Duma i uprzedzenie

Pride & Prejudice
2005
7,7 176 tys. ocen
7,7 10 1 175814
7,1 36 krytyków
Duma i uprzedzenie
powrót do forum filmu Duma i uprzedzenie

Matthew

ocenił(a) film na 10

Hej:)
Jeśli ktoś z was ma takiego samego fioła na punkcie pana Darcy to mam niespodziankę:)
Zdobyłam adres Matthew Macfayden:DDDD
Oto i on:
Matthew MacFadyen
Hamilton Hodell
5th Floor
66-68 Margaret Street
London W1W 8SR
UK

ocenił(a) film na 8
Domisiaczek

i co? przesłałaś już panu Darcy kwiaty, bombonierkę albo swoje ulubione majtki?
ja tak zrobię.

ocenił(a) film na 1
Domisiaczek

Napisz mu ode mnie, że wygląda jak zbity szczeniak. Facet, który tak daje się sponiewierać przez pyskate chuchro (no, może trochę przesadzam, bo przy 173 mam tylko 58, ale nie wyglądam na anorektyczkę) nie zasługuje na nic. No, może na zamiecenie pod dywan. Gdzie tu jest jakaś "duma"? Kiedy oglądałam te wypociny wyrywały mi się słowa, których przez przyrodzoną skromność nie przytoczę. Gdyby nie ta piękna powieść J.Austen, to uznałabym to po prostu za błazenadę.

ocenił(a) film na 8
roxana33

napisałam, jak prosiłaś.
czekam na odpowiedź, hihi.

roxana33

Hmmm, nie rozumiem ludzi, takich jak Ty. Skoro aż tak nie podoba Ci się "pyskate chuchro" ani "zbity szczeniak", ani w ogóle nic w tym filmie, po co tracić czas i energię na pisanie o tym i psucie humoru ludziom, którzy maja inne zdanie? Że-nu-a.

Ameriel

Każdy ma prawo do wyrażenia własnego zdania.

ocenił(a) film na 7
roxana33

do roxany: wiemy już, że jego rola w DiU Ci się - delikatnie mówiąc- nie podobała. Ale żeby zaraz obrażać aktora za to, ze ma inną wizję Darcy'ego niż Ty to juz przesada. Poza tym Macfadyen grywał przecież w innych filmach niż DiU i o tym też nie wolno zapominać.