PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=564967}

Dzień Niepodległości: Odrodzenie

Independence Day: Resurgence
2016
5,1 57 tys. ocen
5,1 10 1 56588
4,0 25 krytyków
Dzień Niepodległości: Odrodzenie
powrót do forum filmu Dzień Niepodległości: Odrodzenie

Byłoby cudnie napisać, że to kicz, patos, nędzny scenariusz, drewniane aktorstwo i powiewająca flaga Ameryki. Mało tego - ten film jest dokładnie tym wszystkim co napisałem w poprzednim zdaniu. Jest jednak jedna rzecz, która nie daje spokoju. Przez cały seans w kinie widać, że reżyser pokazał dokładnie to co chciał i w taki sposób jaki sobie zamierzył.
Nie ma się co znęcać nad tym dziełkiem bo ono jest zgotowane starannie według przepisu. Czy ktoś z was idąc na film Emmericha spodziewał się, że zobaczy coś innego? Miało byc wybuchowo, dynamicznie i z ogromną ilością efektów specjalnych. Miało być dla dwunastolatków. Miało być do Coli i popcornu bo w ryku głośników i tak nikt nie usłyszy siorbania. Miało byc o tym co my byśmy zrobili gdyby nie Ameryka. No i o tym, że jeden nastolatem może uratować świat. A najważniejsze w tym wszystkim jest to, że masz wybór - nie musisz iść do kina na ten film - jest tyle innych do obejrzenia...
W odróżnieniu od poprzednika dostajemy lepsze efekty specjalne, dźwięk Dolby Atmos i ciężar przesunięty trochę z apokaliptycznego na monster movie.
Tak - jest kicz, patos i nie trzeba myśleć. Ale też dokładnie tak miało być.
Przykro mi - wywalajcie mnie ze znajomych, krytykujcie, bądźcie w szoku. Mniej niż 7 nie mogę dać...

ocenił(a) film na 6
Borys_17

Dokładnie, ten film ma byc głupi i lekki xd Trzeba podejść do niego z dystansem. Według mnie to ten sam poziom co komiskowe filmy Marvela.

ocenił(a) film na 3
Borys_17

Dajecie ocene na 7, czyli film jest wedlug Was dobry?
:)

ocenił(a) film na 7
Dalmacy

Sądzę, że wyjaśniłem w poście skąd taka ocena filmu. Tak. Uważam, że w swojej kategorii popcornowej rozrywki z dużą porcją hałasu i efektów specjalnych film jest przyzwoicie zrealizowany.

ocenił(a) film na 4
Borys_17

Skoro coś jest ch@J@we to jest ch@J@we i nieważne, czy autor chciał, żeby było ch@j@we.