym to już mogła chyba być trochę bardziej ogarnieta, nie uważasz ?

ocenił(a) film na 6
brzydki_pijak

To akurat od razu powiedziałem do mojej partnerki, że taka normalna dziewczyna nigdy by nie poszła z takim goldenem:)

ocenił(a) film na 6
dawid15893

@dawid15893, zdziwiłbyś się z jak dobrych domów dziewczyny ''lecą'' na łobuzów... Choć oczywiście prawdą jest, że 3/4 dziewczyn z tych kręgów ma mentalność i kulturę osobistą jak u typowych Karyn spod trzepaka w starej kamienicy :)

brzydki_pijak

A jakie inne kobiety miały zaistnieć w tym filmie? Jakie rozsądne zadawałyby się z takimi ludźmi?

brzydki_pijak

W tym środowisku tak jest, kobiety albo dają za kasę, albo są przechodnie.

ocenił(a) film na 7
brzydki_pijak

ale przecież takie są kobiety

ocenił(a) film na 6
brzydki_pijak

bo większość dziewczyn z tych kręgów takimi po prostu jest, stary... Niektóre rzeczy w tym filmie są mocno przejaskrawione, lecz generalnie, to... Środowisko w nim przedstawione jest dosyć dobrze odwzorowane. Dużo pseudo krytyków filmowych jedzie po tym filmie właśnie za dobrze odwzorowane realia -wulgarne dialogi, itp, Zarzuca mu także płytkość scenariusza... Kiedy ten film ma naprawdę ciekawą fabułę i kilka naprawdę świetnie zagranych postaci, które mają swoje historie, motywacje i po prostu są jakieś -nie są sztampowe, nieciekawe i nudne... Rozumiem nienawiść i pogardę do stylu życia ''kiboli''. Nie rozumie zaś tych słabych ocen i nieuzasadnionej krytyki pod adresem tych filmów. Pozdro

Piekut86

Ale ja akurat do kreacji aktorskich czy fabuły nic tam nie mam.

brzydki_pijak

A co to, nie ma takich kobiet według ciebie?

dr_racewicz

A gdzie ja powiedziałem, że ich nie ma ?

brzydki_pijak

nie pasuje kukoldziku? to sobie obejrzyj jakiś film disneya.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
brzydki_pijak

W sumie ta od liścia pokazuje taką typową p0lkę. wyciągasz portfel a ona już na kolanach i jeszcze to pogardliwe podejście do jej tzw. "chłopaka", który jest tam bezosobowo tłem ale w zasadzie to obraz jaki wykręcał onet o dzisiejszych facetach. Mieszka z czymś takim jak ona pod jednym dachem i to toleruje, bo szantrapa i latawiec jest "niezależna, gdy Golden wsadzał jej do wiadra.