PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=442004}

Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia

The Day the Earth Stood Still
2008
5,7 169 tys. ocen
5,7 10 1 169168
4,1 17 krytyków
Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia
powrót do forum filmu Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia

Liczyłem na wielkie kino, lecz sie zawiodłem.
Ledwo wytrzymałem i poogladałem go do końca, słaby scenariusz, szkoda czasu na oglądanie.

<sorki za literówki>

ocenił(a) film na 5
skate_19pro

Podpisuje się pod tym.
Zero emocji, zero zainteresowania.

ocenił(a) film na 1
ambiwalentna

DNO :P........... na co to bylo krecic????????

skate_19pro

Zgadzam się z autorem posta. Ten film to kosmiczna szmira - jeszcze większa od "Wojny światów" Spielberga bo tam chociaż momenty mogą się podobać. Zawsze staram się doszukać czegokolwiek pozytywnego nawet w bardzo słabym filmie, jednak tutaj nie ma kompletnie nic. Cały film ogląda się jak partię szachów czyli nudy końca nie widać (chyba ze 4 razy sprawdzałem ile jeszcze do końca). Główni bohaterowie bez wyrazu i w ogóle szkoda gadać... Całość próbowano trochę podreperować efektami specjalnymi, ale efekt na ekranie wyszedł delikatnie mówiąc marny. Kulminacyjny moment filmu - mam na myśli moment w którym postać wykreowana przez Reevsa zdaje sobie sprawę, że ludzkość jednak ma szanse się nawrócić - kompletnie nie wyeksponowany. Przesłanie na pewno godne przemyśleń, jednak zmarnowane przez słabość przekazu. I teraz najlepszy motyw: tytan który rozwalał wszystko laserowym wzrokiem to po prostu Power Rangers na wesoło:) I chyba obraziłem teraz twórców PR... Niekwestionowanymi królami kosmicznych filmów pozostają jak dla mnie "Dzień niepodległości" i "Armageddon".